Buziaki Gieniu Kochana
Kolorowy ogród Geni - 2008r
- ZosiaM
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 kwie 2007, o 14:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
witaj Gieniu lubię do ciebie zaglądać 
Pozdrawiam i zapraszam do siebie
Moje pierwsze kroki w ogrodzie
Moje podróże,zdjęcia z ciekawych miejsc
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Geniu! Udało mi sie nadrobić zaległości kilkudniowe w Twoim wątku. Ta srebrna jodła w okrywie śnieżnej wygląda bajkowo. Ale szczególnie zachwyciły mnie pacioreczniki. Piękne kolory i jaka różnorodność
Mi jednak głównie rozrastają się i kwitną czerwone. Dwie odmiany żółte są słabsze i kwitną mało. Jedna z nich okazała się szczególnie piękna, bo nakrapiana.
Dorzucę słówko o pustynnikach. Sadzi się je głównie późnym latem/jesienią i wtedy jest ich duży wybór w sklepach. Ktoś chce je rozmnażać z nasion - minie kilka lat aż takie zakwitną, więc pytanie, czy warto. A to czy zakwitają od razu, wydaje mi się, że zależy od wielkości kłącza. Ja kupiłem spore kłącza i już na wiosnę zakwitły. Po trzech latach zrobiła się gęsta bryła tych pająkowatych kłączy, co znaczy że szybko się rozrastają. Czekam teraz na kwitnienie pustynnika olbrzymiego (3m wysokości). I w tym przypadku zasada wielkości kłączy się potwierdziła - nie zakwitł w pierwszym roku tylko rósł pod ziemią, wypuszczając tylko dwa listki. I ważna rzecz - lubi zagniwać więc na cięższych czy mokrych glebach warto go posadzić wyżej, a na zimę przykrywam go szybą.
Dorzucę słówko o pustynnikach. Sadzi się je głównie późnym latem/jesienią i wtedy jest ich duży wybór w sklepach. Ktoś chce je rozmnażać z nasion - minie kilka lat aż takie zakwitną, więc pytanie, czy warto. A to czy zakwitają od razu, wydaje mi się, że zależy od wielkości kłącza. Ja kupiłem spore kłącza i już na wiosnę zakwitły. Po trzech latach zrobiła się gęsta bryła tych pająkowatych kłączy, co znaczy że szybko się rozrastają. Czekam teraz na kwitnienie pustynnika olbrzymiego (3m wysokości). I w tym przypadku zasada wielkości kłączy się potwierdziła - nie zakwitł w pierwszym roku tylko rósł pod ziemią, wypuszczając tylko dwa listki. I ważna rzecz - lubi zagniwać więc na cięższych czy mokrych glebach warto go posadzić wyżej, a na zimę przykrywam go szybą.
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Jacku
Już druga osoba mówi że tylko te czerwone się dobrze rozrastają i dobrze kwotną. Ja mam chyba z siedem różnych kolorów i one wszystkie pięknie kwitną i się rozrastają. Co roku tylko trochę wykorzystuje kłączy a resztę wydaje. Martwię się bo w tym roku jesienią przesadziłam Kleopatrę w inne miejsce a usłyszałam że nie lubi przesadzania.
Jacku ja nigdy nie widziałam pustynnika olbrzymiego już nie mogę się doczekać jak ći zakwitnie. Mam nadzieje, ze zaraz nam pokarzesz zdjęcia. Jaki kolor jest tego pustynnika
Genia
Witaj Zosiu
Już druga osoba mówi że tylko te czerwone się dobrze rozrastają i dobrze kwotną. Ja mam chyba z siedem różnych kolorów i one wszystkie pięknie kwitną i się rozrastają. Co roku tylko trochę wykorzystuje kłączy a resztę wydaje. Martwię się bo w tym roku jesienią przesadziłam Kleopatrę w inne miejsce a usłyszałam że nie lubi przesadzania.
Jacku ja nigdy nie widziałam pustynnika olbrzymiego już nie mogę się doczekać jak ći zakwitnie. Mam nadzieje, ze zaraz nam pokarzesz zdjęcia. Jaki kolor jest tego pustynnika
Genia
Witaj Zosiu
- k-c
- Przyjaciel Forum

- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
bardzo radosne sa te kwiatki - takie cieplutki i wesoły
idealna fotka do koloroterapi
w pochmurny dzień 
pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
- ZosiaM

- Od: 25 kwie 2007, o 14:46
Kochana GIeniu ty jesteś niemożliwa, po takim szarym dniu ty potrawisz zaaplikować lato odrazu jest mi wesoło,
dzięki ci bardzo za ten ciepły nastrój
Pozdrawiam i zapraszam do siebie
- Tulipan998

- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Witaj Geniue-genia pisze:Zeniu, Zosiu dzięki za wizytę
A teraz trochę dobrego nastroju
Znalazłem odpowiednia ikonkę.. do wyrażenia mojej miny jak oglądam zdjęcia z twojego ogrodu.. ------>

Cuz tu duzo pisac , same pieknosci ;:8 . Pozdrawiam
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||