Nasze 1500 m2
- ewelkacha88
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Nasze 1500 m2
Witaj . To ja jeszcze przemyśle tą robinie skoro ona taka krucha
. Cudnie Ci wszystko kwitnie i masz sporo kolorów
. A te bordowe / czerwone dzielżany są boskie
. Kochana a nie dało by rady go uszczypać kawałek
? Lawenda jest cudna i nie wyobrażam sobie ogrodu bez niej . Pozdrawiam
.
- Ann_85
- 1000p

- Od: 26 mar 2010, o 14:00
Ten Twój hibiskus z nasionka wymiata
I jak długo kwitnie...
Zastanawia mnie, jak Ty sama ogarniasz taką ilość roślin...
Zastanawia mnie, jak Ty sama ogarniasz taką ilość roślin...
- eliszka60
- 200p

- Od: 3 paź 2011, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Małgosiu,brunery na razie rosną w półcieniu ale jak pójdę na urlop to zamierzam co nieco poprzesadzać,coś tam wyrzucić to i znajdę dla nich lepsze miejsce.Moje plany w kwestii odchwaszczania chwilowo wzięły w łeb.Poprawię się.....i
załatwie wszystkie.
-
clem3

- Od: 8 lip 2014, o 15:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Martuś troszkę udało mi się tego nazbierać, ale im więcej zbieram, tym więcej widzę piękności, których jeszcze nie mam, choćby u ciebie w wątku
Aneczko dzięki
Ja z liliami mam odwrotnie, ciągle "odgrażam" się im, że powciskam je w każdy możliwy kąt
Lawenda mi się podobała, ale obawiałam się, że jej "nie dogodzę", ale na szczęscie świetnie daje sobie radę nawet bez mojej pomocy
Ewuś sporo moich lilii ma dopiero pączki, ale jeszcze nie, bo sadziłam je z m-c temu
Kupowałam tutaj i jestem bardzo zadowolona, mimo że późno i z promocji przyjechały w świetnym stanie i szybko ruszyły po wsadzeniu
http://sklep.cebulekwiatowe.pl/signin.php
Floksy niestety nie wszystkie takie zdrowe, te rosną w dużych gęstych kępach od spodu mają podeschnięte liście. Poza tym opryskałam swoje Substralem. A co się dzieje z twoimi?
Aniu anabuko hibiscusy i klemki też mi się podobają, dlatego już myślę nad tym, gdzie by tu upchnąć więcej
Mariolko tę rożę mam drugi rok, do tej pory kwitła pojedynczymi kwiatami, dopiero teraz pokazuje na co ją stać... Mam nadzieję, że będzie tylko lepiej
Ewelinko cały czas starałam się, żeby takie roślinki kupować, żeby cały sezon coś kwitło, dopiero w tym roku widzę, że cel został jako tako osiągnięty
lawendę polubiłam i ja
Aniu Ann hibiscus ma całe mnostwo pąków dlatego tak długo kwitnie. Wiekszość roslin mam z gatunku "posadź i podziwiaj", więc moja rola przy nich ogranicza się do pilnowania, żeby intruzi (czyt. chwasty) nazbyt im nie wchodzili w paradę
Od czasu do czasu znajduję dla nich więcej czasu, wtedy wkraczam uzbrojona po zęby w nożyce, sekatory, łopatkę itd., itp. i przycinam, wycinam, przesadzam... I znowu rosną sobie w spokoju
eliszko brunery w półcieniu też powinny dać radę. Już bym się bała na miejscu twoich chwastów
Ostatnio znowu coś kiepsko z czasem, więc tylko kilka zdjęć roślinek, których tu jeszcze nie było. Niestety znowu robione ?wieczorową porą?, gdy już za ciemno na prace?
Zakwitł pierwszy niespodziankowy powojnik
. Myślicie, że Comtesse de Bauchard?

Rudbekie też mnie ?wzięły?? Duże, małe, wąskie płatki, szerokie płatki, duże ciemne środki, całe żółte, z lekkim muśnięciem? Uzbierało się trochę tego

Kolejna jeżówka

Floks Joyce dekoracyjny nawet gdy nie kwitnie, ale z niecierpliwością czekam na więcej

Temu nic się nie pomyliło?
Ciemiernik o tej porze?

