Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi

Post »

Patrze i wzdycham! Już nie będę wymieniać, co mi się podoba, bo wszystko! Mi róże poszargał deszcz i zrobiły się brzydkie. Ta lawenda tak ładnie wygląda i tak juka. Ja zauważyłam dopiero wczoraj wieczorem, że moja zakwitła. ;:306
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wspaniały ogród! Pieknie Ci wszystko kwitnie, zachwycają mnie róże- takie dostojne! Zdjęcia perfekcyjne ;)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Juka najpiękniejsza ;:167
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Juka cudna. ;:215
Ja mam trzy.Największa w tym roku coś strajkuje a te mniejsze nie kwitły dobrych parę lat i teraz sobie przypomniały , że można by może zaistnieć... ;:306
Będę chyba musiała na jesień te ogrodowe przesadzić w cień a Anabelkę na ich miejsce.
Chociaż tam słońce mają też dopiero od 11tej i może z dwie godziny. Chyba że z drugiej strony powiększę rabatę to wtedy i słoneczko dłużej będzie na niej...Musze pomyśleć. ;:219
Powojniczek bardzo ładny ci się schował. A ty go sokolim okiem dopadłaś. ;:183
No i dobrze bo mamy co podziwiać.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

A co będziesz robiła z lawendą po żniwach?
Jukka cud miód malina i orzeszki :D Serio. Mam kilka juk, rozdaję odrosty po znajomych ale już nie chcą :( Ale moje jeszcze w boksie startowym, czyli za chwileczkę :tan Dwie muszę wyeksmitować, bo zachodzą na róże. Ale żalu nie będzie, one są twarde sztuki. Bez problemu przyjmą się na innym miejscu.
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Witajcie Obrazek
Ostatni tydzień mało mnie było, bo dużo się teraz u mnie działo. Praca zagęściła się tak że nie wiadomo w co łapki włożyć, a w domku zamieszkał(a) nowy domownik, który potrzebuje na razie duuużo naszej uwagi - to kotka fundacyjna. Pomimo że troszkę swojego życia ma już za sobą, to wciąż zachowuje się jak mały kociak, i jak nas nie ma w zasięgu jej wzroku to płacze jak dziecko domagając się naszej uwagi. Teraz tez leży wtulona we mnie aż źle mi się pisze. No musi nas czuć i tyle.

Obrazek

Obrazek

Kasia, mi też się zdarzyło że powojnik zamarł i wylazł dopiero po dwóch latach ;:oj a już go spisałam na straty. Ale mimo to i tak mi się one nie udają ;:151

Obrazek

Ewelina, no ta lawenda to za bardzo się rozrosła, nie podoba mi się. Miał być efekt z różą the fairy a wcale jej tam nie widać. Muszę wleźć do środka okręgu żeby różę zobaczyć ;:222

Obrazek

Anka, masz rację, to była pomyłka - już poprawiłam, dzięki ;:196
The fairy dostała laseczki coby się babcinka wsparła co nieco. Ale tu to by się balkonik przydał ;:198
Busz jest ale dla równowagi i przestronnie musi gdzieś być, no wiesz taki yin i yang :D
Alexandra jest jesienna, ja tam jestem zachwycona budową kwiata. Do tego jak na razie zdrowa. Zobaczę w przyszłym roku jaka będzie, u mnie dopiero w drugim roku różyce są lepsze, takie maluchy to raptem kilka kwiatków.
Tym razem dobrze podpisana ;:198

Obrazek

Sonia, tyle że ja tej mojej The fairy jeszcze nie nawoziłam ;:131 Aż strach pomyśleć co będzie jak się zabiorę za nawożenie ;:218

Obrazek

Małgosia-clem3, moja jukka niebawem skończy, ale teraz efekt jest piorunujący, a jak ją słońce prześwietli to już w ogóle cud miód :lol:

Obrazek

Tulap, a wiesz że nie wąchałam, muszę to zrobić zanim skończy kwitnąć ;:oj

Obrazek

Izka, no mi się powojniki nie udają, ale u mnie chyba ziemia zbyt kwaśna dla nich. Ale są dziewczyny u których są one przepiękne. Aneczka1979 jest specem od nich. U niej dobrze się wszystkich tajników o nich wywiedzieć ;:198

