Herzogin Christiana na Twoim zdjęciu wygląda przepięknie i właśnie na takie kwiaty u niej czekam.
Ogród jol_ki 2016
- tulipanka
- Przyjaciel Forum

- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród jol_ki 2016
Joluś wszystko śliczne, ale najdłużej zatrzymałam się przy ogólnym widoczku. Pięknie to wygląda i z każdym rokiem będzie jeszcze piękniej.
Herzogin Christiana na Twoim zdjęciu wygląda przepięknie i właśnie na takie kwiaty u niej czekam.
- apus
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jolka, wiesz co... mogłabyś pokazać jakąś pokrzywę, perz, albo choćby lebiodę... ale Ty nie... tylko cudowne kwiat, róże a jeszcze bylinowe rabaty...
A potem jeszcze, ze to niby nie opieliłam...
Masz piękny, perfekcyjny ogród... a do tego tyle cudownych roślinek!
A potem jeszcze, ze to niby nie opieliłam...
Masz piękny, perfekcyjny ogród... a do tego tyle cudownych roślinek!
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
viewtopic.php?f=2&t=117468
-
jol_ka
- 1000p

- Od: 27 lip 2007, o 12:01
Dziewczyny, dziękuję za miłe słowa
Aluś Etoile jak co roku daje czadu
Mam nadzieję, że włoskie posadzone przy ogrodzeniu już za rok lub dwa też będą tak zachwycać. Jak ciachać historyczne i ramblery?? Muszę się koniecznie dokształcić w tym temacie
Dorotko witaj w moim ogrodzie
Wiolka Herzogin do tego pięknie pachnie - ale tylko te kwiaty, które są wyżej, te nisko nie pachną.
Zapach obłędny, będzie Pani zadowolona
Ja się doczekałam pachnącej róży w 3cim sezonie tego krzaczka 
Tak samo Constance Mozart. W obu przypadkach pachną tylko te kwiaty, do których nie trzeba klękać, żeby je powąchać
Baśka jak się dobrze przyjrzysz, to coś tam wypatrzysz
Generalnie robię tak zdjęcia coby chwastów nie było widać i czasem się muszę nieźle nagimnastykować
W weekend plany typowo ogrodowe - pielenie, pielenie i jeszcze raz pielenie. Oby tylko pogoda dopisała.
Niestety mam też niezbyt dobrą wiadomość. Padł mi komputer, najprawdopodobniej płyta główna albo karta graficzna
Idzie teraz na reanimację, mam nadzieję, że w miarę szybko uda się to zrobić. Tak więc zdjęć przez kilka dni nie będzie
Aluś Etoile jak co roku daje czadu
Dorotko witaj w moim ogrodzie
Wiolka Herzogin do tego pięknie pachnie - ale tylko te kwiaty, które są wyżej, te nisko nie pachną.
Zapach obłędny, będzie Pani zadowolona
Tak samo Constance Mozart. W obu przypadkach pachną tylko te kwiaty, do których nie trzeba klękać, żeby je powąchać
Baśka jak się dobrze przyjrzysz, to coś tam wypatrzysz
Niestety mam też niezbyt dobrą wiadomość. Padł mi komputer, najprawdopodobniej płyta główna albo karta graficzna
Idzie teraz na reanimację, mam nadzieję, że w miarę szybko uda się to zrobić. Tak więc zdjęć przez kilka dni nie będzie
Pozdrawiam Jola
jo_linki
jo_linki
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Jolu mnie chodziło o Pastellę, że ona z ADR a choruje. O Pashminie to już słyszałam, że potrafi, dlatego mnie nie zdziwiły Twoje słowa.
Majtasy na wiklinowym płotku prezentują się obłędnie!
A Queen of Sweden zachwyca mnie w każdym ogrodzie w którym ją widzę, A nie mam jej, bo wyczytałam gdzieś kiedyś narzekanie na nią.
I ja uwielbiam Pomponellę.
A na Wedding Piano czekam z utęsknieniem! U mnie, póki co to maleńka świeżynka z dwoma pączkami. A już wiem, że na jesień czeka ją przeprowadzka, bo będę dosadzać Pasminę i Garden of Roses.
Widoczek z murku zapiera dech w piersiach.
Majtasy na wiklinowym płotku prezentują się obłędnie!
A Queen of Sweden zachwyca mnie w każdym ogrodzie w którym ją widzę, A nie mam jej, bo wyczytałam gdzieś kiedyś narzekanie na nią.
I ja uwielbiam Pomponellę.
Widoczek z murku zapiera dech w piersiach.
- Alania

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Joluś, Twoja Pomponella oszalała
Niesamowita
Kiedy moja taka urośnie? 
- alana

- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
Komp Ci padł? A to pech
We wspominanych przez Ciebie różach wycinam zawsze najstarsze pędy, takie brzydko wyglądające i te, które psują mi formę krzewu, tnij tak aby przyrosty nowe ładnie komponowały się z pędami, które zostają. Tnę na różnej wysokości, zależy już od wieku róży, niektóre kilkadziesiąt cm nad ziemią, inne ponad metr. Jak się zabierzesz do tego, to będziesz wiedzieć, co ciąć.
We wspominanych przez Ciebie różach wycinam zawsze najstarsze pędy, takie brzydko wyglądające i te, które psują mi formę krzewu, tnij tak aby przyrosty nowe ładnie komponowały się z pędami, które zostają. Tnę na różnej wysokości, zależy już od wieku róży, niektóre kilkadziesiąt cm nad ziemią, inne ponad metr. Jak się zabierzesz do tego, to będziesz wiedzieć, co ciąć.
Pozdrawiam, Alicja
Działka w mazurskiej krainie
Działka w mazurskiej krainie
- dorotka350
- -Moderator Forum-.

- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Przeczytałam o awarii komputera
Mam nadzieję, że już wszystko w porządku i niedługo wrzucisz kilka fotek?
To ostatnie zdjęcie z szerszą perspektywą
Ciekawa jestem jak rośnie u Ciebie Sir John Betjeman? Mój strasznie rozkłada się na boki, co mnie trochę denerwuje. Zajmuje bardzo dużo miejsca i pomimo dość grubych pędów jakoś tak nieładnie leży na ziemi
To ostatnie zdjęcie z szerszą perspektywą
Ciekawa jestem jak rośnie u Ciebie Sir John Betjeman? Mój strasznie rozkłada się na boki, co mnie trochę denerwuje. Zajmuje bardzo dużo miejsca i pomimo dość grubych pędów jakoś tak nieładnie leży na ziemi
- Gabriela

- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Bidulka... współczuję... być tak bez kompa, tak długo... 
-
jol_ka
- 1000p

Kochani, płyta główna ale nic strasznego, wystarczył reset.
Niemniej jednak trzy tygodnie bez kompa, gdyż ze względu na rozmaite zbiegi okoliczności i przypadki wcześniej nie dało się nim zająć.
Zdjęcia staram się robić, choć teraz czasu mam mało a ogród zarośnięty. Musicie się uzbroić w cierpliwość - teraz jestem zaogórkowana i nie ma czasu na forum niestety.
Pozdrawiam Was wszystkich serdecznie i mam nadzieję do napisania niedługo
Niemniej jednak trzy tygodnie bez kompa, gdyż ze względu na rozmaite zbiegi okoliczności i przypadki wcześniej nie dało się nim zająć.
Zdjęcia staram się robić, choć teraz czasu mam mało a ogród zarośnięty. Musicie się uzbroić w cierpliwość - teraz jestem zaogórkowana i nie ma czasu na forum niestety.
Pozdrawiam Was wszystkich serdecznie i mam nadzieję do napisania niedługo
Pozdrawiam Jola
jo_linki
jo_linki
- Gabriela

- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Jolka, do raportu... co tak długo... ???
-
jol_ka
- 1000p

Gabi
niestety komp znów trafił do serwisu
Czasu na ogród ostatnio brak, tzn. na część kwiatową. Ogórki, maliny i pomidory totalnie pochłonęły mój czas.
Zdjęć nie robię, chwasty po pas i niestety nie da się tego wyretuszować. Trzeba najpierw ogarnąć.
Z róż CPM ma teraz nawał kwiecia, pięknie wyglądają też hortensje.
Mam nadzieję, że pod koniec miesiąca będzie już więcej luzu i będę mogła pobuszować w Waszych ogrodach
Czasu na ogród ostatnio brak, tzn. na część kwiatową. Ogórki, maliny i pomidory totalnie pochłonęły mój czas.
Zdjęć nie robię, chwasty po pas i niestety nie da się tego wyretuszować. Trzeba najpierw ogarnąć.
Z róż CPM ma teraz nawał kwiecia, pięknie wyglądają też hortensje.
Mam nadzieję, że pod koniec miesiąca będzie już więcej luzu i będę mogła pobuszować w Waszych ogrodach
Pozdrawiam Jola
jo_linki
jo_linki
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Och Jolu a z taką ekscytacją pędziłam do Twego ogrodu, gdy zobaczyłam Twój wpis. No nic Kochana. Masz rację my poczekamy a ogórki, pomidory i maliny nie. 
- tulipanka
- Przyjaciel Forum

- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Joluś odezwij się. Jak tam ogród ? Jak powtarzają róże - u mnie cieniutko
Ciekawa też jestem tych 300 liatr
Ciekawa też jestem tych 300 liatr
-
Katarzynka
- 500p

- Od: 23 mar 2007, o 17:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Joluś
trochę.......... mnie nie było
, ale wracam do żywych.
Wpadłam do Ciebie dziś z samego ranka tak dla ciekawości co słychać , widzę tyle zmian, a w pamięci mam to jak zaczynałaś od przechowalni . Pamiętam pierwsze maleństwo a tu proszę są dwie księżniczki, gratuluję.
Z Nowym Rokiem podnoszę Twój watek do góry bo widzę , że chwilę Ciebie tu nie było, mam nadzieję , że wszystko OK.
Pozdrawiam i całuję mocno
Kaśka
Wpadłam do Ciebie dziś z samego ranka tak dla ciekawości co słychać , widzę tyle zmian, a w pamięci mam to jak zaczynałaś od przechowalni . Pamiętam pierwsze maleństwo a tu proszę są dwie księżniczki, gratuluję.
Z Nowym Rokiem podnoszę Twój watek do góry bo widzę , że chwilę Ciebie tu nie było, mam nadzieję , że wszystko OK.
Pozdrawiam i całuję mocno
Kaśka