Cucamelon (mysi melon,ogórek meksykański)
- seba1999
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 16 sty 2014, o 20:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Cucamelon (mysi melon)
Ja zrywam po kilku dniach jak przestają rosnąć  

- BobejGS
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Artur, Twojemu jeszcze trochę brakuje,  Dojrzałe zatrzymują się we wzroście. Jutro zrobie fotke takiemu ,,dorosłemu"
 Dojrzałe zatrzymują się we wzroście. Jutro zrobie fotke takiemu ,,dorosłemu" 

- besia
- Od: 28 maja 2014, o 18:17
Cucamelony mam po raz pierwszy, jeszcze ich nie próbowałam. 
Bardzo jestem ciekawa do jakich rozmiarów dorośnie, czy osiągnie ze trzy centymetry?
Zawiązanych jest sporo, tak sobie wymyśliłam , że ddam je do marynaty z cyklanterą i paryką.

Bardzo jestem ciekawa do jakich rozmiarów dorośnie, czy osiągnie ze trzy centymetry?
Zawiązanych jest sporo, tak sobie wymyśliłam , że ddam je do marynaty z cyklanterą i paryką.

Pozdrawiam, Beata.

- BobejGS
- Kontakt:
3cm to za dużo.  Ale z 2cm to już tak.
 Ale z 2cm to już tak. 
U mnie coraz więcej. Na dniach planuje zbiór. Musze tylko trafić w zbiór ogórków.

Ale z 2cm to już tak.
 Ale z 2cm to już tak. 
U mnie coraz więcej. Na dniach planuje zbiór. Musze tylko trafić w zbiór ogórków.

- besia
- Od: 28 maja 2014, o 18:17
Błażej
Śliczne , poglądowe zdjęcie Cucamelonów . Dziękuję Ci.
Nasiona moich nie były z AWN, kupiłam je w internetowym sklepie ogrodniczym. Opisane były tam jako Arbuz Miniaturowy. U mnie arbuzy nie bardzo chcą dojrzewać, więc pomyślałam sobie, że taki minaturowy to może da radę.
Jak zaczął rosnąć i zawiązywać pierwsze owoce skojarzyłam , że gdzieś już widziałam podobne owocki. Przeglądałam kiedyś ten wątek z ciekawości.
Teraz zamiast miniaturowych arbuzów mam miniaturowe mysie melony, a reklama dźwignią handlu!

Śliczne , poglądowe zdjęcie Cucamelonów . Dziękuję Ci.
Nasiona moich nie były z AWN, kupiłam je w internetowym sklepie ogrodniczym. Opisane były tam jako Arbuz Miniaturowy. U mnie arbuzy nie bardzo chcą dojrzewać, więc pomyślałam sobie, że taki minaturowy to może da radę.
Jak zaczął rosnąć i zawiązywać pierwsze owoce skojarzyłam , że gdzieś już widziałam podobne owocki. Przeglądałam kiedyś ten wątek z ciekawości.
Teraz zamiast miniaturowych arbuzów mam miniaturowe mysie melony, a reklama dźwignią handlu!
Pozdrawiam, Beata.

- patrycja26
- 0p - Nowonarodzony 
- Od: 29 lip 2016, o 12:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- BobejGS
- Kontakt:
U mnie pierwszy zbiór Cucamelonów.  Najpierw obszedłem cały rząd i uzbierałem cały litrowy słoik, a później odchyliłem siatke i uzbierałem drugi minimalnie mniejszy słoik.
 Najpierw obszedłem cały rząd i uzbierałem cały litrowy słoik, a później odchyliłem siatke i uzbierałem drugi minimalnie mniejszy słoik. 

Najpierw obszedłem cały rząd i uzbierałem cały litrowy słoik, a później odchyliłem siatke i uzbierałem drugi minimalnie mniejszy słoik.

- 
				for tinctures
- 50p 
- Od: 26 paź 2012, o 08:50
Trafiłem przypadkiem na te cudaki i ... kiedy będziecie wystawiać nasionka na aukcjach...?  

- Dalmore
- 100p 
- Od: 25 mar 2013, o 07:27
Odkurzam wątek. Sieje ktoś cucamelon? Ja jestem na to skazana,, moje dziecko się tym żywi latem

- seba1999
- Od: 16 sty 2014, o 20:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja będę siał, raczej na początku kwietnia  

- BobejGS
- Kontakt:
Miałem chyba trzy lata z rzędu i szczerze, to spróbowałbym czegoś nowego o podpbnym pokroju i wzroście.  Propozycje proszę w moim wątku.
 Propozycje proszę w moim wątku.  Nasionka mam zachowane, więc jakby przyszło je siać, to też nie ma problemu. Miejsce przygotowałem już wczoraj.
 Nasionka mam zachowane, więc jakby przyszło je siać, to też nie ma problemu. Miejsce przygotowałem już wczoraj.
Bulw nie udało się przezimować. Za późno wykopałem i nie przyschły na tyle by przezimować w piwnicy. Wszystkie spleśniały.

Propozycje proszę w moim wątku.
 Propozycje proszę w moim wątku.  Nasionka mam zachowane, więc jakby przyszło je siać, to też nie ma problemu. Miejsce przygotowałem już wczoraj.
 Nasionka mam zachowane, więc jakby przyszło je siać, to też nie ma problemu. Miejsce przygotowałem już wczoraj.Bulw nie udało się przezimować. Za późno wykopałem i nie przyschły na tyle by przezimować w piwnicy. Wszystkie spleśniały.
- 
				Jenseny
- 10p - Początkujący 
- Od: 24 mar 2017, o 15:09
Witam:)
Ktoś w tym roku posadził 'cucamelona'?. "Mysi melon' to przesłodka nazwa Tak mi się spodobały te arbuzy z domku dla lalek, że też postanowiłam spróbować.
 Tak mi się spodobały te arbuzy z domku dla lalek, że też postanowiłam spróbować. 
Lubię rośliny, które i ładnie wyglądają i można je zjeść;] Zobaczymy jak się 'udadzą'

Ktoś w tym roku posadził 'cucamelona'?. "Mysi melon' to przesłodka nazwa
 Tak mi się spodobały te arbuzy z domku dla lalek, że też postanowiłam spróbować.
 Tak mi się spodobały te arbuzy z domku dla lalek, że też postanowiłam spróbować. Lubię rośliny, które i ładnie wyglądają i można je zjeść;] Zobaczymy jak się 'udadzą'

mój cucamelonik
  mój cucamelonik