Dużo się u Ciebie dzieje na rabatach Lucynko jest tak kolorowo i obficie
Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 5
- marpa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 5
U mnie ostatnie 2 dni były ogrodowo bardzo przyjazne jutro także jest taka prognoza bo później znowu spiekota!
Tak się porobiło ostatnio, że mieszkam w najcieplejszym mieście w kraju!
Wolę zdecydowanie niższe temperatury chociaż ja daję radę ale mój eM unika jak tylko się da ..Więc muszę i ja spędzać najcieplejsze godziny w domu i jedziemy dopiero po południu na działkę ale dla mnie to mało...
i tak szybko mija to lato..
.
...u mnie jednorocznych niewiele więc tak barwnie w tej chwili nie jest...

- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Jaka ulewa?
U mnie raptem pokropiło
Lucynko, jakiego koloru mam ketmię?
Zapomniałam
Ty masz niesamowite te roślinki, sporo nie znam, albo nie widziałam na żywo
Jak było na działeczce?
U mnie raptem pokropiło
Lucynko, jakiego koloru mam ketmię?
Zapomniałam
Ty masz niesamowite te roślinki, sporo nie znam, albo nie widziałam na żywo
Jak było na działeczce?
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Lucynko daliowe szaleństwo cudnie kolorowe i dobrze, że astry zostawiłaś ślicznie wyglądają.
Koperkowe liście kosmosu też świetnie tam się skomponowały.
Nachyłek uroczy, miałam całe łany, ale oddałam, bo strasznie się rozrastał. Czyli gomfrena nie musi leżeć na rabacie.
Życzę słońca, skoro działka podlana. 
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Późno wróciłam z działki z powodu koty. Gdzieś sobie polazła i nie zechciała wrócić do nocy, wobec tego została na noc.
Jutro będzie przy mojej nodze chodziła jak piesek z obawy, by znowu nie zostać na noc na działce.
Raniutko pieska na smycz i biegusiem do Miśki...
Dzisiaj już nie odpowiem na Wasze posty. Zrobię to jutro.
Teraz życzę Wam słodkich snów. Dobranoc.

Raniutko pieska na smycz i biegusiem do Miśki...
Dzisiaj już nie odpowiem na Wasze posty. Zrobię to jutro.
Teraz życzę Wam słodkich snów. Dobranoc.
- stasia_ogrod

- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Lucynko, tak wielu deszczowych dni nie kochają nie tylko ogórki i pomidory, którym na potęgę żółkną liście, ale również powojniki i jeszcze kilka innych.
U mnie dzisiaj znowu nieciekawa pogoda, niby wygląda słoneczko ale gromadzą się czarne chmurzyska.
Masz bogaty ziołowy zakątek a brzoskwinie moje ulubione .....kiedyś miałam 3 drzewa , niestety zmarzły, więcej już nie próbuję.
Miłego dnia kochana i żeby Miśka się znalazła.
Masz bogaty ziołowy zakątek a brzoskwinie moje ulubione .....kiedyś miałam 3 drzewa , niestety zmarzły, więcej już nie próbuję.
Miłego dnia kochana i żeby Miśka się znalazła.
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Piękne letnie kwiatuchy:)
Latrie cudnie wygladaja w kepie
Jakie masz ciekaw łądne gazanie.Takiej czerwonej jeszcze nie widziałam

Latrie cudnie wygladaja w kepie
Jakie masz ciekaw łądne gazanie.Takiej czerwonej jeszcze nie widziałam
-
kropelka

- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Piękne gazanie. Miałam jednego roku żółciutkie i ładnie kwitły. Ale mimo wszystko wolę podziwiać je u innych 
-
plocczanka

