Pierwsze koty za płoty
- iwona0042
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Pierwsze koty za płoty
Iwonko no faktycznie kobea prześliczna
, różyczki też ładne, no i czekoladowa zaczyna pokaz, u mnie po pierwszym kwitnieniu obcięłam, a teraz cała w pączkach jest, za chwilę też zacznie pokaz 
- apus

- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Iwonko, ale piękności pokazałaś!
Też mam Oh Wow! I będę podglądać ją u Ciebie, ciekawe jak nam one się będą sprawować.
Hot Chocolate zaczyna mnie też interesować... muszę się też jej bliżej przyjrzeć.
Też mam Oh Wow! I będę podglądać ją u Ciebie, ciekawe jak nam one się będą sprawować.
Hot Chocolate zaczyna mnie też interesować... muszę się też jej bliżej przyjrzeć.
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Iwonko! - Różyczkowy zawrót głowy superowy!!!
Zdjęcie kobei fantastyczne!
Dobrego weekendu.
Zdjęcie kobei fantastyczne!
Dobrego weekendu.
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Iwonko zdjęcia robisz niesamowite.
Róże podziwiam, ale powinnam je omijać, bo lista się wydłuża,
a ubiegłoroczne chorują. Eden Rose zjawiskowa
i ona na pierwszym miejscu listy. Hortensję na pniu z pięknie zbudowana koroną podglądam szczególnie,
też próbuję wyhodować. Biały Anioł przepięknie kwitnie, kocham biel.
Miłego świętowania. 
-
x-ja-a
Bardzo mi się spodobała Susanna Tamaro. Oh Wow też coraz bardziej mi się jakoś rzuca w oczy, będę obserwować jak rośnie, bo skoro teraz zwraca uwagę, to prawdziwy efekt "Oh, Wow!" to musi być jak ona już duża urośnie. Zastanawiam się dlaczego Twoja Lady of Shalott tak opuszcza główki. Mam dwie i obie młode (jedna z wiosny, druga kupiona latem w donicy) i żadna nie ma tendencji do obwisania. Patrzyłaś w okolice korzenia? Może coś ją podgryza? U mnie Dolce Vita zaczęła zwieszać pąki i kwiaty i okazało się, że pod nią jest korytarz (nornica? kret? żaba?) i ona praktycznie częściowo wisi w powietrzu. Zakopałam, podlałam, uklepałam i już jest dobrze.
-
Iwonka1

- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
JadziuKobea w tym roku daje wyjątkowy popis. Mam ich kilka, ale w tym miejscu są najładniejsze
Równie pięknie rośnie jedna pozostawiona na balkonie. A zdjęcia robię komórką, widać ma dobry aparat. Te najlepsze zazwyczaj są dziełem przypadku
Dorotko, początkowo nie bardzo zwracałam na nie uwagę. Puste róże kojarzyły mi się tylko z dziką różą, którą obsadzone jest całe moje osiedle. Pierwszą kupiłam Rhapsody in Blue i teraz już nie wyobrażam sobie swojego ogrodu bez pustaczków. Dzisiaj wypatrzyłam, że malusieńka Eyes for You, z patyczka od Jadzi ma pączusia
Iwonko, czekoladka zwraca uwagę swoim kolorkiem
Mam nadzieję, że będzie dalej pięknie rosła i mężniała
Basiu, obie są warte grzechu
Lucynko, wekeend tym razem taki sobie, bo prawie w całości spędzony w pracy
Ale dzisiaj już mam nareszcie wolne. I jutro tez
Różyczki kręcą na całego
Soniu Pinki Winki jest już pięknym okazem. A podpatrywać nie musisz, hortensje masz cudowne
Te na pniu, samodzielnie wyhodowane - również
Twoje jeszcze młodziutkie, poczekaj rok, dwa i wtedy zobaczysz jakie są piękne
Jagno, Susanna Tamaro jest piękna, chociaż kwiat ma zupełnie inny niż się spodziewałam
Oh Wow! jest radosną różyczką
Jej kwiatuszki wyglądają jak uśmiechnięte buźki
Dla Was różowiejące już hortensje

Dorotko, początkowo nie bardzo zwracałam na nie uwagę. Puste róże kojarzyły mi się tylko z dziką różą, którą obsadzone jest całe moje osiedle. Pierwszą kupiłam Rhapsody in Blue i teraz już nie wyobrażam sobie swojego ogrodu bez pustaczków. Dzisiaj wypatrzyłam, że malusieńka Eyes for You, z patyczka od Jadzi ma pączusia
Iwonko, czekoladka zwraca uwagę swoim kolorkiem
Basiu, obie są warte grzechu
Lucynko, wekeend tym razem taki sobie, bo prawie w całości spędzony w pracy
Soniu Pinki Winki jest już pięknym okazem. A podpatrywać nie musisz, hortensje masz cudowne
Jagno, Susanna Tamaro jest piękna, chociaż kwiat ma zupełnie inny niż się spodziewałam
Dla Was różowiejące już hortensje

