Miłko takasobie, witam Cię wśród pachnących lilii
Ty, nie masz lilii a ja nie mam dalii,też piękne kwiaty i trudno się na nie nie skusić.
Ja, niestety nie mam piwnicy a na przechowanie mam już kilka "gości" i muszę jakoś radzić
więc z dalii z bólem

zrezygnowałam, trudno wszystkiego nie można mieć.
Rabatka z pierwiosnkami teraz też mi się podoba a wszystko wyszło przez przypadek.
Po prostu posiałam aksamitki i musiałam je gdzieś posadzić -myślę ,że pierwiosnki na tym nie ucierpią.
Laguna, dla Ciebie o zapachu owocowym i przepiękna lilia

szkoda tylko ,że w tym roku zakwitła tylko jednym kwiatem
ale ma masę cebulek przybyszowych z czego bardzo się cieszę.
Lilia Kushi Maya
JAKUCH Jadziu z ogrodowymi hortensjami nie próbowałam ale w centrum widziałam prowadzoną w górę tak jakby pnącą.
Jadziu zobacz jaka ta lilia azjatycka jest inna, płatki rozwijają się ciągle nowe a stare obgniwają.
AlaniaAlania pisze:Niesamowite masz te hortensje! Jeszcze nie spotkałam takich okazów
Szkoda tych złamanych gałęzi. Może mogłaś podjąć próbę ukorzenienia?
Moni, hortensje już stoją w wazonach i musiały się połamać ,żebym zobaczyła, że pachną
Hortensji już mam jak na tak mały ogród dużo i nawet nie mam już miejsca .
Moni a tak wygląda sprezentowana od Ciebie trawa jest trochę jeszcze mała ,bo podzieliłam ją na dwie.
Bardzo pięknie wygląda w ogrodzie i bardzo się z niej cieszę a ta niezwykła kocimiętka od Ciebie jest przycięta i się rozrasta.

W podzięce dla Ciebie przepięknie pachnąca różyczka .
Ignis05 pisze:Marysiu
Lilie masz na bogato
Czy długo już rosną u Ciebie, czy też to nowe nasadzenia ?
Moje w tym roku jakby zmalały. Chyba muszę odnowić towarzystwo i posadzić coś nowego.
Ślicznie kwitną Ci hortensje ogrodowe. W poprzednim roku moje pięknie kwitły a w tym niestety, odpoczywają.
Tym bardziej podziwiam Twoje.
Czy ta róża dla Jagis to Cardinal Hume ?
Jeśli tak, to jak się u Ciebie sprawuje ?
Moja całkiem pogubiła już listki i tylko kwiatki jej pozostały.
Trochę szkoda, ale nie pokazują mi się wszystkie Twoje zdjęcia.
Może innego dnia będzie lepiej.
Miłego weekendu 
Krysiu ta róża to Burgundy Ice
a tak wygląda teraz jak kwitnie

Lilie, nawet nie pamiętam od kiedy rosną, ciągle je dokupuję nie mogę się oprzeć .
Nowe mają po jednym dwa kwiaty ale czas sprawia, że jak nie są zjedzone w zimie przez myszy, to z upływem czasu pięknie kwitną. .
Cardinal Hume u mnie też cały goły a niedawno jak kwitła lawenda wyglądał tak