Dobry wieczór wszystkim!
Ciężki dziś dzień, duszno, bezwietrznie, gorąco [27* w cieniu].
Misia czekała przy furtce, ponad pół dnia spała, a przed powrotem do domu znowu sobie gdzieś poszła i została.
Widocznie bardzo jej się podoba wolność. To niech ma! Co jej będę żałować......
Alicjo - domyślam się, że długo jeszcze będziesz to spotkanie wspominała z przyjemnością.
Pogoda w tym roku to tak naprawdę nie wiadomo jaka: letnia czy jesienna, a w zasadzie to tak na zmianę.
U mnie za dużo pada. Minionej nocy też zlało tak, że mogłam się na mojej glinie ślizgać.
Tobie również zdrówka życzę.
Misiu - mam gazanie z dwóch źródeł. Żółte, białe i bladoróżowe z własnego siewu, a czerwoną i ciemnoróżową dostałam w prezencie.
Skoro zakwitła Ci jedna gazania, to zakwitną i pozostałe. Później zakwitną, dłużej będą cieszyły oczy.
Niecierpka waleriana kupiłam, a balsamina siana była w inspekcie jeszcze w kwietniu. W tym roku balsamina słabo kwitnie.
Nadmiar kwiecia trochę mnie denerwuje, bo niby chwasty nie mają przebicia, ale z kolei jest nieustanne zajęcie przy kwiatach.
W przyszłym roku trochę ograniczę ilość roślin. Nie wiem jeszcze jak, ale cała zima będzie na myślenie.
Maryniu - ja też ciężko znoszę upały. Nie dlatego że coś mi szwankuje w organizmie, ale dlatego że od zawsze wolę chłód.
Pewnie że żal siedzieć w domu zamiast na działce, ale mamy drugie połowy, o których też musimy myśleć. A bardzo dobrze, że ich mamy!
Za rok też będzie lato, a i tego jeszcze sporo nam zostało.
Dziękuję za cieplutkie słowa pod adresem moich rabatek.
Gosiu [Margo] - to u Ciebie nie lało?! A dzisiaj też nie?
Twoja ketmia będzie kwitła tak:

Gosieńko, na działeczce może być tylko fantastycznie! I tak było. Dziękuję.
Soniu - ładnie te astry się wkomponowały, ale potwornie wysokie urosły, przepychając się wśród dalii.
Nachyłka też ograniczyłam. Sąsiadka się ucieszyła.
Gomfrena nie leży, nie jest wysoka. Specjalnie dla Ciebie zrobiłam zdjęcie. Zobacz.
Różowa jest najwyższa i mierzy sobie 40cm wzrostu.
Stasiu - muszę powiedzieć, że moim ogórkom jeszcze liście nie żółkną, ale pomidory... lepiej nie mówić! Powojniki jak dotąd też mają się dobrze, ale jeśli dalej woda z nieba będzie leciała, to kto wie...
Ziółka lubię jako przyprawy. Najbardziej świeżutkie, ale na zimę suszę i cała rodzina ma używanie.
Wiesz, że złego diabli nie biorą? Miśce podobała się swoboda i dzisiaj też sobie poszła.
Aniu [anabuko] - bardzo Ci dziękuję za pochwałę moich kwiatków.
Czerwoną gazanię również widzę po raz pierwszy. Prezent. Zbiorę nasiona, bo ciekawa jestem, jakiego koloru będą jej dzieci.
Mariolko - a ja lubię gazanie i u siebie. Jednak w tym roku albo dostały za dużo gołębiego złotka, albo jest za mokro, bo strasznie wybujały w górę i trochę się pokładają.
Gazanie z mojego siewu.

Mam takie roślinki. Podobno fiołki, ale czy na pewno? Niziusieńkie.

Przed snem muszę jeszcze pomidory przetrzeć i zawekować, więc już zmykam, a Wam zostawiam
Dobrej nocy.

Ciężki dziś dzień, duszno, bezwietrznie, gorąco [27* w cieniu].
Misia czekała przy furtce, ponad pół dnia spała, a przed powrotem do domu znowu sobie gdzieś poszła i została.
Widocznie bardzo jej się podoba wolność. To niech ma! Co jej będę żałować......
Alicjo - domyślam się, że długo jeszcze będziesz to spotkanie wspominała z przyjemnością.
Pogoda w tym roku to tak naprawdę nie wiadomo jaka: letnia czy jesienna, a w zasadzie to tak na zmianę.
U mnie za dużo pada. Minionej nocy też zlało tak, że mogłam się na mojej glinie ślizgać.
Tobie również zdrówka życzę.
Misiu - mam gazanie z dwóch źródeł. Żółte, białe i bladoróżowe z własnego siewu, a czerwoną i ciemnoróżową dostałam w prezencie.
Skoro zakwitła Ci jedna gazania, to zakwitną i pozostałe. Później zakwitną, dłużej będą cieszyły oczy.
Niecierpka waleriana kupiłam, a balsamina siana była w inspekcie jeszcze w kwietniu. W tym roku balsamina słabo kwitnie.
Nadmiar kwiecia trochę mnie denerwuje, bo niby chwasty nie mają przebicia, ale z kolei jest nieustanne zajęcie przy kwiatach.
W przyszłym roku trochę ograniczę ilość roślin. Nie wiem jeszcze jak, ale cała zima będzie na myślenie.
Maryniu - ja też ciężko znoszę upały. Nie dlatego że coś mi szwankuje w organizmie, ale dlatego że od zawsze wolę chłód.
Pewnie że żal siedzieć w domu zamiast na działce, ale mamy drugie połowy, o których też musimy myśleć. A bardzo dobrze, że ich mamy!
Za rok też będzie lato, a i tego jeszcze sporo nam zostało.
Dziękuję za cieplutkie słowa pod adresem moich rabatek.
Gosiu [Margo] - to u Ciebie nie lało?! A dzisiaj też nie?
Twoja ketmia będzie kwitła tak:

Gosieńko, na działeczce może być tylko fantastycznie! I tak było. Dziękuję.
Soniu - ładnie te astry się wkomponowały, ale potwornie wysokie urosły, przepychając się wśród dalii.
Nachyłka też ograniczyłam. Sąsiadka się ucieszyła.
Gomfrena nie leży, nie jest wysoka. Specjalnie dla Ciebie zrobiłam zdjęcie. Zobacz.
Różowa jest najwyższa i mierzy sobie 40cm wzrostu.Stasiu - muszę powiedzieć, że moim ogórkom jeszcze liście nie żółkną, ale pomidory... lepiej nie mówić! Powojniki jak dotąd też mają się dobrze, ale jeśli dalej woda z nieba będzie leciała, to kto wie...
Ziółka lubię jako przyprawy. Najbardziej świeżutkie, ale na zimę suszę i cała rodzina ma używanie.
Wiesz, że złego diabli nie biorą? Miśce podobała się swoboda i dzisiaj też sobie poszła.
Aniu [anabuko] - bardzo Ci dziękuję za pochwałę moich kwiatków.
Czerwoną gazanię również widzę po raz pierwszy. Prezent. Zbiorę nasiona, bo ciekawa jestem, jakiego koloru będą jej dzieci.
Mariolko - a ja lubię gazanie i u siebie. Jednak w tym roku albo dostały za dużo gołębiego złotka, albo jest za mokro, bo strasznie wybujały w górę i trochę się pokładają.
Gazanie z mojego siewu.

Mam takie roślinki. Podobno fiołki, ale czy na pewno? Niziusieńkie.

Przed snem muszę jeszcze pomidory przetrzeć i zawekować, więc już zmykam, a Wam zostawiam
Dobrej nocy.
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Czas przetworów Lucynko, no ale zimą chętnie będziemy wcinać to co teraz zrobimy
, śliczne gazanie, kolejny rok ich nie mam, szkoda, ale jak pamiętasz i tak parapety zawalone miałam, już teraz nie będę tyle siała wiosną, o nie 
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
coraz jakieś nowośc sa i nas kuszą.
Sama jestem ciekawa, czy z nasion czerwonej gazani dalej bedą takie same roslinki,
Piekne te wszystkie gazanie
Sama jestem ciekawa, czy z nasion czerwonej gazani dalej bedą takie same roslinki,
Piekne te wszystkie gazanie
- Dorota71

- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
Lucynko prześliczny hibiskus.
Gazanie też cudne. Niestety nie mam miejsca na więcej kwiatów jednorocznych. W przyszłym roku muszę się powstrzymać o siania tylu nasion.
Gazanie też cudne. Niestety nie mam miejsca na więcej kwiatów jednorocznych. W przyszłym roku muszę się powstrzymać o siania tylu nasion.
-
tencia

- Od: 26 sty 2013, o 20:47
Witaj Lucynko ,ale mam zaległości do oglądania i już widzę ,że bedzie co podziwiać,napiszę Ci tylko ,że wynik jest ok jestem przeszczęśliwa
.Teraz już pójdzie z górki,serdecznie pozdrawiam .
-
plocczanka

Jestem już w domku. Kota też, choć bardzo nie chciała wracać. Musiała całą noc kocołować po działkach, bo niemal cały dzień przespała.
Naturalnie pod moskitierą, co by muchi jej nia gryźli.

Wczoraj po raz pierwszy przecierałam pomidory i wyszło mi... aż

Dzisiaj z kolei zrobiłam trochę brzoskwiń w syropie, bo nie dość że jest ich w tym roku znacznie mniej niż w ubiegłym, to jeszcze lecą z drzewa jak mirabelki. Dużo spada już nadgnitych.
Iwonko [00..] - oj, miałaś wypełnione, a nawet przepełnione parapety.
Ja w przyszłym roku też tak dużo siać nie będę. Tak sobie obiecuję, ale czy dotrzymam....
Aniu [anabuko] - kuszą, kuszą, a trudno sobie odmówić, niestety.
Zbieram nasiona każdej gazanii osobno, ale jestem pesymistką, gdyż one mają to do siebie, że najbardziej lubią ubierać swoje kwiatki w żółte sukieneczki.
Dorotko 71 - mam dwie ketmie syryjskie, a rosną sobie w tzw. kupie, tworząc jeden krzaczek, który kwitnie dwoma różnymi kolorami kwiecia. Śmiesznie to wygląda, gdy więcej kwiatów kwitnie równocześnie. Na razie pojedyncze kwiaty się pokazują.
A gazanie aczkolwiek ładnie kwitną, to trochę mnie zawiodły, bo się pokładają. Albo mokro, albo 'złotko' im zaszkodziło.
Tereniu [tencia] - witaj! Cieszę się, że jesteś i cieszę się z dobrych wiadomości.
Ja muszę jeszcze czekać prawie dwa tygodnie, ale nastawiam się optymistycznie. Musi być dobrze.
A na działce...

Niewiele zdjęć, bo było niemiłosiernie gorąco i nie chciało mi się z aparatem chodzić i siódme poty wylewać.
Kochani, zostawiam Was do jutra, życząc dobrej nocy i wspaniałego weekendu.
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Zgubiłam Cię, a i Ty mnie zgubiłaś ale widzę u Iwonki,,,jesteś!
Plątam się po wątkach, bo czasu mało i głównie wystarczy na swoje dwa
Cudne masz kwiaty, dalie u mnie też takie radosne. http://www.fotosik.pl/zdjecie/563ba7d230f5242f z co to jest?
Kota zasmakowała wolności i coraz częściej nie chce do 4 ścian
Pozdrawiam i życzę chłodu, bo u mnie pod wieczór było przyjemnie, a w dzień nie szło wytrzymać
Plątam się po wątkach, bo czasu mało i głównie wystarczy na swoje dwa
Cudne masz kwiaty, dalie u mnie też takie radosne. http://www.fotosik.pl/zdjecie/563ba7d230f5242f z co to jest?
Kota zasmakowała wolności i coraz częściej nie chce do 4 ścian
Pozdrawiam i życzę chłodu, bo u mnie pod wieczór było przyjemnie, a w dzień nie szło wytrzymać
- ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Lucynko przepiękne floksy
a kota widać woli na działce przebywać a nie w domu
. Dobrej nocy życzę
.