-
Iwonka1

- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Dzisiaj znowu nurkowałam z butlą
Tym razem było to zupełnie inne przeżycie. Weszłam na pewniaka, no bo przecież poprzednio poszło mi tak dobrze
A tymczasem okazało się, że nie było tak różowo
Miałam ogromne problemy z oddychaniem pod wodą. Co się zanurzyłam, to nie mogłam nabrać oddechu. Zaczęła mnie ogarniać panika
później już troszkę kontrolowana, bo wiedziałam jak wypłynąć i się nie udusić. Poprzednio oddychała mi się bez problemów, a teraz miałam wrażenie, że coś mi się zatyka. Wreszcie instruktor zrozumiał o co mi chodzi i sprawdził mój aparat i okazało się, że rzeczywiście jest nie całkiem sprawny. Po wymianie nie miałam już problemów i nurkowanie stało się przyjemnością. Dzisiejsza akcja miała miejsce nad innym jeziorem i przejrzystość wody była prawie idealna. Widoczność była na kilka metrów, widziałam ryby i rośliny, czyli wszystko to, co można zobaczyć pod wodą
. Instruktor chyba chciał mi wynagrodzić niesprawny sprzęt i stres, bo zafundował mi bardzo długi podwodny spacer. Pływałam całe dwadzieścia minut, dwa razy dłużej niż poprzednio
Wyszłam zmęczona, ale i szczęśliwa, że udało mi się przezwyciężyć strach. Bo muszę się przyznać, że momentami myślałam, że nie dam rady i zrezygnuję
Ale znowu się udało
Po pływaniu pojechaliśmy na chwilę na działkę. Mieliśmy do zawiezienia podpory do roślin, zrobione przez eMa. Mieliśmy tylko zawieźć i wracać
Ale jak zobaczyłam swoje pannice w blasku słońca, to nie mogłam się im oprzeć. Nie byłam na działce tylko kilka dni, a miałam wrażenie, że się rozrosły i wyciągnęły do słońca
Jalitah
Kwitnie bez przerwy od 18 czerwca

Słabowita Lady wsparła się na silnym ramieniu Rhapsody

I w tej chwili najpiękniejsza w moim różanym ogrodzie

Jestem zachwycona tą różą. Nie spodziewałam się po niej takiego wigoru. Pięknie się rozrosła i dumnie prezentuje swoją urodę. Jej kwiaty świecą własnym blaskiem, zasługuje na złoty medal
Jutro rano pomykam na działeczkę. Podobno wreszcie ma być dobra pogoda
Ostatnio codziennie przechodzą takie ulewy, że dziwię się, że jeszcze nie zamieniliśmy się w ryby
Pozdrawiam słonecznie
Po pływaniu pojechaliśmy na chwilę na działkę. Mieliśmy do zawiezienia podpory do roślin, zrobione przez eMa. Mieliśmy tylko zawieźć i wracać
Jalitah

Słabowita Lady wsparła się na silnym ramieniu Rhapsody

I w tej chwili najpiękniejsza w moim różanym ogrodzie

Jestem zachwycona tą różą. Nie spodziewałam się po niej takiego wigoru. Pięknie się rozrosła i dumnie prezentuje swoją urodę. Jej kwiaty świecą własnym blaskiem, zasługuje na złoty medal
Jutro rano pomykam na działeczkę. Podobno wreszcie ma być dobra pogoda
Pozdrawiam słonecznie
- apus

- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Iwonko odważna z Ciebie Kobieta! Ja bałabym się...
Piękności pokazałaś!!!
Emma fantastyczna!
Piękności pokazałaś!!!
Emma fantastyczna!
Pozdrawiam, Basia.
-
x-ja-a
Iwonko, szacun! Nurkowanie to super sprawa, miałam okazję spróbować tylko raz w życiu, ale nigdy tego nie zapomnę. Tyle, że ja miałam zupełnie sprawny sprzęt, więc to żadna sztuka w porównaniu z Twoimi wyczynami
Bardzo, bardzo ładna Anahe
Widzę, że Ty też się skusiłaś na duńską odmianę z Plant'n Relax - I am Grateful. Ja mam From Far Away i jestem nią tak zauroczona, że chyba dokupię inne róże tej serii. Twoja I am Grateful wygląda na świetną różę, tyle pąków!
Śliczna. A te pąki na Twojej Lady of Shalott, które pokazałaś wyglądają na ładnie trzymające pion.
Bardzo, bardzo ładna Anahe
- Florian Silesia

- Od: 3 lip 2016, o 19:56
Zdjęcie kobei niesamowite! Kosmiczne 
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Różyczki cudnie kwitną,ile mają pąków
Jalitah,Lady of Schalott i Emma
Anahe wiadomo cudna i te zielone,błyszczące liście jak nawoskowane.Hortensja Syndae Freise mnie zauroczyła,ile ma lat?
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Ale masz piękne róże
Moja Syndae F. w tym roku nie zakwitnie jeszcze
Ale piękna ta Dębolistna.
Moja zbudowała ladny krzaczek,Ale kwiatów zero
Moja Syndae F. w tym roku nie zakwitnie jeszcze
Ale piękna ta Dębolistna.
Moja zbudowała ladny krzaczek,Ale kwiatów zero
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Iwonko, jestem pod ogromnym wrażeniem!
Ja się boję wejść do wody sięgającej powyżej pasa, a Ty pod wodę leziesz... Jesteś niesamowita!

Ja się boję wejść do wody sięgającej powyżej pasa, a Ty pod wodę leziesz... Jesteś niesamowita!
- Beaby

- Od: 16 lut 2014, o 13:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Iwonko super, że znowu miałaś przyjemność z nurkowania. I z tego co czytam - podziwiania także świata podwodnego.
Róże kwitną Ci przepięknie
Róże kwitną Ci przepięknie
- karolacha

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
Wow, jakie piękne róże
i ile
U mnie Rhapsody jeszcze ni8e powtarza kwitnienia a kolorowe-pstre w ogółe słabo rosną i też nie powtarzają. No , ale są pierwszy rok. Śliczna hortensja. A Coeba to pnącze ? jednoroczne ?