Moje oczko w głowie cz. 8
- karolacha
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje oczko w głowie cz. 8
Jakie cudne floksy
a inne to się nie wymądrzam bo nie znam , ale śliczne, oryginalne. Ach gdybym umiała sama zakładać kolejne strony
jakoś mi nie wychodziło , to prosze i mam 
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witaj Tereniu!
Oczywiście mam nasiona i właściwie trochę je i inne podsuszam, bo wilgoć im nie służy
Robię jeszcze próbę z nasionami rutewki ... po zebraniu poszły do ziemi, bo nigdy na wiosnę nie kiełkowały
Dzień zapowiada się piękny słoneczny to pewnie go wykorzystam na solidnie koszenie i porządki
Pełno przekwitniętym kwiatów niestety
Śliczne floksy a Klip Dagga u mnie w większości uschła, nie wiem dlaczego? mam jedną roślinę i mam nadzieję na nasiona
Dobrego tygodnia i zdrowia Tereniu
Oczywiście mam nasiona i właściwie trochę je i inne podsuszam, bo wilgoć im nie służy
Dobrego tygodnia i zdrowia Tereniu
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Widzę, Tereniu, że szkarłatka amerykańska u Ciebie już się przebarwia.
Moja jeszcze bielutka.
A 'klip dagga' urosła mi podobnie, strasznie wysoka to roślina.
Dobrej nocy
Moja jeszcze bielutka.
A 'klip dagga' urosła mi podobnie, strasznie wysoka to roślina.
Dobrej nocy
-
clem3

- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Piękne floksy. Szkarlatka robi wrazenie, a ja swojej jakoś nie moge się dochować... Czym dogadzasz swojej?
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Ładne te meksykańskie kapelusze i Klip Daga .Tereniu czy Calle trzymasz w donicy czy rosną w gruncie.U mnie znów calutki dzień
a Tobie przydałoby się podlewanie jak nic
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam serdecznie przemiłych gości
Jestem prze szczęśliwa
nareszcie mi podlewa działeczkę - całą noc i dzisiaj cały czas pada deszczyk .
Teraz będę mogła się wsiąść za jakieś przesadzanie .
Dorotko moja ratibida to z ubiegłorocznych siewek nawet nie wiedziałam że tam rośnie - jakże się ucieszyłam jak zobaczyłam jej kwiaty , wysiewałam jeszcze inna ale nie wiem gdzie i chyba też wyschła .
Szkarłatka zdąży zaowocować
Iwonko szkoda kapeluszy a może jeszcze gdzieś Ci się pokażą i zakwitną jak u mnie
Nasionka pozbieram z czego się da to będziemy zima wysyłać .
Floksy dziękują za pochwały
Ewuniu Ja tez uwielbiam wąchać floksy
a z nasionek ratibidy na pewno coś Ci wyjdzie .
Witaj Alu
Z nasionkami tak jest , ja też wolę prosto do ziemi wysiać to ładniej mi wschodzą , choć w tym roku trochę też mi padło przez tą suszę mimo że podlewałam ale one na zielono zasychały
Dziękuję i wzajemnie
Karolinko dzięki w imieniu floksów
a czego nie znasz ??? to podpowiem .
Już byłam w Twoim nowym wątku ale jeszcze nie raz tam zajrzę bo masz przepięknie
Marysiu witam
A mogłabyś dla mnie odłożyć ze dwa nasionka rutewki ??
U mnie do tej pory było pięknie , gorąco i bardzo sucho a w nocy zaczęło ładnie spokojnie padać i do tej pory pada z czego się bardzo cieszę .
Myśmy wczoraj wykosili trawę i cały czas sprzątamy ( sprzątam) , powieszawszy szczerze to ja już mam dość a tu jeszcze tyle pracy przed nami .
Trochę floksów mam nowych , muszę zrobić dla nich jakąś wspólna rabatkę żeby ładnie ich było widać . Ja szczególnie dbałam o Klip Dagę - tak bardzo mi się podobała i mam a nasionka mogę Ci odesłać jak nie będziesz miała swoich
Bardzo dziękuję i wzajemnie
Lucynko
szkarłatka amerykańska teraz pięknie wygląda , twoja też da radę .
Klip Daga wysoka ale za to jaka piękna i okazała .
Małgosiu dzięki za pochwałę floksów . Ja szkarłatkę na starej działce sadziłam kilka razy i nawet w jednym roku zakwitła a potem padła , nie wiem czemu , tam jest bardzo sucho i może dlatego .
Witaj Jadziu
Calle mam w donicy zadołowane i nawet ładnie rosną i kwitną cały czas a jak były w gruncie to mi nornice podkopywały i mało mi zostało . Teraz są mi do pasa ale latam koło nich jak kolo jajka .
Jadziu nareszcie mi podlewa - super bo już moje podlewanie nic nie dawało .

