Zresztą też zamierzam sobie kupić m.in. astraka, parę lat temu umarł mi asterias. W zeszłym roku tak wsiąknęłam w małe gymno, że zapomniałam popatrzeć na astrofyta
Doniczkowe Barbry13
-
wisnia897
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 sie 2010, o 11:08
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Doniczkowe Barbry13
Z dwoma koszyczkami
Zresztą też zamierzam sobie kupić m.in. astraka, parę lat temu umarł mi asterias. W zeszłym roku tak wsiąknęłam w małe gymno, że zapomniałam popatrzeć na astrofyta
Monika
U Wiśni (roślinkowy mix)
Zbieranina Wiśni (kaktusy)
U Wiśni (roślinkowy mix)
- maryjan13

- Od: 27 cze 2010, o 22:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Widzę że ciekawe kaktusy zakupiłaś Basiu.
Teraz niech zdrowo rosną i wcześnie kwitną.
http://www.cactuspedia.info/schede/CORY ... umamma.htm
Teraz niech zdrowo rosną i wcześnie kwitną.
Wygląda mi to Moniko na Coryphantha bumamma.wisnia897 pisze:A jak się nazywa ten kaktus na zdjęciu przed passiflorą?
http://www.cactuspedia.info/schede/CORY ... umamma.htm
Moniko, o tak , można się zapomnieć w takich miejscach, byleby gotówki starczyło. Świnka już rozbita?
Marianie, masz rację, niech wcześnie kwitną, bo czas jakby coraz szybciej leci.
Marianie, masz rację, niech wcześnie kwitną, bo czas jakby coraz szybciej leci.
- piasek pustyni

- Od: 10 cze 2012, o 11:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Astraki! Moja nieodwzajemniona miłość! Cudownie je pokazałaś, ale passiflora też zachwyca 
-
wisnia897

Jak ta coryphanta zakwitnie to się pochwal - to nie moja bajka, ale na kwiatka chętnie zerknę
Świnki jeszcze nie rozbiłam - w końcu do soboty jeszcze daleko, a pokusy czyhają na każdym kroku
Ale koszyczki już czekają 
Świnki jeszcze nie rozbiłam - w końcu do soboty jeszcze daleko, a pokusy czyhają na każdym kroku
Monika
U Wiśni (roślinkowy mix)
U Wiśni (roślinkowy mix)
Żanetko, a co się dzieje u Ciebie z astrakami, bo chyba jakoś nie doczytałam, albo...zapomniałam
.
Moniko, pewnie, że pokażę koryfantę, tylko żeby zechciała zakwitnąć.
Na razie zakwitło mi po raz pierwszy w tym roku takie hippeastrum

Kolory 'minerwowate', ale to nie to. Płatki zawinięte do środka, różnica widoczna jest nawet w pąkach , a sam kwiat taki jakby... pognieciony. Coś mi słabo idzie identyfikacja tych roślin. Ktoś ma jakiś pomysł? O, może właśnie ktoś?
Przy okazji zielonolistna odmiana oliwki europejskiej - już staruszka.
A do tego biuściasta

I jeszcze 'Adik golasek', jak go nazwała pewna forumka, Adenium obesum pokazywane już w innym wątku

Moniko, pewnie, że pokażę koryfantę, tylko żeby zechciała zakwitnąć.
Na razie zakwitło mi po raz pierwszy w tym roku takie hippeastrum

Kolory 'minerwowate', ale to nie to. Płatki zawinięte do środka, różnica widoczna jest nawet w pąkach , a sam kwiat taki jakby... pognieciony. Coś mi słabo idzie identyfikacja tych roślin. Ktoś ma jakiś pomysł? O, może właśnie ktoś?
Przy okazji zielonolistna odmiana oliwki europejskiej - już staruszka.
A do tego biuściasta

I jeszcze 'Adik golasek', jak go nazwała pewna forumka, Adenium obesum pokazywane już w innym wątku

-
wisnia897

Hippeastrum pięknie kwitnie, a i trochę egzotyków Ci się nazbierało
Ja tam z tej oliwki wypatrzyłam takiego ufochłopka, który przysiadł na omszonym kamieniu - znaczy, że to co Ty mówisz biust, to mnie się skojarzyły oczy
Jak widać, każdemu się widzi co innego
Ja tam z tej oliwki wypatrzyłam takiego ufochłopka, który przysiadł na omszonym kamieniu - znaczy, że to co Ty mówisz biust, to mnie się skojarzyły oczy
Jak widać, każdemu się widzi co innego
Monika
U Wiśni (roślinkowy mix)
U Wiśni (roślinkowy mix)
Moniko, z drugiej strony wygląda to tak, tu już są prawdziwe oczy

Podejrzewam, że te narośla to jakaś choroba kory. Jest to od zawsze, a więc chyba już kilkanaście lat, kiedyś szukałam, co to może być, ale nic nie znalazłam. Przycinam co roku, bo wzrost jest bardzo nieregularny.

