Dziękuję nawzajem
Mój wiejski świat
- alicjad31
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój wiejski świat
Marysiu z takimi widoczkami musi być przyjemna
Dziękuję nawzajem
Dziękuję nawzajem
Pozdrawiam Alicja
- apus

- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marysiu, te niebieskie kwiatuszki, to co to za cudeńko? 
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
viewtopic.php?f=2&t=117468
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Jak tu pięknie Marysiu
, u nas dziś pochmurno, chłodniej, fajniej
, a jak u Ciebie Marysiu?, dobrej niedzieli życzę 
-
GrazynaW
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 14 sty 2009, o 18:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
I te łany maków! niesamowite!
- Daria_Eliza

- Od: 26 lut 2013, o 01:30
Marysiu, czy dzisiejsza nawałnica objęła również Twój ogród? Czy przeszła bokiem?
Ja skorzystałam z okazji, otworzyłam okna i drzwi i robiłam wielki przeciąg w betonowym mieszkaniu.
Ale zdaję sobie sprawę, że w ogrodach pewni znów dużo gałęzi poleciało.
Ja skorzystałam z okazji, otworzyłam okna i drzwi i robiłam wielki przeciąg w betonowym mieszkaniu.
Ale zdaję sobie sprawę, że w ogrodach pewni znów dużo gałęzi poleciało.
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Koło 11 przeszła burza, ale o mój ogród jedynie zahaczyła. Dość mocno wiało i trochę podlało.
Alu zapraszam
Justynko nie zbieram, bo same się wysiewają, ale jak chcesz mogę zebrać
Basiu niebieski to dzwonek Poszarskiego
Iwonko w czasie burzy zrobiło się nawet zimno, akurat przyjechali młodzi na kawę i wypiliśmy ją w domu. Pod orzechem było groźnie bo tak nim miotało. Teraz robi się parno i świeci zamglone słońce
I Tobie Iwonko miłej niedzieli
Grażynko to lilia martagon. Maki właściwie zostały wysiane, bo dostałam taką mieszankę amerykańskich kwiatków łąkowych i właściwie widzę maki chabra i takie inne od moich trawy
Miło być mnóstwo innych kwiatów, ale nie widzę
Dario burza postraszyła i przeszła bokiem w ogrodzie spadła tylko jedna sucha gałąź z orzecha
Trochę podlało co mnie cieszy ze względu na jarzyny w polu
Na jakąś godzinkę przyjemnie się ochłodziło, ale teraz jest znowu duszno
Mam nadzieję, że nie było wielkich szkód 
Alu zapraszam
Justynko nie zbieram, bo same się wysiewają, ale jak chcesz mogę zebrać
Basiu niebieski to dzwonek Poszarskiego
Iwonko w czasie burzy zrobiło się nawet zimno, akurat przyjechali młodzi na kawę i wypiliśmy ją w domu. Pod orzechem było groźnie bo tak nim miotało. Teraz robi się parno i świeci zamglone słońce
Grażynko to lilia martagon. Maki właściwie zostały wysiane, bo dostałam taką mieszankę amerykańskich kwiatków łąkowych i właściwie widzę maki chabra i takie inne od moich trawy
Dario burza postraszyła i przeszła bokiem w ogrodzie spadła tylko jedna sucha gałąź z orzecha
- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
- cyganka77

- Od: 21 sie 2012, o 14:52
Marysiu powojniki cudnej urody, a róża co jedna to piękniejsza. Moje goździki gdzieś zniknęły. Wydawało mi się na wiosnę, że kilka było, ale po którymś koszeniu zapadły się pod ziemię. Usłyszałam tylko, że wszystko ziele wykoszone. Przecież chciał pomóc
.
- pela11

- Od: 24 sty 2015, o 00:21
Mnie w ten sposób syn wykosił truskawki i to juz z owocami . Powiedziałam ze mu okulary kupię bo inaczej wykosi mi pół ogrodu. Marysiu u mnie przeszła prawdziwa nawałnica . Nie wiem czy mam szkody w ogrodzie bo wyjeżdżałam jak się burza zaczeła ale po drodze nie było ciekawie .Maki sliczne ,prawie jak u Moneta .Marysiu może masz jeszcze nenufary ? Powojniki pięknie kwitną a ja nie mam żadnego- jeszcze .Pozdrawiam 
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Woda z nieba i moje roślinki zaszczyciła swoją obecnością.
Burzy ani wichury nie było. Ponad dwie godziny padał taki cieplutki spokojny deszczyk.
Niech sobie leje. Pierwszy deszczyk ładnie powoli wsiąkał, to teraz już nieważne, jak pada.
Najważniejsze dla mnie jest to, że nastąpiła przerwa w upałach.
Dobrej nocy
- Beaby

- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Sielski ten obrazek z makami...
Wyszywałam kiedyś podobne łany maków ale w złotym zbożu. Jak widać, mam sentyment do takich widoków.
Pięknie jest u Ciebie, Marysiu
Wyszywałam kiedyś podobne łany maków ale w złotym zbożu. Jak widać, mam sentyment do takich widoków.
Pięknie jest u Ciebie, Marysiu
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Marysiu,zwykłe polne maki a takie cudowne ,przypominają lata dzieciństwa ,uwielbiam na nie patrzeć ,a dlaczego tylko 4 zdjęcia,jak lubię oglądać dużo,u mnie w południe była burza i dużo deszczu ,o 14 już świeciło słońce ,przyjechali goście i do wieczora siedzieliśmy w ogrodzie ,super sie ochłodziło ,no i ten ogrodowy zapach ,ale jutro zwyczajna rzeczywistość ,pozdrawiam 
- silvarerum
- 1000p