Obrazek

Dorota, dzięki ;:196

Obrazek

Beata, dziękuję, aż się czerwienię :oops:

Obrazek

Miłka, mój ogród ostatnie wichury ominęły. Teraz sobie co jakiś czas popaduje aż trawnik mam zielony jak nigdy. Zakwitła mi najpierwszejsza dalia, ale się cieszę :tan

Obrazek

Mariola, dziękuję, miło słyszeć że komuś również się podoba to co z takim mozołem tworzę :D

Obrazek

Kasia, jukka faktycznie dała popis w tym roku ;:108 Ciekawe czy w przyszłym też będzie taka.

Obrazek

Olka, Annabellka poradzi sobie i w półcieniu, natomiast ogrodówki w pełnym słońcu raczej kiepsko. póki masz młode to poprzesadzaj.
Powojnik jak przestałam o nie dbać to pomyślał że trza zawalczyć o przeżycie i tym oto sposobem jakoś się pojawił ;:306 To chyba multi blue ale już na 100% nie pamiętam ;:131

Obrazek

Malgoś-PEPSI, z lawendy robię bukieciki i suszę. Teraz mam jej tyle, że jeszcze na pachnące saszetki wystarczy.
A odrosty jukki gdzie Ci się pojawiają? Ja mam ją w jednej kupie i tam rośnie jedna na drugiej. A dostałam ją też jako odrost. Tyle że znajomym pojawiały się te odrosty w przeróżnych miejscach :shock:

Obrazek

Kochani, miłego przyszłego tygodnia Obrazek
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Guernsey piękna, wysoka rośnie ?
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Zuziu ale cudny nowy domownik ;:215 ;:215 Mój też taki pieszczoch, więc wiem jak to jest :wink: Uwielbiam jednak gdy mi się tak ładuje na kolanka ;:167 Kwitnienia masz przepiękne ;:333
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Wszystko kwitnie na potęgę! Rewelacyjnie to wygląda. U mnie jukki też zaczynają kwitnąć, nie tak obficie jak Twoje, ale cieszą! Pięknie masz. Koty bardzo lubią myzianie i kizianie., nic dziwnego, że domaga się uwagi!
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Mam 9 hortensji ogrodowych i żadna z nich nie ma cienia nawet przez minutę. I wszystkie rosną doskonale. Może to zasługa podlewania, bo leję im wodę bez opamiętania.
Guernsej jest prześliczna i jak widzę, na dodatek niewielka. Dla mnie to plus, bo wszędzie się zmieści :heja
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Zuza jeśli ty masz tak olbrzymią jukkę (no cudna po prostu!), to znaczy że nie ma u Ciebie kwaśnej ziemi. Ona akurat lubi zasadową. Bo u mnie to ani powojniki ani jukki nie chcą rosnąć z powodu dużej kwasowości. Nawet sypanie dolomitem nic a nic nie pomaga.
Guernsey cudowna, miseczki z malinami. :roll:
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Zuza, u mnie odrosty u juki są z boku. Przylegają ale mają zawsze jakieś resztki korzeniowe. Bez problemu się przyjmowały. Ostatnio mnie juka wkurzała. Rośnie toto wielkie, kłuje i ciągle muszę jej usuwać zbędne liście od spodu.
Teraz ma swoje 5 minut więc dam jej spokój.
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Kotka śliczna. ;:303
Co do floksów gwiaździstych to też siałam. Niewiele wzeszło a jeszcze mniej kwitnie. ;:223
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Zuza - nowy domownik - śliczny ;:215
Juka - brak słów zachwytu ;:215
I róże, o które tak bardzo się bałaś - idą u Ciebie na całego, super są.
Ja się też zapisałam do klubu osób, którym się podoba to, co tworzysz ;:180 ;:3 ;:3 ;:3
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj. Śliczna ta Wasza nowa koteczka ;:138 . Powojnik bardzo ładny a najbardziej wpadł mi w oko ten floks gwiaździsty ;:108 . Faktycznie przy takiej lawendzie róża może mieć problem z przebiciem się. Ja też mam taki duet i póki co róże też słabo widać. Mam nadzieję, że jednak podrosną i dogadają się ze sobą ;:108. Pozdrawiam :wit .
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”