Jeszcze taka lilia się znalazła

I kolejna ostróżka

Aneczko dzięki
Ewuś sporo moich lilii ma dopiero pączki, ale jeszcze nie, bo sadziłam je z m-c temu
http://sklep.cebulekwiatowe.pl/signin.php
Floksy niestety nie wszystkie takie zdrowe, te rosną w dużych gęstych kępach od spodu mają podeschnięte liście. Poza tym opryskałam swoje Substralem. A co się dzieje z twoimi?
Aniu anabuko hibiscusy i klemki też mi się podobają, dlatego już myślę nad tym, gdzie by tu upchnąć więcej
Mariolko tę rożę mam drugi rok, do tej pory kwitła pojedynczymi kwiatami, dopiero teraz pokazuje na co ją stać... Mam nadzieję, że będzie tylko lepiej
Ewelinko cały czas starałam się, żeby takie roślinki kupować, żeby cały sezon coś kwitło, dopiero w tym roku widzę, że cel został jako tako osiągnięty
Aniu Ann hibiscus ma całe mnostwo pąków dlatego tak długo kwitnie. Wiekszość roslin mam z gatunku "posadź i podziwiaj", więc moja rola przy nich ogranicza się do pilnowania, żeby intruzi (czyt. chwasty) nazbyt im nie wchodzili w paradę
eliszko brunery w półcieniu też powinny dać radę. Już bym się bała na miejscu twoich chwastów
Ostatnio znowu coś kiepsko z czasem, więc tylko kilka zdjęć roślinek, których tu jeszcze nie było. Niestety znowu robione ?wieczorową porą?, gdy już za ciemno na prace?
Zakwitł pierwszy niespodziankowy powojnik

Rudbekie też mnie ?wzięły?? Duże, małe, wąskie płatki, szerokie płatki, duże ciemne środki, całe żółte, z lekkim muśnięciem? Uzbierało się trochę tego

Kolejna jeżówka

Floks Joyce dekoracyjny nawet gdy nie kwitnie, ale z niecierpliwością czekam na więcej

Temu nic się nie pomyliło?

Jeszcze taka lilia się znalazła

I kolejna ostróżka

Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Małgosiu podglądam jaki soczysty ogród. Zieleń jak w maju i te kolory. Jednak rośliny mające wodę z chmur wspaniale się prezentują.
Motyle ma budlei pięknie pokazałaś.
Ciemiernik zrobił ci niespodziankę.
Floksom szydlastym też się pomyliły pory roku.
Przyjaciółka ma wilczomlecz, chyba go zaproszę do ogrodu.
- Ola2310

- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Małgosiu widzę ,że u ciebie z czasem tak jak u mnie...Kwiaty na biegu podlewam rankiem i jak wracam często po ciemku ,jak okaże się że rodzinka zapomni...
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
witaj Gosiu zdjęcia robione nocą też super wyglądają,u Ciebie Ciemiernik zakwitł ,a u mnie irys ,im też sie miesza coś w głowach,pozdrawiam 
- ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj Malgosiu. Wydaje mi się, że to nie Comtesse . Kształt płatków trochę inny ale ten kolor całkiem podobny. Zobaczymy jak będzie wyglądał kolejny kwiat bo może ten akurat taki inny. Ciemiernik o tej porze to faktycznie ewenement
. Pomieszalo mu się hehe. Wszystko ładnie Ci kwitnie i ciągle jest na co patrzeć. Mam nadzieję, żeby u mnie w przyszłym roku też będzie właśnie tak. Pozdrawiam
.
- beacia0088

- Od: 25 lis 2013, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Małgosiu pięknie w twoim ogrodzie ,wszystko cudnie kwitnie i pewnie do tego też obłędnie pachnie .Uwielbiam takie kolorowe ogrody jak twój bo ciągle coś cieszy oko jak jedno przekwitnie to drugie zakwita i ciągle coś się dzieje,ciągle jest co podziwiać.Pięknie 
Małgosiu tak jak napisała Ewelinka - Comtesse ma trochę inny kształt płatków, ale to może być taki pierwszy kwiat. Natomiast patrząc po ofercie sklepu w którym kupowałaś, to Comtesse pasuje najbardziej.
-
clem3

