Moja działka - rydnor - 2008r
Moja działka - rydnor
Ewa Janina;spróbuje odnaleźć Wasze wątki,patrzyłem na alfabetyczny spis linków,ale nie znalazłem "Ogrodu Marty".Popatrzę jeszcze w normalnych linkach.Mam dwie budki dla ptaków,jedną zajmują szpaki,a tą co jest na zdjęciu,to nie wiem,bo dopiero w tym roku ją zbudowałem.Jest tak urządzona,że kot nie sięgnie.
Iza;poza drobnymi zabezpieczeniami.młodych drzewek,działka jest przygotowana do zimy.Tamaryszek rozrósł się,chciałem go przyciąć,ale ma obrońcę - żona,ale gdy zakwitnie,to coś pięknego.Myślę,że Twoje tamaryszki przezimują,i sprawią wiele radości.
Krzysiu;ognik ładny,będzie konkurował z tamaryszkiem,tak myślę.Nieliczny krzew,który o tej porze zachęca do spojrzenia.Jak z pogodą u mnie deszcz ze śniegiem,rano bardzo zimny wiatr.
Serdecznie Wszystkich Pozdrawiam.Ryszard
Zajrzę do Ciebie

1i3 wnuczki w komplecie 2 Wierzba 4.Ostatnie kwiatki na działce.
Iza;poza drobnymi zabezpieczeniami.młodych drzewek,działka jest przygotowana do zimy.Tamaryszek rozrósł się,chciałem go przyciąć,ale ma obrońcę - żona,ale gdy zakwitnie,to coś pięknego.Myślę,że Twoje tamaryszki przezimują,i sprawią wiele radości.
Krzysiu;ognik ładny,będzie konkurował z tamaryszkiem,tak myślę.Nieliczny krzew,który o tej porze zachęca do spojrzenia.Jak z pogodą u mnie deszcz ze śniegiem,rano bardzo zimny wiatr.
Serdecznie Wszystkich Pozdrawiam.Ryszard
Zajrzę do Ciebie

1i3 wnuczki w komplecie 2 Wierzba 4.Ostatnie kwiatki na działce.
- EwkaEs
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Rydnor tak patrząc na ostatnie kwiatki w toruńskim ogrodzie pomyślałam,ze w przyrodzie nie ma kolorów które się gryzą-turkus z zielenia i różem a dla oka miłe.
Nieprofesjonalnie podałam gdzie pisałyśmy o kalwariach i zamkach zachęcając doodwiedzin w okolicach Krakowa forumowiczki i ów z różnych stron Polski, bo stanęło na spotkaniu w Lanckoronie.
ogródek Marty http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 95//553595 Między ostatnimi grupami cyfr jest taka kratka, ale na mojej klawiaturze nie działa
Działka na Kaszubach-amba 19 http:/forumogrodnicze.info/viewtopic.php?p=552313//552313
Marta napisała po wczorajszej dyskusji i czystce pewnych wątków do moderatora, czy miescimy się w temacie i jeśli będzie trzeba założy podtytuł tematyczny.
O budkę lęgową na działce pytałam, bo widzę przy szkole właśnie bardzo wysoko umieszczone i tak myślałam, że to przed kotami.Mój syberyjski jest wielki(prawie 10 kilo)a chodził po elewacji II piętra, fakt mocno wyłysiałej z tynku i z licznymi gzymsami-przeszedl sobie po otworzeniu szerzej okna na balkon sąsiadki na stołeczek w słońcu, to po drzewie z korą jeszcze by było łatwiej.A w niskim ogrodowym karmniku w środku czai się na ptaki trójbarwna kotka aktora znanego z roli agenta 07 zgłoś się nie wiem z jakim skutekiem, ale jak Dzikiej nie ma koło domu to na pewno jest w karmniku.Kiedyś ją tam podziobały sroki działając zespołowo, niestety nie miałam aparatu fot.
Nieprofesjonalnie podałam gdzie pisałyśmy o kalwariach i zamkach zachęcając doodwiedzin w okolicach Krakowa forumowiczki i ów z różnych stron Polski, bo stanęło na spotkaniu w Lanckoronie.
ogródek Marty http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 95//553595 Między ostatnimi grupami cyfr jest taka kratka, ale na mojej klawiaturze nie działa
Działka na Kaszubach-amba 19 http:/forumogrodnicze.info/viewtopic.php?p=552313//552313
Marta napisała po wczorajszej dyskusji i czystce pewnych wątków do moderatora, czy miescimy się w temacie i jeśli będzie trzeba założy podtytuł tematyczny.
O budkę lęgową na działce pytałam, bo widzę przy szkole właśnie bardzo wysoko umieszczone i tak myślałam, że to przed kotami.Mój syberyjski jest wielki(prawie 10 kilo)a chodził po elewacji II piętra, fakt mocno wyłysiałej z tynku i z licznymi gzymsami-przeszedl sobie po otworzeniu szerzej okna na balkon sąsiadki na stołeczek w słońcu, to po drzewie z korą jeszcze by było łatwiej.A w niskim ogrodowym karmniku w środku czai się na ptaki trójbarwna kotka aktora znanego z roli agenta 07 zgłoś się nie wiem z jakim skutekiem, ale jak Dzikiej nie ma koło domu to na pewno jest w karmniku.Kiedyś ją tam podziobały sroki działając zespołowo, niestety nie miałam aparatu fot.
Moja działka - rydnor
Ewa Janina;dzięki za podanie wątku,trochę czasu mi zeszło nim go przejrzałem.Z nazwą 'Kocina'.spotkałem się u Krzysia,ale nie skojarzyłem.Marta pięknie ukwieca swoją działeczkę,duża różnorodność roślin,ja lubię na kwiatki patrzeć,ale wolę przycinać i prześwietlać drzewa owocowe.Kwiatki to domena żony.Myślę,że Powinnaś założyć nowy wątek,na temat zamków,kościołów itp.Mając tak fachową wiedzę,Mogłabyś przekazać,chociaż w pigułce wiadomości z ciekawych miejsc w Polsce.Serdecznie Pozdrawiam.Ryszard. 