ten słonecznik po deszczu się wyłamał - te wszystkie kwiatki były na jednej łodydze .

Jestem prze szczęśliwa
Teraz będę mogła się wsiąść za jakieś przesadzanie .
Dorotko moja ratibida to z ubiegłorocznych siewek nawet nie wiedziałam że tam rośnie - jakże się ucieszyłam jak zobaczyłam jej kwiaty , wysiewałam jeszcze inna ale nie wiem gdzie i chyba też wyschła .
Szkarłatka zdąży zaowocować
Iwonko szkoda kapeluszy a może jeszcze gdzieś Ci się pokażą i zakwitną jak u mnie
Nasionka pozbieram z czego się da to będziemy zima wysyłać .
Floksy dziękują za pochwały
Ewuniu Ja tez uwielbiam wąchać floksy
Witaj Alu
Z nasionkami tak jest , ja też wolę prosto do ziemi wysiać to ładniej mi wschodzą , choć w tym roku trochę też mi padło przez tą suszę mimo że podlewałam ale one na zielono zasychały
Dziękuję i wzajemnie
Karolinko dzięki w imieniu floksów
Już byłam w Twoim nowym wątku ale jeszcze nie raz tam zajrzę bo masz przepięknie
Marysiu witam
A mogłabyś dla mnie odłożyć ze dwa nasionka rutewki ??
U mnie do tej pory było pięknie , gorąco i bardzo sucho a w nocy zaczęło ładnie spokojnie padać i do tej pory pada z czego się bardzo cieszę .
Myśmy wczoraj wykosili trawę i cały czas sprzątamy ( sprzątam) , powieszawszy szczerze to ja już mam dość a tu jeszcze tyle pracy przed nami .
Trochę floksów mam nowych , muszę zrobić dla nich jakąś wspólna rabatkę żeby ładnie ich było widać . Ja szczególnie dbałam o Klip Dagę - tak bardzo mi się podobała i mam a nasionka mogę Ci odesłać jak nie będziesz miała swoich
Bardzo dziękuję i wzajemnie
Lucynko
Klip Daga wysoka ale za to jaka piękna i okazała .
Małgosiu dzięki za pochwałę floksów . Ja szkarłatkę na starej działce sadziłam kilka razy i nawet w jednym roku zakwitła a potem padła , nie wiem czemu , tam jest bardzo sucho i może dlatego .
Witaj Jadziu
Jadziu nareszcie mi podlewa - super bo już moje podlewanie nic nie dawało .
ten słonecznik po deszczu się wyłamał - te wszystkie kwiatki były na jednej łodydze .
-
plocczanka

