TOSIA mam tyle roboty ,że wieczorem wysiadam, a do tego mecze trza kibicować

A gdzie Ty się obijasz hmmmmm

dziennie mam też zajęcie z Amelką lecz to juz nie na moje siły

i coraz bardziej zaczęły mnie kochać kleszcze

Dobrze ,ze kupiłam sobie takie urządzenie do ich wyciągania, bo inaczej musiałabym dziennie jeździć na punkt
ALU miło znów Cię gościć u mnie małe straty bo tylko jedna róża lecz sporo bylin mi wybyło po zimie .Biały ostrogowiec, bordowa jarzmianka Claret, skalniakowa roślinka która super sie rozrastała, a teraz nie mam ani jednej sadzonki ,a było ich mnóstwo

Tej seledynowej róży daaaawno już nie mam
MARYSIU azjatki kwitną lecz zakwitła też cudnie pachnąca Honymoon lecz ona była kupiona wiosną szt2 Moja Jadwiga, bo to moja imienniczka
SZENT HEDVIG EMLEKE niestety ta róża ma w sobie taką przypadłość ,że ma brzydkie blaszki liściowe i to jest róża z Węgier tak jak Elżbietka .A propos jak mają się patyczki żyją jeszcze ??????. Dzisiaj ścinałam Elzbietkę i mnóstwo patyczków znów powsadzałam tym razem na wierzbowym ukorzeniaczu .Jestem ciekawa czy wszystkie zatrybią.Tak wyglądają patyczki Pretty sunrise niedawno ścinane może jakiś tydzień temu
BEATKO moja lawenda dopiero zaczyna kwitnąć lecz jej nie ścinam dopiero pod jesień .Dzisiaj znów była spiekota tak jak i wczoraj i gdzieś popędziły zapowiadane burze a u nas spadły dwie krople

Nie mam pojęcia jak Nachyłki okółkowe mogą być jednoroczne .Moje nawet na rabatkach przed domem gdzie tylko podlewa je deszcz rosną i się rozmnażają .Inny Nachyłek którego dostałam od Joli również kwitnie każdego roku
MARYSIU Rutewka rzeczywiście wyrosła ponad miarę lecz ja skróciłam i jestem ciekawa czy utrzyma się na swoich łodyżkach, bo chcę ja dać do suchego bukietu razem z czosnkami
KAROLCIA jeszcze nie było programu Twojego chyba tez nie .Po mimo ,że mam mały ogródek jednak sporo roślin w nim pomieszczę, a także warzyw, bo w tym roku mam też ogórki i pomidory także borówki ,agresty, porzeczki i truskawki

Wszystko jakoś daje radę a w różach rosną pomidory także na wrzosowisku które ma trochę wolnego miejsca

Wszystko musi być zagospodarowane każdy kawałeczek ziemi

Jeśli nie zagospodaruje sama to chwasty się rozpanoszą a mam ich sporo na chodnikach to po co jeszcze maja być na rabatkach
RENIU niestety ten liliowiec nie jest różowy ona ma taki lila róż jedne mam brzoskwiniowo różowe z ciemniejszą gardzielą .Tego liliowca chciałabym trochę uszczuplić bo zbyt sie rozpanoszył
BASIU ta róża to
róża nadziei Dzisiaj wyglądała tak lecz nie wszystkim podobają się tak przekwitające róże
TERENIU dzisiaj walczyłam z Elżbietką na wyżynach i nizinach .Pretty jest z Serbii od Petrovica ona super się ukorzenia .Jutro dalej będę ścinać jeśli pogoda pozwoli pozostałe potwory Angela ,Alpenfee Cardinal Hume, a także Lavender Lassie .Zorba to ładna róża lecz to też pnąca dla takich już nie mam miejsca w ogóle dla żadnych nie mam miejscówek
IWONKO masz rację lepiej mieć zarośnięte,bo odchodzi pielenie

Wystarczy ,ze chodniki muszę czyścić z zielska w szczególności z wstrętnego szczawiku
IWONKO 1 która pieguska ta żółta czy ruda

mnie również busz odpowiada lecz trochę go ograniczam bo róże są coraz większe i szersze.Dzisiaj trochę poskromiłam z zapędami Księciunia z Monaco, bo właził mi już na moje cudne Oczęta
Jutro odwiedzę wasze ogrody bo dzisiaj mam dosyć.Chyba się starzeję