- Od: 16 kwie 2012, o 21:48
Kilka dni mnie nie było i znowu wątek przyśpieszył...
Piękne maki, pierwszy raz widziałam coś tak wybarwionego jak ten lekarski. I bardzo nastrojowe poranne zdjęcia, też uważam, że ten wygryziony liść wygląda jak koronka
Się chłopaki napracowały.
Piękne maki, pierwszy raz widziałam coś tak wybarwionego jak ten lekarski. I bardzo nastrojowe poranne zdjęcia, też uważam, że ten wygryziony liść wygląda jak koronka
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Witam w nowym tygodniu!
Wczoraj odpłynęłam wcześniej, a dzisiaj od rana znowu odcięta od świata... i jak tu żyć
Misiu dziękuję za pochlebną ocenę, ale chyba na nią nie zasłużyłam
Asiu dlatego tam gdzie coś rośnie ozdobnego koszę sama, męczę się ale nerwy mam ok! Jak będziesz chciała to poślę nasiona
Elu nie mam wielu roślin i w tym wodnych, bo na wąskiej działce oczko jakoś nie pasuje, a strumyczka nie ma mi kto zrobić tzn żeby woda ciurcyła tam i z powrotem. No i w strumyczku nenufary
Mam nadzieję że nawałnica oszczędziła Twoje cudne lilie i róże oczywiście....najwyżej mogłaby wykopać korzeń
Dobrego tygodnia
Lucynko z jednej skrajności w drugą teraz o 20 stopnie zimniej. Raz chmury a raz mdłe słonko ale nie mam pretensji, bo jestem zadowolona że nie było ekstremalnych deszczy i nie poniszczyło mi nic. Tym bardziej, że w okolicach 22 -23 czerwca 6 lat temu grad zniszczył mi cały ogród i pozbawił wielu roślin na zawsze. Dobrego i pogodnego dnia
Bea bo piękne jest lato, szczególnie to wczesne, kiedy rośliny jeszcze nie spalone słońcem, a już dojrzałe
Jest wiele tapet, wyszywanek, obrazków z taką tematyką, bo ona jest bardzo wdzięczna...taka naturalna i piękna
Martusiu u mnie wieczorem zrobiło się tak zimno, że przeprosiłam się z polarem
siedzieć na zewnątrz nie bardzo się dało, ale poszłam do tunelu i wreszcie dało się tam wytrzymać. Oberwałam wilki pomidorom i podwiązałam po raz któryś
Zdjęcia...tak wyszło, ale będą. No to spokojnej i nie męczącej pracy
Kwitną nowe róże, codziennie jakaś nowa mnie wita

Tak już kończy, do zobaczenia za rok!

i inne

Piszę ten post od 8 rano
trzeba mieć zdrowie do takiego dostarczyciela internetu
Sylwio doceń więc sytuację, że nie miałam internetu 2 doby a i tak wątek żyje!
Dobrego tygodnia!
Wczoraj odpłynęłam wcześniej, a dzisiaj od rana znowu odcięta od świata... i jak tu żyć
Misiu dziękuję za pochlebną ocenę, ale chyba na nią nie zasłużyłam
Asiu dlatego tam gdzie coś rośnie ozdobnego koszę sama, męczę się ale nerwy mam ok! Jak będziesz chciała to poślę nasiona
Elu nie mam wielu roślin i w tym wodnych, bo na wąskiej działce oczko jakoś nie pasuje, a strumyczka nie ma mi kto zrobić tzn żeby woda ciurcyła tam i z powrotem. No i w strumyczku nenufary
Mam nadzieję że nawałnica oszczędziła Twoje cudne lilie i róże oczywiście....najwyżej mogłaby wykopać korzeń
Lucynko z jednej skrajności w drugą teraz o 20 stopnie zimniej. Raz chmury a raz mdłe słonko ale nie mam pretensji, bo jestem zadowolona że nie było ekstremalnych deszczy i nie poniszczyło mi nic. Tym bardziej, że w okolicach 22 -23 czerwca 6 lat temu grad zniszczył mi cały ogród i pozbawił wielu roślin na zawsze. Dobrego i pogodnego dnia
Bea bo piękne jest lato, szczególnie to wczesne, kiedy rośliny jeszcze nie spalone słońcem, a już dojrzałe
Jest wiele tapet, wyszywanek, obrazków z taką tematyką, bo ona jest bardzo wdzięczna...taka naturalna i piękna
Martusiu u mnie wieczorem zrobiło się tak zimno, że przeprosiłam się z polarem
Kwitną nowe róże, codziennie jakaś nowa mnie wita

Tak już kończy, do zobaczenia za rok!

i inne

Piszę ten post od 8 rano
Sylwio doceń więc sytuację, że nie miałam internetu 2 doby a i tak wątek żyje!
Dobrego tygodnia!