, kolorek super
  , kolorek super   . Jaka to odmiana i ile waży ? Zerwałam dzisiaj z ciekawości jednego rosario (3 kg) . Niestety okazał się jeszcze niedojrzały, na pół różowy, pestki białe (w ubiegłym tygodniu jednego zerwałam to był bardziej kremowy,lekko łapał róż )więc widać postęp  . Jeszcze muszę poczekać, na ten prawdziwy smaczek
  . Jaka to odmiana i ile waży ? Zerwałam dzisiaj z ciekawości jednego rosario (3 kg) . Niestety okazał się jeszcze niedojrzały, na pół różowy, pestki białe (w ubiegłym tygodniu jednego zerwałam to był bardziej kremowy,lekko łapał róż )więc widać postęp  . Jeszcze muszę poczekać, na ten prawdziwy smaczek 

Odmiany nie znam niestety. Telimenko  ja zrywam na wyczucie ale wiem mniej więcej ile dany arbuz ma dni. Ten miał około 30-35
 Odmiany nie znam niestety. Telimenko  ja zrywam na wyczucie ale wiem mniej więcej ile dany arbuz ma dni. Ten miał około 30-35  

Pamiętasz mniej więcej kiedy były zapylone ? Ok 40 dni wystarczy aby arbuz był dojrzały. Zapylenie przez pszczoły daje nie czyste nasiona, których się nie zbiera ( powstają krzyżówki).
 Pamiętasz mniej więcej kiedy były zapylone ? Ok 40 dni wystarczy aby arbuz był dojrzały. Zapylenie przez pszczoły daje nie czyste nasiona, których się nie zbiera ( powstają krzyżówki).

mniejsze ze cztery
 mniejsze ze cztery