Ogród Emalii
-
maryla73ab
- 1000p

- Od: 26 sie 2008, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- HalinaK
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Witam Wszystkich bardzo serdecznie, a szczególnie Gospodynię 
Widzę, że wypowiedziałyście ostrą wojnę wszystkim szkodnikom ;-) Oby skutecznie te wszystkie środki zadziałały. U mnie i ślimaki, i nornice, i krety
(( Najbardziej nie lubię nornic, bo zjadają cebulki moich kochanych kwiatuszków. W przyszłym roku też wypowiem im wojnę ;-0
Widzę, że wypowiedziałyście ostrą wojnę wszystkim szkodnikom ;-) Oby skutecznie te wszystkie środki zadziałały. U mnie i ślimaki, i nornice, i krety
-
maryla73ab
- 1000p

A u mnie czosnek pomógł na mszyce. Miałam wczesnym latem inwazję na róży i ziołach. Ponieważ zioła zjadamy
nie odważyłam się stosować chemii. Powsadzałam ząbki zwykłego czosnku z hipermarketu wokół zagrożonych roślin i pomogło. Na róże dodatkowo nosiłam biedronki z całego ogrodu. Od tego czau czosnek zdążył wyrosnąć i paść, jutro powtykam nową porcję.
-
maryla73ab
- 1000p

Piękna zima
, szkoda, że od jutra cieplej. Właściwie to nie wiem, co czuć: martwić się, że śnieg się roztopi, czy cieszyć, że młode roslinki nie zmarzną?
Uwieczniłam kilka ogrodowych obrazków. Nie mam pojęcia skąd na trawniku wzięło się jabłko
To dziwne coś, na daszku to stacja pogodowa. Bardzo przydatne urzadzenie. Precyzyjnie "przepowiada" pogodę.
No i zamówiłam tą cesarską koronę. Nie wiem, czy nie za późno na sadzenie, ale spróbować warto.

Uwieczniłam kilka ogrodowych obrazków. Nie mam pojęcia skąd na trawniku wzięło się jabłko
No i zamówiłam tą cesarską koronę. Nie wiem, czy nie za późno na sadzenie, ale spróbować warto.

-
maryla73ab
- 1000p

- krzysiek86

- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Wpadłem do Ciebie z rewizytą. Dużo zrobiliście w ogrodzie przez jeden sezon. I widzę, że zapału Ci nie brakuje. Tak trzymaj
Ja też powinienem się zabrać za krety, bo one zwłaszcza teraz się uaktywniły i na trawniku same kopce. O nornicach nie wspomnę.
Piękny masz ogródek ziołowy. Szałwię omszoną też chyba dostrzegłem, ale nie jestem pewien. Na koronę cesarską już chyba za późno, ale niech się wypowiedzą eksperci. Trzymaj się ciepło
Ja też powinienem się zabrać za krety, bo one zwłaszcza teraz się uaktywniły i na trawniku same kopce. O nornicach nie wspomnę.
Piękny masz ogródek ziołowy. Szałwię omszoną też chyba dostrzegłem, ale nie jestem pewien. Na koronę cesarską już chyba za późno, ale niech się wypowiedzą eksperci. Trzymaj się ciepło
Dziękuję za wizytę.
Krzyśku, tak, na zdjęciu to ostrokrzew, niestety nie wiem, jaki to gatunek.
Chwaliłam się, że mój kret omija trawnik i dziś znalazłam wielkie kretowisko na środku
Pan, który zakładał nam trawnik mówił, że krety najbardziej lubią zadbane trawniki.
Jacku, tak mam szałwię omszoną i nawet udało mi sie ją podzielic. Ponieważ mam sporo ścieżek brukowych, to jej pokładanie mi wcale nie przeszkadza, przeciwnie, bardzo mi się podoba, kiedy tak wychodzi na ścieżki.
Krzyśku, tak, na zdjęciu to ostrokrzew, niestety nie wiem, jaki to gatunek.
Chwaliłam się, że mój kret omija trawnik i dziś znalazłam wielkie kretowisko na środku
Jacku, tak mam szałwię omszoną i nawet udało mi sie ją podzielic. Ponieważ mam sporo ścieżek brukowych, to jej pokładanie mi wcale nie przeszkadza, przeciwnie, bardzo mi się podoba, kiedy tak wychodzi na ścieżki.
- krzysiek86

- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt: