Moje oczko w głowie cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje oczko w głowie cz. 8

Post »

Jakie cudne floksy ;:138 a inne to się nie wymądrzam bo nie znam , ale śliczne, oryginalne. Ach gdybym umiała sama zakładać kolejne strony :?: ;:14 jakoś mi nie wychodziło , to prosze i mam :wink:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Tereniu! :wit
Oczywiście mam nasiona i właściwie trochę je i inne podsuszam, bo wilgoć im nie służy ;:185 Robię jeszcze próbę z nasionami rutewki ... po zebraniu poszły do ziemi, bo nigdy na wiosnę nie kiełkowały :wink: Dzień zapowiada się piękny słoneczny to pewnie go wykorzystam na solidnie koszenie i porządki :D Pełno przekwitniętym kwiatów niestety :wink: Śliczne floksy a Klip Dagga u mnie w większości uschła, nie wiem dlaczego? mam jedną roślinę i mam nadzieję na nasiona :D
Dobrego tygodnia i zdrowia Tereniu ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Widzę, Tereniu, że szkarłatka amerykańska u Ciebie już się przebarwia. :roll:
Moja jeszcze bielutka.
A 'klip dagga' urosła mi podobnie, strasznie wysoka to roślina.
Dobrej nocy ;:196
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Piękne floksy. Szkarlatka robi wrazenie, a ja swojej jakoś nie moge się dochować... Czym dogadzasz swojej?
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Ładne te meksykańskie kapelusze i Klip Daga .Tereniu czy Calle trzymasz w donicy czy rosną w gruncie.U mnie znów calutki dzień ;:222 a Tobie przydałoby się podlewanie jak nic
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam serdecznie przemiłych gości ;:4 ;:4
Jestem prze szczęśliwa ;:138 ;:138 nareszcie mi podlewa działeczkę - całą noc i dzisiaj cały czas pada deszczyk .
Teraz będę mogła się wsiąść za jakieś przesadzanie .
Dorotko moja ratibida to z ubiegłorocznych siewek nawet nie wiedziałam że tam rośnie - jakże się ucieszyłam jak zobaczyłam jej kwiaty , wysiewałam jeszcze inna ale nie wiem gdzie i chyba też wyschła .
Szkarłatka zdąży zaowocować ;:108
Iwonko szkoda kapeluszy a może jeszcze gdzieś Ci się pokażą i zakwitną jak u mnie :D
Nasionka pozbieram z czego się da to będziemy zima wysyłać .
Floksy dziękują za pochwały ;:196
Ewuniu Ja tez uwielbiam wąchać floksy ;:167 a z nasionek ratibidy na pewno coś Ci wyjdzie .
Witaj Alu ;:196
Z nasionkami tak jest , ja też wolę prosto do ziemi wysiać to ładniej mi wschodzą , choć w tym roku trochę też mi padło przez tą suszę mimo że podlewałam ale one na zielono zasychały ;:223
Dziękuję i wzajemnie ;:168
Karolinko dzięki w imieniu floksów ;:196 a czego nie znasz ??? to podpowiem .
Już byłam w Twoim nowym wątku ale jeszcze nie raz tam zajrzę bo masz przepięknie ;:333
Marysiu witam :wit
A mogłabyś dla mnie odłożyć ze dwa nasionka rutewki ??
U mnie do tej pory było pięknie , gorąco i bardzo sucho a w nocy zaczęło ładnie spokojnie padać i do tej pory pada z czego się bardzo cieszę .
Myśmy wczoraj wykosili trawę i cały czas sprzątamy ( sprzątam) , powieszawszy szczerze to ja już mam dość a tu jeszcze tyle pracy przed nami .
Trochę floksów mam nowych , muszę zrobić dla nich jakąś wspólna rabatkę żeby ładnie ich było widać . Ja szczególnie dbałam o Klip Dagę - tak bardzo mi się podobała i mam a nasionka mogę Ci odesłać jak nie będziesz miała swoich ;:306
Bardzo dziękuję i wzajemnie ;:196
Lucynko ;:196 szkarłatka amerykańska teraz pięknie wygląda , twoja też da radę .
Klip Daga wysoka ale za to jaka piękna i okazała .
Małgosiu dzięki za pochwałę floksów . Ja szkarłatkę na starej działce sadziłam kilka razy i nawet w jednym roku zakwitła a potem padła , nie wiem czemu , tam jest bardzo sucho i może dlatego .
Witaj Jadziu ;:196 Calle mam w donicy zadołowane i nawet ładnie rosną i kwitną cały czas a jak były w gruncie to mi nornice podkopywały i mało mi zostało . Teraz są mi do pasa ale latam koło nich jak kolo jajka .
Jadziu nareszcie mi podlewa - super bo już moje podlewanie nic nie dawało .

