Ogród zielonej

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Yollanda
500p
500p
Od: 23 maja 2014, o 14:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród zielonej

Post »

Bardzo masz ładne wejście do ogrodu z hortensjami w roli głównej.
Perowskia wraz z przegorzanem bardzo fotogeniczne. Wszystkie rabaty elegancko się prezentują.
Ład i porządek oraz stonowane kolory do naśladowania ;:215 .
Awatar użytkownika
garden11
1000p
1000p
Od: 3 gru 2014, o 10:16

Post »

Soniu i ja melduję się w nowym wątku. Ogród piękny w którym królują hortensje, fotki super ;:333
Pozdrawiam Ewa

W ogródku u Ewy
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Przepięknie Soniu. Spokojnie, przejrzyście i kojąco dla zmysłów. A hortensje rewelacyjne ;:167
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Soniu jestem i ja kochana. A tu już 2 strona! ;:oj
No , ale wszyscy na pierwszej się nie zmieszczą... ;:224
Hortensje to masz przecudne i potężne krzaki...Dalej z chęcią będę śledziła twoje ogrodowe poczynania. ;:196
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Soniu nie chcę krakać,ale chyba moja Twoja perowska ma pączusia. To znak ,że będzie na mojej glinie rosła. Zaskoczyłaś mnie Rigidą. Zaraz o niej poczytam a na nasionka się piszę. Skoro ją zachwalasz to będę ją siać. ;:196 :wit
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Soniu!
Jestem i ja. :tan Wprawdzie mocno spóźniona, ale wcześniej czy później i tak bym do Ciebie trafiła, bo zawsze masz rozmaite cudeńka do pokazania. ;:215
Tym razem zauroczyły mnie przepiękne hortensje. ;:333 Takie rozrośnięte! ;:215 Robią wrażenie! ;:433
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Przybywam i w nowym wątku się rozgaszczam :D o ogrodowej sąsiadce zapomnieć nie wypada... :roll:
Perowskia ładnie u Ciebie rośnie ..ja już jej uprawę w ogrodzie mam za sobą ;:173 ..Kilkakrotnie przesadzana wreszcie się zbuntowała i odeszła w siną dal...Więcej jej do siebie nie zaprosiłam ..w jej miejsce zawitała do mnie z pewnością inna roślina...Wiele roślin mam już przetestowanych u siebie przez lata... ;:oj

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Powitam i podziękuję zbiorowo ;:4

Agnieszko miło jak ktoś zagląda do ogrodu. ;:108 U mnie znowu upały i dziś woda leje się od osiemnastej, żeby jakoś rośliny przeżyły.

Obrazek

Beatko mogłabym mieć nawet 500 stron, ale nie wolno. Moja natura każe mi porządkować, a wyprawa do szkółki kończy się kupowaniem kolejnych chciejstw, które wsadzam i tłumaczę sobie, że testuję. :;230

Obrazek

Emi hortensje teraz przez dwa miesiące będą nas cieszyć kwiatami, mnie nigdy się nie nudzą. Dziś ostatkiem silnej woli nie kupiłam kolejnych jeżówek. :roll: Na początku wapnowałam glebę dolomitem, teraz popiół z kominka rozsypuję pod rośliny lubiące zasadową glebę. Popiół ma wiele innych mikroelementów, może to też poprawia kondycję roślin. ;:218

Obrazek

Kropko na twojej działce też hortensje pewnie pięknie kwitną, a towarzystwo liliowców podkreśla ich urodę. Już przymierzam się do sadzenia kolejnych hortensji. :)

Obrazek

Małgosiu z pewnością twoje hortensje też takie będą. ;:108 Jesienią podsypuję je przekompostowanym igliwiem, pewnie też rozkładając się nawożą krzewy. Perowskia ma pięć lat, rośnie bezproblemowo. Róża kupiona jako różowa rabatowa, ma prawie biskupi kolor. Jest wyjątkowo żywotna, teraz ma mniejsze kwiaty, ale jedynie tydzień były tylko pąki.

Obrazek

Jolu próbuję stworzyć ogród, który nie będzie pracochłonny, ale też musi mieć smaczki, lubię też porządek wokół siebie. Ogród trochę odzwierciedla moją lekko pedantyczną naturę. ;:108

Obrazek

Ewuniu czekam na hortensje wyjątkowo. ;:65 Teraz jak obficie kwitną, nastrajają mnie pozytywnie swoją bielą.

