U Wiśni
- iwek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 cze 2014, o 14:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: U Wiśni
Moniczko wpadam z rewizytą i widzę,że jesteś wielostronną kobietką i ogród i balkon i domowe kwiatuch dzieje się u Ciebie,a jak się dzieje ja zostaję 

Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Moje kwiatki
-
- Od: 23 sie 2010, o 11:08
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dziękuję wszystkim 
Udało mi się ulokować część roślin u znajomej, zostały mi jeszcze dwie doniczki. Chyba normalnie wykopię dziurę w środku trawnika i wysadzę resztę
Tymczasem:

Udało mi się ulokować część roślin u znajomej, zostały mi jeszcze dwie doniczki. Chyba normalnie wykopię dziurę w środku trawnika i wysadzę resztę

Tymczasem:

Monika
U Wiśni (roślinkowy mix)
Zbieranina Wiśni (kaktusy)
U Wiśni (roślinkowy mix)
Lilie boskie:), bardzo lubię też werbenę 

- Kasiula17
- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Też mam problem z lokowaniem
upychaj gdzie luka a inne podcinaj i się zmieszczą
piękne lilie 

- brombiel
- Od: 22 cze 2014, o 13:35
Piękne kolory
upychaj aż wlezie 

Jak masz jakieś drzewa, to możesz na nich powiesić część doniczek , na łańcuszkach np., albo wreszcie zrobić tę makramę , przed którą się broniłaś
. Werbenę masz ogrodową, czy zwisającą?

-
Zwisającą, która w tej chwili rośnie do góry
Drzewa mam małe... ozdobne takie
Chociaż na jednym może dałoby się coś uwiesić, żeby mi nikt tego nie stratował...
Została mi już tylko jedna doniczka astrów do rozsadzenia, gdzieś muszą wleźć, bo ładne, tłuściutkie są - już ja coś wymyślę

Drzewa mam małe... ozdobne takie

Została mi już tylko jedna doniczka astrów do rozsadzenia, gdzieś muszą wleźć, bo ładne, tłuściutkie są - już ja coś wymyślę

Monika
U Wiśni (roślinkowy mix)
U Wiśni (roślinkowy mix)
-
Dzisiaj się okazało, że ta jedna miseczka z wysiewami to nie astry tylko szałwia błyszcząca
Ciekawa jestem, co moja znajoma dostała jako rzekome astry...
Straszny wiatr u mnie dzisiaj wieje. Mnóstwo rzeczy się poprzewracało i zdmuchnęło mi z balkonu jedną paprotkę. Może sąsiad przyniesie za kilka dni, o ile któryś ją znajdzie
Strach wyjść na balkon, bo wiatr zwiewa mi szyszki z modrzewia sąsiada, łatwo dostać taką gałązką w łeb. Rano starałam się zabezpieczyć kaktusy kolumnowe, szkoda by było, żeby te dwie sztuki na krzyż, co mam, się połamały, tym bardziej że cereus ma pąka. Dalię przywiązałam do barierki, a część lilii położyłam po prostu na ziemi, żeby się nie połamały.
Lilie parę dni temu:

Tymczasem melduję, że na parapecie:
- zakwitł mi skrętnik Hejnał, sadzoneczka kilkuliściowa, nie spodziewałam się, że tak szybko pokaże kolory:

- ucięty fragmencik ceropegii się ukorzenił metodą keramzytową brombiela i już cwaniak sobie puszcza listeczki

- zakupiłam sobie ostatnio Senecio rowleyanus variegata, jakoś tak na forum ostatnio na topie jest, to też się zaopatrzyłam

Straszny wiatr u mnie dzisiaj wieje. Mnóstwo rzeczy się poprzewracało i zdmuchnęło mi z balkonu jedną paprotkę. Może sąsiad przyniesie za kilka dni, o ile któryś ją znajdzie

Lilie parę dni temu:

Tymczasem melduję, że na parapecie:
- zakwitł mi skrętnik Hejnał, sadzoneczka kilkuliściowa, nie spodziewałam się, że tak szybko pokaże kolory:

- ucięty fragmencik ceropegii się ukorzenił metodą keramzytową brombiela i już cwaniak sobie puszcza listeczki

- zakupiłam sobie ostatnio Senecio rowleyanus variegata, jakoś tak na forum ostatnio na topie jest, to też się zaopatrzyłam

Monika
U Wiśni (roślinkowy mix)
U Wiśni (roślinkowy mix)
No powiało nieźle, paprotka odleciała, to może do Ciebie coś przyfrunie 
No popatrz, to ja do tyłu z modą jestem, bo jeszcze nie mam Senecio rowleyanus variegata, na razie tylko zwykły zawitał do mnie. Tylko jak zapanować nad taką ilością roślin?

No popatrz, to ja do tyłu z modą jestem, bo jeszcze nie mam Senecio rowleyanus variegata, na razie tylko zwykły zawitał do mnie. Tylko jak zapanować nad taką ilością roślin?
- piasek pustyni
- Od: 10 cze 2012, o 11:33
Oj tam, dziewczyny, a co za różnica czy coś jest wiszące czy stojące? Tak się ma prezentować, jak właściciel poprowadzi
Żartuję oczywiście, niektórych nie da się powiesić, ale Senecio można i tak, i tak, lepiej gdy wisi. Ładna roślinka, choć ja za nią nie przepadam, ale u Ciebie niech rośnie zdrowo!

Żartuję oczywiście, niektórych nie da się powiesić, ale Senecio można i tak, i tak, lepiej gdy wisi. Ładna roślinka, choć ja za nią nie przepadam, ale u Ciebie niech rośnie zdrowo!
- janek45
- Od: 5 sie 2012, o 07:01
Ale nam się Moniko rozszalałaś ale nie dziwie sie tez takie coś mam ,brak miejsca ale jeszcze cos sie kupi zawsze
Piękne rośliny

Piękne rośliny

Piękny zakup- uwazaj aby seneccio nie przelać- ja już drugie mam , bo pierwsze przelałam 

- Malachitek
- 1000p
- Od: 13 kwie 2013, o 01:59
Pięknie te twoje lilie się prezentują, u mnie ich nie ma właśnie przez tą ich wysokość i groźbę połamania.
Hejnał śliczny, taki w moim typie
Za wzrost senecio trzymam kciuki, ja te koraliki też lubię, ale jakoś tak - u kogoś najbardziej
Hejnał śliczny, taki w moim typie

Za wzrost senecio trzymam kciuki, ja te koraliki też lubię, ale jakoś tak - u kogoś najbardziej