Tereniu, o szkarłatkę się nie martwię
, ale o wczesną jesień już tak.
Im później kwitnie szkarłatka, tym dłuższe lato.
A co robisz z jej owocami? One pięknie się prezentują, ale jeszcze piękniej sieją się i wiosną pełno siewek szkarłatki na całej działce. W ubiegłym roku ścięłam wszystkie zanim dojrzały, a wiosną co rusz to znajdowałam siewki w różnych miejscach.
Część rozdałam, część po prostu wyrzuciłam.
Klip Dagga u mnie trochę przesadziła ze wzrostem, ale może to dlatego, że ma zbyt dużo cienia na wysokości ok. 2 m, a wyżej słońce; do tego słoneczka tak się wyciągnęła i ciągle jeszcze rośnie.
A co robisz z jej owocami? One pięknie się prezentują, ale jeszcze piękniej sieją się i wiosną pełno siewek szkarłatki na całej działce. W ubiegłym roku ścięłam wszystkie zanim dojrzały, a wiosną co rusz to znajdowałam siewki w różnych miejscach.
Część rozdałam, część po prostu wyrzuciłam.
Klip Dagga u mnie trochę przesadziła ze wzrostem, ale może to dlatego, że ma zbyt dużo cienia na wysokości ok. 2 m, a wyżej słońce; do tego słoneczka tak się wyciągnęła i ciągle jeszcze rośnie.
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Tereniu białą rutewkę chyba całą wsadziłam do doniczki, a różowej nasiona jeszcze są. Jak coś wykiełkuje to dostaniesz siewki
U mnie już chyba z 30 godzin leje, wszędzie stoi woda! makabra!
Klip D. posiałam w domu miałam piękne sadzonki w dużej doniczce, po posadzeniu do gleby nagle zaczęły podsychać najpierw jedna potem kolejne i nawet przesadziłam, bo myślałam że stanowisko nie takie i nic zmarniały wszystkie w tej kępce. Tylko jedna roślina posadzona w innym miejscu przetrwała, ale w porównaniu do ubiegłorocznych wysokich z kilkoma piętrami kwiatów, to jest marniutka. Ma tylko jedno piętro, tylko że wcześniej zaczęło przekwitać i może nasiona będą dojrzałe. Parę nasion zostaw proszę dla mnie
Chcesz posadzić floksy razem ale chyba z innymi roślinami, bo tak to poza okresem kwitnienia floksów będzie smutna rabata
Nie martw się porządkami, bo nerwy są złym doradcą. No to po deszczu słoneczka i sił do pracy
Klip D. posiałam w domu miałam piękne sadzonki w dużej doniczce, po posadzeniu do gleby nagle zaczęły podsychać najpierw jedna potem kolejne i nawet przesadziłam, bo myślałam że stanowisko nie takie i nic zmarniały wszystkie w tej kępce. Tylko jedna roślina posadzona w innym miejscu przetrwała, ale w porównaniu do ubiegłorocznych wysokich z kilkoma piętrami kwiatów, to jest marniutka. Ma tylko jedno piętro, tylko że wcześniej zaczęło przekwitać i może nasiona będą dojrzałe. Parę nasion zostaw proszę dla mnie
Chcesz posadzić floksy razem ale chyba z innymi roślinami, bo tak to poza okresem kwitnienia floksów będzie smutna rabata
Nie martw się porządkami, bo nerwy są złym doradcą. No to po deszczu słoneczka i sił do pracy
- JAKUCH

Tereniu słoneczniczek na tle tego muru wygląda cudnie szkoda ,że sie złamał
.Fajnie ,że ci podlewa, bo nie ma to jak podlewanie z nieba wtedy wszystko fajnie rośnie.Dzisiaj słyszałam w prognozie ,ze dzisiejszej nocy ma być tylko 9* ,a w górach ma spaść śnieg
Czyżby to rzeczywiście koniec lata
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Witaj Tereniu, podlało to i lepiej się pracować będzie w ziemi, ja wczoraj trochę porządków robiłam, ale jedną ręką to kiepsko się pracuje
, słonecznik śliczny, moje słoneczniki zjadły ślimaki, choć skurkowańców niewiele w tym roku, to jednak dopadły słonecznik 
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Witam kochani
I znowu dzisiaj troszkę podlało
Lucynko moja szkarłatka rośnie w trawie i nie ma się gdzie wysiać a choćby w trawie coś wyrosło to się wykosi
Moja jeszcze chyba nigdy się nie wysiała . One właśnie jak dojrzewają to są najfajniejsze i szkoda by mi było ścinać .
Moja też wysoka Klip Daga - pewnie ze trzy metry ma i jeszcze rośnie a teraz jak ją podlał deszczyk to dopiero urośnie .
Marysiu już się cieszę i dziękuję bardzo za chęć podzielenia się siewkami rutewki
U mnie dzisiaj też chwilę polało ale tak solidnie
ale woda jeszcze nie stoi i chyba jeszcze długo musiało by padać żeby woda stała .
Nasionka Klip Dagi oczywiście będę zbierać .
Myślałam żeby wszystkie floksy posadzić po granicy , ale może masz rację że będzie smutna , to może z czymś na zmianę co by kwitło wcześniej .
Teraz mogło by zaświecić słoneczko i oby się ociepliło to by się ładnie pracowało na działeczce .
Jadziu szkoda tego słonecznika bo miał tyle kwiatów , ale trudno są inne
Z deszczu bardzo się cieszę ale teraz mówią w prognozie że w nocy tylko sześc stopni więc zimno .
No nie ja jeszcze nie chcę jesieni
Iwonko witaj
bardzo Ci współczuję że dalej musisz jedną rączkę męczyć .
U mnie popadało tylko że się zimno bardzo zrobiło ale trzeba się ubrać cieplej i pracować bo zarosłam chwastami .
W tym roku też mam mniej tych obślizgłych niemiłych ślimorów ale zjadły mi tytoń leśny niby jest ale już chyba nie zdąży zakwitnąć bo marny
Życzę zdrówka i powodzenia w załatwianiu spraw