Obrazek

Wandziu pewnie cały czas będą się zmieniać rabaty, ale hortensje już zawsze będą moimi ulubionymi roślinami. Ostatnio słyszałam zarzuty, że za późno kwitną. ;:131

Obrazek

Olu jakie to ma znaczenie na której stronie. :wink: Miło, że zaglądacie, a twoje zdjęcia mobilizują mnie do ładniejszego pokazywania ogrodu.

Obrazek

Alu świetnie, że zobaczysz kwiaty perowski. ;:215 Tylko pilnuj, żeby miała dużo słońca. Moja dwuletnia siewka zasłonięta cyniami, marnie rośnie, a inna która ma słońce wokół jest dwa razy większa. Posadziłam tegoroczną siewkę na miejscu wyciętej juki i chyba też ma malutki pąk. :shock: Rigida zakwitła szybciej od patagońskiej i ma dużo kwiatów. Na pewno łatwiej ją dopasować do innych roślin, ma u mnie tylko 30 cm wysokości. Mam w trzech miejscach, ale najlepiej kwitnie na słońcu.

Obrazek

Lucynko tak cudów u mnie sporo, szczególnie cynii i samosiejek po kilkadziesiąt sztuk. ;:306 Jednak hortensje zdecydowanie teraz najładniejsze.

Obrazek

Maryniu miło, że zaglądasz, mnie ciągle brakuje czasu, ale jutro nadrobię zaległości, mam wolny dzień od jedenastej. :tan Ty przez długi czas zdążyłaś przetestować dużo roślin, ja jeszcze z uporem sadzę niektóre, ale najczęściej kończy się to porażką. Nie przeszkadza mi to kupować inne i znowu jest nadzieja, że zagoszczą dłużej. ;:131

Obrazek

Tegoroczne siewki, rozplenica i turzyca włosista. Nóż jak wskaźnik wielkości.
Obrazek

Obrazek

Hibiskusy

Obrazek

Obrazek

Obrazek

O powojnikach zapominam, a one nadal kwitną.

Obrazek

Pomidory smakują wyjątkowo.

Obrazek
Awatar użytkownika
AguJa
500p
500p
Od: 28 lip 2015, o 22:57

Post »

Ale masz piękne pomidorki! No i już czerwone w gruncie?? Chyba wcześnie je wysadziłaś..

Soniu, jak u Ciebie rośnie Pink Diamond? Rozpycha się? Bo ja swojej zbyt dużo wolnego miejsca nie zostawiłam. .

Marzy mi się nawadnianie w ogrodzie, Ty kochana pewnie już zapomniałaś jak się biega z konewką ;:65
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Agnieszko pomidory sadziłam chyba 10 maja. Mają za plecami południową ścianę garażu, która wyjątkowo się nagrzewa, dlatego tak szybko dojrzewają. Pink Diamond już w ubiegłym roku miała 180 cm szerokości. Wiosną ją radykalnie przycięłam, ale znowu się rozpycha. Stanowczo za gęsto mam posadzone hortensje. ;:222 Jak masz możliwość rozsadź jeszcze. Jak się zlewają w jedno, nie są za ładne. ;:131 Nawadnianie świetne, ale i tak niektóre fragmenty podlewam ręcznie. ;:108 Najbardziej denerwują mnie te czarne rury do nawadniania na rabatach, ale ciągłe przeróbki nie pozwalają ich schować.
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Soniu ona jest cudna i ładniejsza od patagońskiej.
Ale urzekła mnie ta jeżówka po Hibiskusie. Śliczna. Jakaś odmianowa?
Perowska słońce ma ale nie rośnie solo. I co ? Przesadzać?.
No kochana pomidory masz boskie. To nie moje. To te w donicach? ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Ale pomidorców, ;:215
Hibcie już kwitną,Piękne.
Lilie, hortki ummm miodzio.W hortkach widzę inne , ciekawe odmiany ;:108 ;:108
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Jejuniu ale te krzaki oblepione pomidorami! ;:oj Aż się oblizuję. Pycha!

Hortensje bajeczne. ;:215
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Sonia, jestem i ja ;:168 Podziwiam twoje hortensje, ale najbardziej zauroczona jestem hibiskusami. Na zdjęciach tego nie widać, ale wiem że masz konkretne egzemplarze.. Dzięki tobie posiałam i u siebie. W tym roku mają już (dopiero??) 50 cm
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

Stworzyłaś przepiękny ogród ;:138 gratuluje i melduje się w nowym wątku ;:209
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”