Mój tajemny ogród.

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój tajemny ogród.

Post »

Trafiłam do różnego raju ;:138 Swojskiego, z mleczną drogą, kurami, psami i kotami - zatem zostaję! Piękne kwitnienia, zaintrygowała mnie też strasznie ta ponad 35 letnia różyczka. Nie próbowałaś jej identyfikować? Tak po prostu dla siebie samej, żeby wiedzieć? Jestem też bardzo ciekawa, jak wygląda teraz pole różane przy ścieżce - da się tam w ogóle wejść? Współczuję walki z karczownikiem. Dobrze, że masz kota, który Cię wspomaga. U mnie nornice wyniosły się, odkąd po ogrodzie biega 44 kg czarna pantera :D Mam nadzieję, że na stałe....
Poproszę o więcej aktualnych zdjęć całościowych ;:180
Pozdrawiam!
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
IzabelaS
500p
500p
Od: 15 cze 2010, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iwonko, Milenko, dziękuję za odwiedziny. Cieszę sie, gdy ktoś nowy zagląda do mojego ogródka, i oczywiście chwali, podziwia. ja włożyłam i wkładam ogrom pracy w to, żeby nasze starodawne otoczenie jakoś wyglądało i nie zawaliło się do końca. Dom na 147 lat, pozostałe budynki albo zostały rozebrane, alb same się zawaliły, a resztki w postaci murków, kamieni i głazów wciąż wpadają pod nogi. Nie ma już żadnych płotów, ogrodzeń, ale nasze gospodarstwo leży "daleko do szosy", więc nie są tak potrzebne. Mam za to sąsiedzkie kury - ehhh... I 7 własnych psów, kopiących doły, ryjących za nie wiem, czym, bo karczownik hula, niestety. Kot do niczego, ciągle śpi.
Milenko, , z pomocą KaRo zidentyfikowałam tę starą różę, to prawdopodobnie Arthur Bell, dobija już 40-tki. Ale udało mi się ja rozmnożyć, pięknie się ukorzeniła i już drugi rok kwitnie. A zapach roztacza niesamowity.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Same królowe! ;:138 ;:138 ;:138
A jakie cudne! ;:433
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Izuniu :wit jestem u Ciebie

wieczorem spokojnie sobie pooglądam Twoje cudeńka .
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Spokojnie pospacerowałam po Twoich włościach, zajrzałam w każdy udostępniony zakątek ;:oj Jestem odurzona wszechobecnym zapachem i kolorami.Niebieskości szybko ustapiły pola, ogród zyskał nową, żywszą barwę. Wcześnie zakwitły u Ciebie róże i to od razu w hurtowych ilościach ;:63 Ale przy 200 różach, to i nie ma co się dziwić :heja Róże pokazują swe piękno, a my nie szczędzimy im słów zachwytu. One przecież, tak jak wszystkie kobiety, łase są na pochwały ;:306
Bardzo dużo pracy musisz włożyć w utrzymanie tak dużego ogrodu i szkółki ;:180 , ale widać, że kochasz to co robisz ;:433
Awatar użytkownika
IzabelaS
500p
500p

Post »

Witajcie w przerwie na kawkę. Nie mam czasu na pisanie, więc tylko chwalę się moimi cudami, które codziennie są cudniejsze:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj. Jestem pod wrażeniem jak oglądam fotki z Twojego ogrodu. Róże masz zjawiskowe a ostróżki takie cudne ;:oj . Zylistek faktycznie przeszedł samego siebie ;:108. Nic tylko siedzieć i podziwiać ale kto tutaj ma czas na siedzenie . Jesteś bardzo pracowita bo to nie lada wyczyn utrzymać tyle róż i taki wspaniały ogród . Pozdrawiam :wit .
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

No cudnie, cudnie, cudnie .......!!! ;:138
Przede wszystkim Róże. Prawdziwe królowe. ;:215 ;:215 ;:215
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
IzabelaS
500p
500p

Post »

Kwintesencja róży, czyli róża idealna - forma bez zarzutu, głęboki, piękny różowy kolor, cudowny zapach:

Obrazek
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Witaj Izo!

Jestem pod wrażeniem ilości róż w Twoim ogrodzie ;:138 Piękne okazy obficie kwitnące. Szkoda, że przesadziliście te czerwone spod ściany, bo widok był niesamowity kiedy rozkwitły.
Poza różami byliny także ładnie Ci rosną - ostróżki, uwielbiam te ich kwitnące kłosy wyrastające spośród róż właśnie. Taka kwintesencja lata.
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 cze 2009, o 13:53

Post »

Cudne róże i moje też ukochane ostróżki, czy znasz nazwy Twoich róż, mam kilka podobnych NN, chętnie bym je zidentyfikowała :D
No cóż nudzić to Ty się na pewno nie masz kiedy ;:306
Awatar użytkownika
IzabelaS
500p
500p

Post »

Nie, nie nudzę się, wręcz przeciwnie. Teraz własnie, zamiast iśc spać po ciężkim dniu, zaczęłam na potęgę podlewać wszystko, ponieważ dopiero w nocy jest u nas dobre ciśnienie wody.
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 cze 2009, o 13:53

Post »

No wiem, wiem przy tej ilości róż, trudno znaleźć czas na nudę, u mnie tak samo, mój M nieraz przez okno woła czy ma przyjść i przyświecic mi latarką ;:306 A jak tu wieczorem nie robić jak takie upały, rano wstaje o 5 do 9 porobię , a potem tylko w domu znowu do 5 czyli 17.Na szczęście idzie trochę chlodniejszy front.
Awatar użytkownika
Sasanka18
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2010, o 19:25

Post »

A ta, idealna jak mówisz róża ,to jakie ma imię ?
Szkoda,że nie podpisujesz róż ,są pięknie a wszystkie NN.
Awatar użytkownika
IzabelaS
500p
500p

Post »

Nie podpisuję róż, bo nie wiem, jakie mają imiona. Zaczęłam sadzić na żywioł około 7 lat temu, praktycznie na niczym się nie znając. Nie wiedziałam nawet,że jest tyle odmian róż i co to oznacza. Kupowałam taką, siaką, bo mi się podobała. ta różowa idealna jest własnie z takiego rzutu. teraz jestem mądrzejsza, ale cały czas nazwy są dla mnie sprawa drugorzędną, nie pamiętam o tym. Gdy oglądam Wasze róże, podpisane, oznaczone, patrzę i podziwiam. Czegoś się zresztą już nauczyłam i wiele piękności rozróżniam.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”