ołownik

krzewuszki powtarzają kwitnienie

kwitną już chryzantemy

Iwonko to mój Niepokalanek
Czy ktoś rozpozna co to za sadzonka ??
I znowu dzisiaj troszkę podlało
Lucynko moja szkarłatka rośnie w trawie i nie ma się gdzie wysiać a choćby w trawie coś wyrosło to się wykosi
Moja jeszcze chyba nigdy się nie wysiała . One właśnie jak dojrzewają to są najfajniejsze i szkoda by mi było ścinać .
Moja też wysoka Klip Daga - pewnie ze trzy metry ma i jeszcze rośnie a teraz jak ją podlał deszczyk to dopiero urośnie .
Marysiu już się cieszę i dziękuję bardzo za chęć podzielenia się siewkami rutewki
U mnie dzisiaj też chwilę polało ale tak solidnie
Nasionka Klip Dagi oczywiście będę zbierać .
Myślałam żeby wszystkie floksy posadzić po granicy , ale może masz rację że będzie smutna , to może z czymś na zmianę co by kwitło wcześniej .
Teraz mogło by zaświecić słoneczko i oby się ociepliło to by się ładnie pracowało na działeczce .
Jadziu szkoda tego słonecznika bo miał tyle kwiatów , ale trudno są inne
Z deszczu bardzo się cieszę ale teraz mówią w prognozie że w nocy tylko sześc stopni więc zimno .
No nie ja jeszcze nie chcę jesieni
Iwonko witaj
U mnie popadało tylko że się zimno bardzo zrobiło ale trzeba się ubrać cieplej i pracować bo zarosłam chwastami .
W tym roku też mam mniej tych obślizgłych niemiłych ślimorów ale zjadły mi tytoń leśny niby jest ale już chyba nie zdąży zakwitnąć bo marny
Życzę zdrówka i powodzenia w załatwianiu spraw
ołownik
krzewuszki powtarzają kwitnienie
kwitną już chryzantemy
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
No i super Tereniu więc mój to ten niepokalanek
a to co nie wiesz to może być albicja? śliczne kwiaty ma ołownik, mój po zimie, w przechowalni przepadł 
- Dorota71

- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
Iwonka ma rację. To albicja albo mimoza.
Cudownie wszystko u Ciebie kwitnie.
Cudownie wszystko u Ciebie kwitnie.
-
plocczanka

To u Ciebie chryzantemy już kwitną?!
Piękną masz działeczkę! Bardzo kolorową.
Potrzebujesz dużo sił do pielęgnacji swoich roślinek, wobec tego życzę Ci zdrówka.
- JAKUCH

Chryzantemy cudne, a temperatura no cóż Tereniu u mnie taka sama
.Dzisiaj było 6 nocą lecz w dzień można było chodzić w krótkim rękawku.Ładnie też wyglądają w wielkiej kępie Cleome