- krzysiek86
- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Witaj Rysiu ja dzisiaj dość późno zajrzałem na forum
i pierwsze co to do Ciebie powędrowałem.
Wiedziałem że jest po co bo mogłem zobaczyć bardzo sympatyczne
fotki. Fajnie że wnuczki chętnie spacerują z Wami.
Kwiaty na działce to już na pewno ostatnie na ten sezon.
U mnie śnieżnie, zasypało miasto totalnie, jest pięknie ale zimno.
A co do ognika to masz rację jest to jeden z nielicznych krzewów który
tak fantastycznie prezentuje się zimą
i pierwsze co to do Ciebie powędrowałem.
Wiedziałem że jest po co bo mogłem zobaczyć bardzo sympatyczne
fotki. Fajnie że wnuczki chętnie spacerują z Wami.
Kwiaty na działce to już na pewno ostatnie na ten sezon.
U mnie śnieżnie, zasypało miasto totalnie, jest pięknie ale zimno.

A co do ognika to masz rację jest to jeden z nielicznych krzewów który
tak fantastycznie prezentuje się zimą

- ZosiaM
- Od: 25 kwie 2007, o 14:46
witaj Ryszardzie super fotki no i rodzinka ,spacer na pewno był udany ,pozdrowienia dla rodzinki
Pozdrawiam i zapraszam do siebie
Moje pierwsze kroki w ogrodzie
Moje podróże,zdjęcia z ciekawych miejsc
Moje pierwsze kroki w ogrodzie
Moje podróże,zdjęcia z ciekawych miejsc
Moja działka - rydnor
Krzysiu;u mnie,też biało się zrobiło,chociaż zapowiadają,że od połowy tygodnia ma być ocieplenie,zobaczymy.Najgorzej nie lubię,takiej chlapaniny.Ognik naprawdę pięknie się prezentuje,a przywieźliśmy go od szwagierki z Mielca.Widać mu dobrze.
Zosiu;często się zdarza,że mamy cztery wnuczki,w domu kocioł,ale bez nich nie było by życia.Dziękuję za pozdrowienia.Pozdrawiam Was Serdecznie.Zosiu,pozdrów Męża.Ryszard.Muszę gdzieś iść na zdjęcia,nie mam co wkleić.Krzysiu,zobaczę co u Ciebie.
Zosiu;często się zdarza,że mamy cztery wnuczki,w domu kocioł,ale bez nich nie było by życia.Dziękuję za pozdrowienia.Pozdrawiam Was Serdecznie.Zosiu,pozdrów Męża.Ryszard.Muszę gdzieś iść na zdjęcia,nie mam co wkleić.Krzysiu,zobaczę co u Ciebie.

