Witajcie.
Kasiu [Kasiula] - poczekaj cierpliwie, bo może celozje jeszcze Ci wzejdą.
One nie są
wyrywne, a ślimaki ich nie kąsają.
Asiu [iwwa] - nie kupuj wiciokrzewu.
Mogę Ci wysłać tyle patyczków, ile zechcesz. On się bardzo łatwo ukorzenia.
Marysiu [amba] - ja również po raz pierwszy mam żmijowce i też mnie zauroczyły.
Bardzo długo kwitną i ciągle są ładne.
Izuniu - dziękuję.
To już wiem, czego z tymi różami nie robić.
Marysiu [Maska] - kochana, ja się w ogóle huśtam od ponad tygodnia.
Nie jestem z tego zadowolona, ale nie mam wyboru. Najbardziej niezadowolone są zwierzęta, bo ja sobie wybywam na działkę rano, a one w domu muszą czekać na pana, by je tam zawiózł.
Ja dzisiaj pieliłam. Zarosło niemożebnie. Deszczyk nie tylko moim roślinkom dobrze zrobił. Jeszcze lepiej zrobił chwaściorom.
U Ciebie chłodno, u mnie mimo chmurek gorąco. Nie tak, jak przed niedzielą, ale 25* w cieniu też potrafi wycisnąć siódme poty.
Mecz był ekstra, w dodatku zakończył się po mojej myśli.
Iwonko [00..] - porcelanki ładnie kwitną i są niskie, a mimo tego już ich do swojego ogródka nie zaproszę.
Mocno się pokładają i w zasadzie leżą na ziemi.
Tytoń siałam do gruntu, bardzo szybko powschodził i wcześnie w tym roku kwitnie.
Lilie u mnie też się nie spieszą. Zakwitły dwie najstarsze odmiany. Pozostałe czekają. Na co?
A ostróżki sieją się i trzeba uważać podczas wiosennej
pielonki.
Dorotko 71 - ze mną samosiewki nie mają lekko.
Nigdy nie rosną tam, gdzie się wysiały. Zawsze przenoszę je tam, gdzie ja im miejsce wyznaczę. Zresztą pikowane rośliny są silniejsze.
Aguniu -
Moje ostróżki strasznie w górę pędzą. W ubiegłym roku były niższe, więc nie drżałam o to, że się położą. Teraz drżę.
Trochę się dzisiaj przeciągnęłam podczas plewienia, a poza tym głowa mnie pobolewa pewnie na zmianę pogody.
Proponuję wobec tego mały spacerek po mojej działeczce, a jutro pospaceruję po Waszych ogrodach i ogródkach.
Zapraszam

Pierwsze ogóraski.
Czereśnie. Prezent od sąsiada. Proszę się częstować.
I tym słodkim akcentem żegnam się z Wami do jutra, życząc wszystkim
dobrej nocy.