Soniu floks szydlasty już drugi, który jakby powtarzał kwitnienie
A ciemiernik w tamtym roku też kwitł tak późno, ale myślałam, że posadzony w środku sezonu i coś mu się pomyliło
Niestety nie potrafię sobie przypomnieć, czy kwitł wiosną, czy to jego pierwszy raz
Wilczomlecz w razie czego łatwo "wyprosić", a fajnie wygląda taki cały przebarwiony.
Olu dlatego ja raczej unikam doniczkowych, bo bylinki to nawet gdy zabraknie czasu na podlewanie dzień lub dwa dadzą radę, a doniczkowe w tamtym roku to nawet aksamitki udało mi się zasuszyć
Martusiu to widzę, że nie tylko mnie się takie dziwaki trafiają
Ewelinko tak pędzisz z ogrodem, że innej opcji nie można nawet brać pod uwagę. Już teraz masz przecież mnóstwo roślin i kolorów
Co do powojnika, to właśnie tak jak piszesz przekonałam się, że pierwszy kwiat często nijak ma się do pozostałych, zobaczymy
Beatko dziękuję za pochwały
Taki ogród mi się właśnie marzył... Lubię gdy kwiaty kwitną i dlatego ciągle dokupuję takie, żeby od pierwszych ciepłych dni do ostatnich coś dla mnie kwitło
Kasiu no właśnie tą samą drogą dedukcji doszłam, że to najprawdopodobniej Comtesse
Nie pozostaje nic innego jak poczekac na kolejne kwitnięcie.
Olu dlatego ja raczej unikam doniczkowych, bo bylinki to nawet gdy zabraknie czasu na podlewanie dzień lub dwa dadzą radę, a doniczkowe w tamtym roku to nawet aksamitki udało mi się zasuszyć
Martusiu to widzę, że nie tylko mnie się takie dziwaki trafiają
Ewelinko tak pędzisz z ogrodem, że innej opcji nie można nawet brać pod uwagę. Już teraz masz przecież mnóstwo roślin i kolorów
Beatko dziękuję za pochwały
Kasiu no właśnie tą samą drogą dedukcji doszłam, że to najprawdopodobniej Comtesse
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Małgoś jak u Ciebie kolorowo!
I ciemiernik Ci zakwitł?
Cuda normalnie.
I ładne lilie w lipcu dorwałaś?!
A pamiętasz ile płaciłaś za cebulę? Jestem bardzo ciekawa różnicy w cenie. 
I ładne lilie w lipcu dorwałaś?!
-
clem3

Aneczko no jakiś cudak ten ciemiernik mi się trafił
Cebule lilii były w przeróżnych cenach, w zależności od pierwotnej ceny, ale rożnica dochodziła nawet do połowy ceny wyjściowej...
Zawsze bardzo po macoszemu traktuję kwiaty domowe, więc postanowiłam im to wynagrodzić.
Storczyki ? z tego co czytam na wszelkich stronach internetowych - powinny już dawno u mnie odejść w niepamięć, a one dzielnie kwitną niemal cały czas i do tego niektóre nawet dwoma pędami

Fiołek był na granicy śmierci, przesadzony odwdzięczył się kwiatkami

Udalo mi się nawet nie zamordować skrętnika

Z ogrodu tym razem niewiele:
Bright Eye w pełnym rozkwicie

Żółwik otworzył japki

Szałwie powtarzają kwitnienie

I zakwitł kolejny floks, tym razem czerwony

Zawsze bardzo po macoszemu traktuję kwiaty domowe, więc postanowiłam im to wynagrodzić.
Storczyki ? z tego co czytam na wszelkich stronach internetowych - powinny już dawno u mnie odejść w niepamięć, a one dzielnie kwitną niemal cały czas i do tego niektóre nawet dwoma pędami

Fiołek był na granicy śmierci, przesadzony odwdzięczył się kwiatkami

Udalo mi się nawet nie zamordować skrętnika

Z ogrodu tym razem niewiele:
Bright Eye w pełnym rozkwicie

Żółwik otworzył japki

Szałwie powtarzają kwitnienie

I zakwitł kolejny floks, tym razem czerwony

Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- Ola2310

- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Małgosiu piękna kolekcja storczyków. Ja mam 4 i też nie przerwanie kwitną...
Czy szałwie obcinasz po przekwitnięciu bardzo nisko?
A jaką piękną brzozę masz blisko okna...
Super muszą szumieć jej listki na wietrze.
Czy szałwie obcinasz po przekwitnięciu bardzo nisko?
A jaką piękną brzozę masz blisko okna...
Storczyki Ci kwitną, na dworze floksy i jest kolorowo.
Trzeba się cieszyć resztkami lata
.
Niedługo znów astry będą kolorować grządki.
Trzeba się cieszyć resztkami lata
Niedługo znów astry będą kolorować grządki.