No ja cię nie mogę... A u mnie nawet pąków nie widać. Bardzo mi się podoba ten Coconut Sundae.
 No ja cię nie mogę... A u mnie nawet pąków nie widać. Bardzo mi się podoba ten Coconut Sundae.Lilie piękne, ciągle zapominam o wsadzeniu świętojózefowej.

No ja cię nie mogę... A u mnie nawet pąków nie widać. Bardzo mi się podoba ten Coconut Sundae.

robale je załatwiły . Musze  poczytać  co  z tym zrobić
 robale je załatwiły . Musze  poczytać  co  z tym zrobić 
 Lilie takie energetyczne,
 Lilie takie energetyczne,  a Matrix zjawiskowa. Też mam lilię Candidum, św Józefa, ale nornice się do niej dobrały i słabo kwitnie.
 a Matrix zjawiskowa. Też mam lilię Candidum, św Józefa, ale nornice się do niej dobrały i słabo kwitnie.  Powojniki na kratce wyjątkowo pięknie się prezentują.
 Powojniki na kratce wyjątkowo pięknie się prezentują.  Czy to taka siatka, jak do tynkowania.
 Czy to taka siatka, jak do tynkowania.  Duchess ma przepiękny kolor, jeszcze takiego powojnika nie widziałam. Spokojnego weekendu, może trochę deszczu.
 Duchess ma przepiękny kolor, jeszcze takiego powojnika nie widziałam. Spokojnego weekendu, może trochę deszczu. 

Ależ piękności! Tak się przypatruję lilii Matrix i chyba moja mieszanka marketowa to będzie jej bliski krewniak, bo wszystkie wyszły takie oczobitne, pomarańczowo-czerwone. Na powojniki też mnie wzięło, tylko miejsca zagospodarowanego już brakuje. Mi też Star of India wpadła w oko.
  Ależ piękności! Tak się przypatruję lilii Matrix i chyba moja mieszanka marketowa to będzie jej bliski krewniak, bo wszystkie wyszły takie oczobitne, pomarańczowo-czerwone. Na powojniki też mnie wzięło, tylko miejsca zagospodarowanego już brakuje. Mi też Star of India wpadła w oko.

. Widziałam gdzieś w okolicznych ogródkach takie
 . Widziałam gdzieś w okolicznych ogródkach takie   . Dalie już kwitną
 . Dalie już kwitną   a to Ci szybkie rośliny
  a to Ci szybkie rośliny   . Powojników masz sporo i mają piękne kwiaty. Paula Fargesa też mam ale ma dopiero pąki i czekam na jego pierwsze kwiaty. Rośnie całkiem szybko i liczę na ścianę kwiecia w przyszłych sezonach
 . Powojników masz sporo i mają piękne kwiaty. Paula Fargesa też mam ale ma dopiero pąki i czekam na jego pierwsze kwiaty. Rośnie całkiem szybko i liczę na ścianę kwiecia w przyszłych sezonach   . Pozdrawiam
 . Pozdrawiam   .
 .

.
 . 

Ile mam dalii to nawet nie wiem, bo raz że nie liczyłam, a dwa, że wiele z tych co posadziłam nie wzeszło. Na pewno jest ich ponad setka. Może w pełni sezonu uda mi się policzyć
  Ile mam dalii to nawet nie wiem, bo raz że nie liczyłam, a dwa, że wiele z tych co posadziłam nie wzeszło. Na pewno jest ich ponad setka. Może w pełni sezonu uda mi się policzyć   

W opisach nazywają je "tulipanokształtnymi". Faktycznie jest cudny - na żywo też się prezentuje wyjątkowo wdzięcznie
  W opisach nazywają je "tulipanokształtnymi". Faktycznie jest cudny - na żywo też się prezentuje wyjątkowo wdzięcznie   

Star of India jest faktycznie ślicznym powojnikiem. Niektórzy mówią, ze jego wadą jest to, że kwitnie wysoko. A ja go właśnie dlatego wybrałam, zeby go z daleka było widać. Niżej i tak inne kwiaty kwitną.
  Star of India jest faktycznie ślicznym powojnikiem. Niektórzy mówią, ze jego wadą jest to, że kwitnie wysoko. A ja go właśnie dlatego wybrałam, zeby go z daleka było widać. Niżej i tak inne kwiaty kwitną. 

Na razie jeszcze sa młode, ale myślę, ze z każdym rokiem będzie co podziwiać
   Na razie jeszcze sa młode, ale myślę, ze z każdym rokiem będzie co podziwiać   

W powojnikach to jest wielką zaletą, że dużo miejsca nie potrzebują, bo w większości w pionie rosną. A już zwłaszcza Star of India - tyle miejsca co na łodygę, a on hyc w górę i na wysokościach zachwyca
  W powojnikach to jest wielką zaletą, że dużo miejsca nie potrzebują, bo w większości w pionie rosną. A już zwłaszcza Star of India - tyle miejsca co na łodygę, a on hyc w górę i na wysokościach zachwyca   

Dobrze, ze Star of India nie wie, ze ma takie powodzenie, bo by w samozachwyt wpadł i jeszcze mi na laurach spoczął, a ja liczę na jeszcze lepszy spektakl w przyszłym roku
  Dobrze, ze Star of India nie wie, ze ma takie powodzenie, bo by w samozachwyt wpadł i jeszcze mi na laurach spoczął, a ja liczę na jeszcze lepszy spektakl w przyszłym roku   

trochę strat w powojnikach niestety też miałam. Są takie co rosną jak szalone, ale i takie co ledwie od ziemi odrosły i stoją.
  trochę strat w powojnikach niestety też miałam. Są takie co rosną jak szalone, ale i takie co ledwie od ziemi odrosły i stoją.