Obrazek
ten słonecznik po deszczu się wyłamał - te wszystkie kwiatki były na jednej łodydze .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Tereniu, o szkarłatkę się nie martwię ;:185 , ale o wczesną jesień już tak. ;:108 Im później kwitnie szkarłatka, tym dłuższe lato. ;:218
A co robisz z jej owocami? One pięknie się prezentują, ale jeszcze piękniej sieją się i wiosną pełno siewek szkarłatki na całej działce. W ubiegłym roku ścięłam wszystkie zanim dojrzały, a wiosną co rusz to znajdowałam siewki w różnych miejscach.
Część rozdałam, część po prostu wyrzuciłam. ;:224
Klip Dagga u mnie trochę przesadziła ze wzrostem, ale może to dlatego, że ma zbyt dużo cienia na wysokości ok. 2 m, a wyżej słońce; do tego słoneczka tak się wyciągnęła i ciągle jeszcze rośnie. ;:303
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Tereniu białą rutewkę chyba całą wsadziłam do doniczki, a różowej nasiona jeszcze są. Jak coś wykiełkuje to dostaniesz siewki ;:215 U mnie już chyba z 30 godzin leje, wszędzie stoi woda! makabra!
Klip D. posiałam w domu miałam piękne sadzonki w dużej doniczce, po posadzeniu do gleby nagle zaczęły podsychać najpierw jedna potem kolejne i nawet przesadziłam, bo myślałam że stanowisko nie takie i nic zmarniały wszystkie w tej kępce. Tylko jedna roślina posadzona w innym miejscu przetrwała, ale w porównaniu do ubiegłorocznych wysokich z kilkoma piętrami kwiatów, to jest marniutka. Ma tylko jedno piętro, tylko że wcześniej zaczęło przekwitać i może nasiona będą dojrzałe. Parę nasion zostaw proszę dla mnie ;:180
Chcesz posadzić floksy razem ale chyba z innymi roślinami, bo tak to poza okresem kwitnienia floksów będzie smutna rabata :wink:
Nie martw się porządkami, bo nerwy są złym doradcą. No to po deszczu słoneczka i sił do pracy ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tereniu słoneczniczek na tle tego muru wygląda cudnie szkoda ,że sie złamał ;:174 .Fajnie ,że ci podlewa, bo nie ma to jak podlewanie z nieba wtedy wszystko fajnie rośnie.Dzisiaj słyszałam w prognozie ,ze dzisiejszej nocy ma być tylko 9* ,a w górach ma spaść śnieg ;:222 Czyżby to rzeczywiście koniec lata
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Tereniu, podlało to i lepiej się pracować będzie w ziemi, ja wczoraj trochę porządków robiłam, ale jedną ręką to kiepsko się pracuje ;:108 , słonecznik śliczny, moje słoneczniki zjadły ślimaki, choć skurkowańców niewiele w tym roku, to jednak dopadły słonecznik :evil:
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witam kochani ;:4
I znowu dzisiaj troszkę podlało ;:138
Lucynko moja szkarłatka rośnie w trawie i nie ma się gdzie wysiać a choćby w trawie coś wyrosło to się wykosi :D
Moja jeszcze chyba nigdy się nie wysiała . One właśnie jak dojrzewają to są najfajniejsze i szkoda by mi było ścinać .
Moja też wysoka Klip Daga - pewnie ze trzy metry ma i jeszcze rośnie a teraz jak ją podlał deszczyk to dopiero urośnie .
Marysiu już się cieszę i dziękuję bardzo za chęć podzielenia się siewkami rutewki ;:196
U mnie dzisiaj też chwilę polało ale tak solidnie ;:138 ale woda jeszcze nie stoi i chyba jeszcze długo musiało by padać żeby woda stała .
Nasionka Klip Dagi oczywiście będę zbierać .
Myślałam żeby wszystkie floksy posadzić po granicy , ale może masz rację że będzie smutna , to może z czymś na zmianę co by kwitło wcześniej .
Teraz mogło by zaświecić słoneczko i oby się ociepliło to by się ładnie pracowało na działeczce .
Jadziu szkoda tego słonecznika bo miał tyle kwiatów , ale trudno są inne :D
Z deszczu bardzo się cieszę ale teraz mówią w prognozie że w nocy tylko sześc stopni więc zimno .
No nie ja jeszcze nie chcę jesieni ;:185
Iwonko witaj ;:196 bardzo Ci współczuję że dalej musisz jedną rączkę męczyć .
U mnie popadało tylko że się zimno bardzo zrobiło ale trzeba się ubrać cieplej i pracować bo zarosłam chwastami .
W tym roku też mam mniej tych obślizgłych niemiłych ślimorów ale zjadły mi tytoń leśny niby jest ale już chyba nie zdąży zakwitnąć bo marny ;:223
Życzę zdrówka i powodzenia w załatwianiu spraw ;:168
Obrazek

Obrazek
ołownik

Obrazek
krzewuszki powtarzają kwitnienie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

kwitną już chryzantemy
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek Iwonko to mój Niepokalanek

Obrazek Czy ktoś rozpozna co to za sadzonka ??
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

No i super Tereniu więc mój to ten niepokalanek ;:138 a to co nie wiesz to może być albicja? śliczne kwiaty ma ołownik, mój po zimie, w przechowalni przepadł ;:219
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Iwonka ma rację. To albicja albo mimoza.
Cudownie wszystko u Ciebie kwitnie.
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

;:111 Tereniu!
To u Ciebie chryzantemy już kwitną?!
Piękną masz działeczkę! Bardzo kolorową. ;:215
Potrzebujesz dużo sił do pielęgnacji swoich roślinek, wobec tego życzę Ci zdrówka. ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Chryzantemy cudne, a temperatura no cóż Tereniu u mnie taka sama ;:174 .Dzisiaj było 6 nocą lecz w dzień można było chodzić w krótkim rękawku.Ładnie też wyglądają w wielkiej kępie Cleome
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”