Marlenko chyba sporo prawdy w tym powiedzeniu, bo Dolly rośnie w oczach, przynajmniej w szerz 

Ja też już jakiś czas temu pogodziłam się, że jednak wszystkich roślin nie mogę mieć, choć nie przeszkadza mi to cały czas próbować 
 Aniu Ann

Aniu Ann witam towarzyszkę niedoli 

W sumie w roli Zosi Samosi zawsze byłam dobra, gorzej jest tylko, gdy zdrowie nie chce czasami współpracować... Całe szczęście, że w takich sytuacjach zawsze mogę liczyć na rodzinkę, inaczej marnie by było 
 Iguś

Iguś witaj 

Czy Viki to maltańczyk? Śliczna jest. Ciekawe co z mojego czupiradełka wyrośnie 
 Beatko

Beatko potwierdzam, nie ma niczego lepszego na smuteczki niż śliczne ślepka wpatrzone w nas z miłością i futerko podstawione do głaskania 

Zawsze bardzo trudno jest mi się pogodzić z ich stratą... A co się stało z twoimi kotkami? 
 Iwonko

Iwonko oj różnie z tą pomocą bywa 

Póki co wiele jest jej wybaczane 

Wczorajsze zdjęcia (ostrzegam będzie sporo 

). Na początek róże
Papa Geno

Papa Meiland moja kolejna różana faworytka, nie dość, że piękna i obłędnie pachnie to jeszcze ma ogromne kwiaty

Pierwsze kwiaty Kronenbourg

Pnąca wciąż w rozkwicie

Różowa nn

Dołączają do nich lilie

Powojniki nic chcą zostać w tyle
Madame Julia Correvon

Błękitny Anioł

Pierwszy kwiat Andromedy nie nabrał rumieńców

Tu w miłosnym uścisku

Do poprzednich ulubieńców dołączają hosty

Lawenda posadzona w tamtym roku, w tym rozrosła się już w dość spory krzaczek i powolutku zaczyna kwitnienie

Driakiew wieczorową porą 

Czyściec wielkokwiatowy i wiesiołek duży

Szarotka

Szałwia 

Odrobina rozchodników

Goździki i macierzanki ciągle szaleją

Dzwonek brzoskwiniolistny,  pierwszy karpacki i skupiony

Dla zrównoważenia kolorów odrobina bieli: parzydło leśne, biała jasnota, ślazownik, hortensja i kudłatek po zawilcach (Aneczko doczekałam się 

)

A tu rabata biało-zielona wieczorem

Tawuła japońska Goldflame wieczorem i w dzień

Szałwia Tricolor nawet przed kwitnieniem ciekawie wygląda

Groszek i tojeść

Dziewanna, głowienka i penstemon

Pierwsze kwiaty rudbekii i słoneczniczka 

A już wkrótce ? floksy i mikołajek 

Na rabatach różanej i powojnikowej wreszcie zaczyna się coś dziać 

Zakątek przy domu

Siłą rzeczy musiała powstać nowa rabatka dla kwasolubów, trafiła tu wreszcie magnolia i zakupy ema: pieris i skimia (jak będziemy kupować na dwie ręce to miejsca zabraknie szybciej niż myślałam 

)

Oczywiście dzień w ogrodzie nie może się obyć bez nowego pomocnika? Dolly najpierw dzielnie pozowała, a potem pod nadzorem starszego kolegi wzięła się za likwidację ślimaków w ogrodzie