- jeżeli nie zmarzną . Chociaż teraz jest  dużo odmian ,które kwitną na młodych pędach rónież. Ja też je mam.Tak jak inne rośliny  wymagają nawożenia.Zaniedbanie nawożenia odbija się na jakości kwitnienia.Moje hortensje w tym roku są trochę zaniedbane  z przyczyn ode mnie nie zależnych.Kwitną - ale inaczej niż poprzednie lata.W ogrodzie króluje makrophylla aspera-  dorosła do 2 m na pewno
  - jeżeli nie zmarzną . Chociaż teraz jest  dużo odmian ,które kwitną na młodych pędach rónież. Ja też je mam.Tak jak inne rośliny  wymagają nawożenia.Zaniedbanie nawożenia odbija się na jakości kwitnienia.Moje hortensje w tym roku są trochę zaniedbane  z przyczyn ode mnie nie zależnych.Kwitną - ale inaczej niż poprzednie lata.W ogrodzie króluje makrophylla aspera-  dorosła do 2 m na pewno  Jest cała obsypana kwiatami fioletowymi.W ubiegłych latach były niebieskie.
  Jest cała obsypana kwiatami fioletowymi.W ubiegłych latach były niebieskie. , ale warto je mieć w ogrodzie.
 , ale warto je mieć w ogrodzie. 

Myślę nawet żeby jesienią ją przesadzić w inne miejsce gdzie będzie mogła swobodnie rosnąć. Zeleżniaka bardzo lubię.Mam jeszcze 2 małe kępy - które nigdy nie kwitły.On potrafi być chumorzasty.Ten na klombie ma ziemię piaszczystą- słabą i dobrze rośnie i kwitnie.Rośliny moje w tym roku są niedożywione a ogród nie dopieszczony.Myślę,że w następnym sezonie będzie lepsze zdrowie.
  Myślę nawet żeby jesienią ją przesadzić w inne miejsce gdzie będzie mogła swobodnie rosnąć. Zeleżniaka bardzo lubię.Mam jeszcze 2 małe kępy - które nigdy nie kwitły.On potrafi być chumorzasty.Ten na klombie ma ziemię piaszczystą- słabą i dobrze rośnie i kwitnie.Rośliny moje w tym roku są niedożywione a ogród nie dopieszczony.Myślę,że w następnym sezonie będzie lepsze zdrowie. 

,ale większość tak. Jedne z racji wieku są szerokie,a drugie z racji gatunku rosną olbrzymy i potrzebują dużo miejsca.
 ,ale większość tak. Jedne z racji wieku są szerokie,a drugie z racji gatunku rosną olbrzymy i potrzebują dużo miejsca.  Ale one potrafią tak zawładnąć sercem człowieka,że ciągle chce się więcej
   Ale one potrafią tak zawładnąć sercem człowieka,że ciągle chce się więcej  

, same piękności. Ale, i tu będę szczera, dlaczego Twoje piękności występują incognito? Nie lubię oglądać  bezimiennych roślinek
, same piękności. Ale, i tu będę szczera, dlaczego Twoje piękności występują incognito? Nie lubię oglądać  bezimiennych roślinek  . A może to zgodnie z tytułem Twojego wątku
. A może to zgodnie z tytułem Twojego wątku  
   .  Chciałabym zapytać o wiele, ale zapytam o jednego clematisa tylko. Jest na 2 str. biały.Jak on się nazywa? I czy jest czysto biały? Będzie w donicy cały czas? Cudny jest
.  Chciałabym zapytać o wiele, ale zapytam o jednego clematisa tylko. Jest na 2 str. biały.Jak on się nazywa? I czy jest czysto biały? Będzie w donicy cały czas? Cudny jest   

Z tego lata mam dużo zdjęć na telefonie.Jak bedą wstawiane będę opisywać.
  Z tego lata mam dużo zdjęć na telefonie.Jak bedą wstawiane będę opisywać. 

, ale już zakodowane na przyszłość. Przepraszam Cię najpiękniej jak potrafię
, ale już zakodowane na przyszłość. Przepraszam Cię najpiękniej jak potrafię   

.  Opisywać to nie, i nie każde zdjęcie, za dużo roboty, ale od czasu do czasu po imieniu wskazać bodaj raz w sezonie. Mnie to bardzo pomaga w doborze roślin.
.  Opisywać to nie, i nie każde zdjęcie, za dużo roboty, ale od czasu do czasu po imieniu wskazać bodaj raz w sezonie. Mnie to bardzo pomaga w doborze roślin.