- krzysiek86
- Kontakt:
Witaj Rysiu
Miło mi poznać twoją rodzinkę.Spacerek w barwach jesieni z dokazującymi wnuczkami to pewnie niesamowita przyjemność.Pozdrów rodzinkę .
Mam sporo zdjęć,bo wczoraj siostrzenica powklejała mi swoje zdjęcia i pozwoliła wysłać je w świat,ale na bardzo wielu jest ona sama,także nie są to typowe plenery ,widoczki,pejzażyki.Musiałabym Krzysia zapytać czy można je pokazać w jego wątku i czy się podobają w ogóle.Wkleję może coś dla rozeznania ,ale muszę przejść do swojego laptopa,bo tam mam.Syn jest nie bardzo zadowolony jak coś ściągam ,zgrywam na jego komputer.
Miło mi poznać twoją rodzinkę.Spacerek w barwach jesieni z dokazującymi wnuczkami to pewnie niesamowita przyjemność.Pozdrów rodzinkę .
Mam sporo zdjęć,bo wczoraj siostrzenica powklejała mi swoje zdjęcia i pozwoliła wysłać je w świat,ale na bardzo wielu jest ona sama,także nie są to typowe plenery ,widoczki,pejzażyki.Musiałabym Krzysia zapytać czy można je pokazać w jego wątku i czy się podobają w ogóle.Wkleję może coś dla rozeznania ,ale muszę przejść do swojego laptopa,bo tam mam.Syn jest nie bardzo zadowolony jak coś ściągam ,zgrywam na jego komputer.
- EwkaEs
Dzień Dobry Ryszardzie,Nie wiem jak w Toruniu, ale w Krakowie zima zaczęła się w sobotę a dzisiaj już mięie płaty śniegu spadają z dachu i pod nogami chlapa.Wczoraj po południu sfotografowałam górkę piaskową w podwórkowym ogródku gdzie mam zadołowane zioła oraz cisa, trzmielinę,kolorowy9listki z białym) i zwykły(kwitnący biało) barwinek, których przyjaciel ze Lwowa zamówionych nie zdążł przed zimą odebrać i było pięknie i grubo biało. Rankiem w ogrodzie śnieg jeszcze leżał,ale jest plus........
To znowu ja.
Sporo jest tego typu zdjęć

Ale są też i takie

Mojej siostry córka jest swoją drogą bardo fotogeniczna,a i ma oko do fotografowania.Zawsze wypatrzy gdzieś jakieś fajne miejsce gdzie wyjdzie ciekawa fotografia i w większości robi je sama stawiając aparat na statywie,a czasem my jej pomagamy.Ale wtedy ona wszystko kontroluje.I ma niecałe 13 lat.
jeśli nie będzie się podobać to nie będę wklejać ,a i ty ze swojego wątku mnie wyrzuć.
Iza
Sporo jest tego typu zdjęć

Ale są też i takie

Mojej siostry córka jest swoją drogą bardo fotogeniczna,a i ma oko do fotografowania.Zawsze wypatrzy gdzieś jakieś fajne miejsce gdzie wyjdzie ciekawa fotografia i w większości robi je sama stawiając aparat na statywie,a czasem my jej pomagamy.Ale wtedy ona wszystko kontroluje.I ma niecałe 13 lat.
jeśli nie będzie się podobać to nie będę wklejać ,a i ty ze swojego wątku mnie wyrzuć.
Iza
- krzysiek86
- Kontakt:
Moja działka - rydnor

Krzysiu;zdjęcia w zimowej scenerii są b.ładne,jak tylko będzie więcej śniegu,to wybiorę się w plener.Bo teraz zrobiła się chlapa,możemy powiedzieć,pierwsze śliwki robaczywki.Nie chwal mnie tak,bo rosnę,chociaż w moim wieku to ewelement,ale dzięki.Myślę,że zdjęcia siostrzenicy Izy jak najbardziej można wklejać u Ciebie.
Iza;Dzięki za pozdrowienia dla rodzinki.Widzę,że siostrzenica jest ładną nastolatką i ma zmysł foto,umie dobrać ciekawe miejsca na fotki
a przecież sami też pozujemy i ustawiamy się w różnych ciekawych miejscach.A zdjęcia są ciekawe.Na pewno Krzysiu,to samo powie i zaprosi do Siebie.
Ewa Janina,śniegu w Toruniu,też nie brakowało,lubię jak mocniej popada.przynajmniej przykryje brud wkoło nas.Szczególnie przykry widok śmietnisk w lasach.Myślę,że następne pokolenia zmienią ten stan rzeczy.Piszesz,że zadołowałaś roślinki i b.dobrze,spokojnie przezimują do wiosny.Serdecznie Wszystkich Pozdrawiam.Ryszard
- EwkaEs
Ryszardzie,zadołowałam, zakryłam liśćmi,a teraz mimo że zima jakby przeszła na chwilę jeszcze są pod pierzynką ze śniegu.Poza tym zmotywowałeś mnie i założyłam własny wątek zatytułowany U Konstantego o moich roślinach doniczkowych.
Marta (Kocina) założyła podwątek wycieczkowy i już dziś napisała o zamku w Smoleniu, a ja jutro to uzupełnię.
Marta (Kocina) założyła podwątek wycieczkowy i już dziś napisała o zamku w Smoleniu, a ja jutro to uzupełnię.