Kropelka zaprasza cz.3
- patkaza
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 cze 2010, o 23:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kropelka zaprasza cz.3
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
-
kropelka

- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aga, dziękuję. Roślin nie dokarmiam w ogóle, nie podlewam ich też w czasie suszy. Radzą sobie świetnie same, a jeśli coś wypada- trudno. np. tawułki to roślinki nie dla mnie bo potrzebują wilgoci i u mnie ciągle zasychają. Zresztą dużo bardziej cieszą mnie np.piwonie czy azalie, bo są bezobsługowe.
Nie wiem które sosenki miałaś na myśli, bo u mnie nie ma sosen. No może jedna karłowa i jedna na tyłach ogrodu, którą notorycznie obgryzają sarny czy zające- praktycznie nie rośnie!

Nie wiem które sosenki miałaś na myśli, bo u mnie nie ma sosen. No może jedna karłowa i jedna na tyłach ogrodu, którą notorycznie obgryzają sarny czy zające- praktycznie nie rośnie!

- Biedronka641

- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Mariolu śliczne piwonie i powojniki.
Moje piwonie już przekwitły. Dziś po raz pierwszy dostrzegłam kwiaty na tulipanowcu. Czekałam na nie 10 lat. Moja radość duża. Była by większa gdyby popadał deszcz. Idę znów podlewać.
Moje piwonie już przekwitły. Dziś po raz pierwszy dostrzegłam kwiaty na tulipanowcu. Czekałam na nie 10 lat. Moja radość duża. Była by większa gdyby popadał deszcz. Idę znów podlewać.
-
kropelka

- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mariolu śliczna ta okrągła rabata z hostami.
A powojniki to już istny szał ciał. Piękne!
A powojniki to już istny szał ciał. Piękne!
- becia123

- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Piękne dorodne roślinki piszesz ,że nie polewasz najgorzej jak się zacznie to potem trFajna ta wyniesiona rabatka z hostamizeba .Cudne piwonie biała żółta marzenie
.Z czasem mam tak samo ciągły brak 
-
kropelka

Aniu dziękuję. Powojniki i piwonie bardzo mnie zauroczyły w tym roku, bo na takie kwitnienie czekałam ładnych kilka latek (pomijając lata czekania aż łaskawie piwonie się przyjmą, bo kilka straciłam nie doczekawszy się nawet liści...)
Beatko, jeśli chodzi o czas wolny to chyba jakiś znak czasów... każdemu brakuje, ciągle tylko nawał pracy i obowiązków, a jak jeszcze ma się dzieci w wieku szkolnym to już w ogóle
Hosty przesadzałam tej wiosny, na miejsce gdzie przez dwa lata były same wrzosy, ale większość z nich wypadła, zatem puste miejsca były idealne pod hosty, które w starym miejscu tworzyły już mega zwartą przestrzeń.

Beatko, jeśli chodzi o czas wolny to chyba jakiś znak czasów... każdemu brakuje, ciągle tylko nawał pracy i obowiązków, a jak jeszcze ma się dzieci w wieku szkolnym to już w ogóle
Hosty przesadzałam tej wiosny, na miejsce gdzie przez dwa lata były same wrzosy, ale większość z nich wypadła, zatem puste miejsca były idealne pod hosty, które w starym miejscu tworzyły już mega zwartą przestrzeń.

- bwoj54

- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Mariolu! aż dech zapiera na widok piwonii, naparstnic , powojników i całej reszty. Zastanawiam się , jakie masz odmiany azalii skoro piszesz ,ze są bezproblemowe. Ja nie mam do nich szczęścia. Roślinki dorodne, że aż trudno uwierzyć,ze niedokarmiane
Róża na pergoli ekstra- znasz jej imię
Śliczna!!! Posyłam serdeczności! 
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
-
kropelka

Bogusiu,z roślinkami tak już jest. U jednych rosną bezproblemowo, a u innych nie chcą. Wszystkie azalie mam wielkokwiatowe. Z rh próbowałam kilka roślin i każda padała po jakimś czasie. Z azalkami nie mam żadnego problemu.
U mnie nie chcą rosnąć róże. Ale myślę sobie, ze zrobię jeszcze jedno podejście na specjalnie przygotowanej dla róż rabacie (tylko w którym miejscu
) i może w końcu się uda...
Rośliny nie są ani dokarmiane, ani podlewane, ani traktowane chemią...

U mnie nie chcą rosnąć róże. Ale myślę sobie, ze zrobię jeszcze jedno podejście na specjalnie przygotowanej dla róż rabacie (tylko w którym miejscu
Rośliny nie są ani dokarmiane, ani podlewane, ani traktowane chemią...

- Biedronka641

- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Mariolu piękne widoki. Naparstnice siałaś czy samosiejki tak ładnie stoją na baczność.
Twoja róża też ładna.

-
kropelka

Alu, naparstnice i orliki to u mnie coroczne samosiejki. Od kilku lat wyrastają w najdziwniejszych miejscach, ale ogólnie dobrze rosną. Jak kwitną to taki busz bardzo mi się podoba 
Róża przy pergoli- jedyne róże w mojej kolekcji, które rosną bez problemów... To albo Symphatia, albo Flamen... coś tam
Róża przy pergoli- jedyne róże w mojej kolekcji, które rosną bez problemów... To albo Symphatia, albo Flamen... coś tam
- maniusika

- Od: 18 mar 2009, o 20:50
To może zbierz nasionek tych olbrzymów i nas nimi uracz ,. U mnie w tym roku wzeszło kilka i nie widzę nowych siewek to na drugi rok będzie ich jeszcze mniej .. ..
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
No to jesteś szczęściara, jeśli roślin nie dokarmiasz i nie podlewasz
Ja robię to ciągle.
Ziemia u mnie bardzo uboga, piasczysta, więc trzeba ciągle lac
A twój ogród zagęścił się zmężniał.
Ja robię to ciągle.
Ziemia u mnie bardzo uboga, piasczysta, więc trzeba ciągle lac
A twój ogród zagęścił się zmężniał.