Podejrzewam, że te narośla to jakaś choroba kory. Jest to od zawsze, a więc chyba już kilkanaście lat, kiedyś szukałam, co to może być, ale nic nie znalazłam. Przycinam co roku, bo wzrost jest bardzo nieregularny.
-
wisnia897

Z tej strony wygląda jeszcze bardziej, jak stwór jakiś 
Monika
U Wiśni (roślinkowy mix)
U Wiśni (roślinkowy mix)
- nusia
- 1000p

- Od: 3 mar 2007, o 18:43
Hippeastrum bardzo okazałe i pięknie wybarwione.
Bardzo dobre zdjęcia robisz
Bardzo dobre zdjęcia robisz
- hen_s

- Od: 16 paź 2010, o 15:24
Ciekawe rośliny hodujesz i pokazujesz.
Hippeastrum ma zjawiskowe kwiaty, jedna z najładniejszych jakie u tego rodzaju widziałem.
Hippeastrum ma zjawiskowe kwiaty, jedna z najładniejszych jakie u tego rodzaju widziałem.
- Kasiula17

- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Biust ma niesamowity, dodaje jej uroku.
hippeastrum mnie powaliło na kolana , ten kolor jest przecudny.
hippeastrum mnie powaliło na kolana , ten kolor jest przecudny.
- piasek pustyni

- Od: 10 cze 2012, o 11:33
A co to tutaj za zbereźne zdjęcia???
Jakieś biuściaste panienki, golusieńkie okazy, no proszę!
Ale fajne, lubię takie
A co do astraków - no kiedyś, kiedyś... miałam ich taki sobie zbiorek, bardzo je lubiłam, w zasadzie to przez astraki trafiłam na forum te kilka już lat temu. Ba, nawet z Jackiem (banditoo) walczyłam o te siewki:

ale to już historia
Z kaktusów to chciałam właściwie mieć tylko astraki. Teraz ten zbiorek maluchów, i znacznie większych, nieco się zmniejszył przez różne kataklizmy zimowe, wymiany - wbrew pozorom nie mam nieograniczonego miejsca. A prawda też jest taka, że jeśli okaże się, że roślinom nie jestem w stanie zapewnić odpowiednich warunków, to po prostu oddaję je w lepsze ręce. Chcieć, a móc to dwie różne sprawy i jednak czasem trzeba rozsądnie pomyśleć. Nie kwitły i nie rosły tak, jakbym chciała, nie mam tak naprawdę miejsca na ich zimowanie, więc trzeba było im zapewnić lepszy domek. Pozostało zaledwie kilka, ale i dla nich będę szukać nowego miejsca.
Sorki za znów przydługi wtręt, jakaś ostatnio niewygadana jestem
Ale fajne, lubię takie
A co do astraków - no kiedyś, kiedyś... miałam ich taki sobie zbiorek, bardzo je lubiłam, w zasadzie to przez astraki trafiłam na forum te kilka już lat temu. Ba, nawet z Jackiem (banditoo) walczyłam o te siewki:

ale to już historia
Z kaktusów to chciałam właściwie mieć tylko astraki. Teraz ten zbiorek maluchów, i znacznie większych, nieco się zmniejszył przez różne kataklizmy zimowe, wymiany - wbrew pozorom nie mam nieograniczonego miejsca. A prawda też jest taka, że jeśli okaże się, że roślinom nie jestem w stanie zapewnić odpowiednich warunków, to po prostu oddaję je w lepsze ręce. Chcieć, a móc to dwie różne sprawy i jednak czasem trzeba rozsądnie pomyśleć. Nie kwitły i nie rosły tak, jakbym chciała, nie mam tak naprawdę miejsca na ich zimowanie, więc trzeba było im zapewnić lepszy domek. Pozostało zaledwie kilka, ale i dla nich będę szukać nowego miejsca.
Sorki za znów przydługi wtręt, jakaś ostatnio niewygadana jestem
- hen_s

- Od: 16 paź 2010, o 15:24
Lubelskie astro kupione ostatnio choć nieduże bardzo obiecujące i ładne - żal by było nie wziąć. Przy dużych okazach które tutaj widuję to mikrusy ale za kilka lat naprawdę będzie na co popatrzeć.
Chociaż ja bardziej Basi echinopsisom kibicuję...
Chociaż ja bardziej Basi echinopsisom kibicuję...
- Asik1
- 30p - Uzależniam się...

- Od: 6 lut 2016, o 16:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Basiu, wspaniałe hipeastrum - gratuluję kwitnienia 
Pozdrawiam,
Asia
"Wszystko jest możliwe, a co nie jest, zajmuje tylko trochę więcej czasu." (Arre Dahl)
Asia
"Wszystko jest możliwe, a co nie jest, zajmuje tylko trochę więcej czasu." (Arre Dahl)