Zawsze mierze około 19 żeby wrazie mierzenia dzień po dniu była ta doba różnicy.
Ja umieszałem oprysk na dziś, a tu w Poznaniu pada. Ciekawe czy u mnie. Oby nie to ten oprysk zrobie.
Dzięki skopiuję i zapiszę, tak abym nie zapomniał czegoś za rok.ogrodnikk pisze:jabu dla kogoś kto bawi sie w dynie któryś rok osiągnięcie 100kg wydaje się proste , ale jakieś podstawy trzeba spełnić . Jedną z ważniejszych podstaw jest dołek chociaż 1x1x0,6-0,8m wypełniony dobrą ziemią, okrywanie przed słońcem, zostawienie jednej dyni na krzaku , podlewanie w susze, przysypywanie pędów bocznych i prowadzenie krzaka tak jak należy czyli odcinanie pędów 3ciego rzędu, układanie pędów w miarę możliwości. Każda z tych podstaw ma bardzo duży wpływ na ostateczny wynik . Pewnie przeoczyłem jeszcze coś równie ważnego ale są tu dużo lepsi ode mnieTakże jeśli ktoś podchodzi do tego bez podstawowej wiedzy nawet z dobrym nasionkiem ma marne szanse .
jabu pisze:Dzięki skopiuję i zapiszę, tak abym nie zapomniał czegoś za rok.ogrodnikk pisze:jabu dla kogoś kto bawi sie w dynie któryś rok osiągnięcie 100kg wydaje się proste , ale jakieś podstawy trzeba spełnić . Jedną z ważniejszych podstaw jest dołek chociaż 1x1x0,6-0,8m wypełniony dobrą ziemią, okrywanie przed słońcem, zostawienie jednej dyni na krzaku , podlewanie w susze, przysypywanie pędów bocznych i prowadzenie krzaka tak jak należy czyli odcinanie pędów 3ciego rzędu, układanie pędów w miarę możliwości. Każda z tych podstaw ma bardzo duży wpływ na ostateczny wynik . Pewnie przeoczyłem jeszcze coś równie ważnego ale są tu dużo lepsi ode mnieTakże jeśli ktoś podchodzi do tego bez podstawowej wiedzy nawet z dobrym nasionkiem ma marne szanse .
)
Tymczasem dzisiaj
DAP 24 CC 100
DAP 26 CC 108
DAP 29 CC 113
(04.08.2016) DAP 30 CC 117
(06.08.2016) DAP 32, CC 120 OTT 295
(09.08.2016) DAP 35 CC 122 OTT 300 powoli nieśmiało ale jeszcze rośnie