Ogród na wichrowym cz.10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród na wichrowym cz.10

Post »

nifredil pisze:Monika, ależ u ciebie pięknie i tyle piwonii ;:167 Widzę, że trafiłam na kolejną miłośniczkę. Tyle sporych karp i w dodatku idealnie uchwycone kwiaty, będziemy ślinić klawiatury oglądając ;:306 i dobrze, bo warto rozpowszechniać pozytywnego bzika. Twoja kocimiętka to zawsze tak ładnie do góry rośnie? Moje wszystkie się pokładają.. kupiłam dwie odmiany i niby różnią się wielkością i odcieniem kwiatów, ale co do jednego są zgodne, żeby kwitnąć muszą się rozłożyć na ziemi :roll:
Ja kocham piwonie! ;:167
Moja kocimiętka zawsze rośnie sztywno w górę. Nie wiem, czy to kwestia odmiany, czy ziemi, w której rośnie ;:224
Po pierwszym kwitnieniu ścinam ją do ziemi i odbija ponownie i także jest sztywna ;:108 ;:333

clem3 pisze:Ale widoczki ;:215 ;:215 Śliczne te falbaniaste iryski, a do piwonii wręcz brak słów uznania ;:173
Zostawie Ci jeszcze koronkowego Queen of Angels ;:167
Obrazek
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga2016 pisze:Moniś, u Ciebie wszystkie rośliny w ilościach hurtowych ;:oj , irysy piękne, piwonie też a róże ;:167
:wit
Róże dopiero zaczynają :D Niebawem pokaz da Laguna - właśnie otwiera pierwsze kwiaty
Obrazek

pela11 pisze:Moniczko , po deszczach zielsko rośnie w tępie zastraszającym ,więc wyobrażam sobie Twoją determinację w jego zwalczaniu bo ogród masz duży .Kocimiętka wysoka ładnie się prezentuje teraz na rabatach .Moja też się rozrasta a i trawy od Ciebie wyglądają coraz dorodniej.Na widok Twojego ogrodu mogę sobie tylko westchnąć i nic więcej .Idę spać bo mam ciężki tydzień . ;:167
:D cieszę się, że roślinki ładnie się zadomowiły w nowym miejscu ;:196
Moje trawy w tym roku bardzo późno ruszyły. Niektóre miskanty dopiero teraz. Wszystko przez wiosenne przymrozki ;:222
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elwi pisze:Moniś, ach te Twoje ostróżki ;:167 Cudnie!!!
A Colette (to ona, prawda?) powalająca tym ogromem kwiatów, o rety... ;:167
Fabulous Frills okazał się Wintry sky? He, he, ja właśnie Wintry sky zamówiłam... A co z niego wyrośnie to się zobaczy... ;:306
Niestety pomyłki to zmora dla każdego pasjonata, który ma jakąś konkretną koncepcję nasadzeń. U mnie zakwitły dwie nowe piwonie - oczywiście pomyłkowe :evil: Dobrze, że piwonie nie są np. pomarańczowe, bo na bank by mi się trafiła ;:306
Oj, ja tez mam szczęście do pomyłek. Nic mnie jednak bardziej nie wkurza niż to, że sprzedawca nie chce uznać, że wysłał odmianę niezgodna z zakupem. Napisałam w sprawie tego irysa i tu akurat Pani nic nie miała, żadnego "ale", jednak zdarzają się tacy sprzedawcy, co to jeszcze człowieka opierniczą, ze w ogóle śmiał się upomnieć, choć naprawdę staram się robić to zawsze bardzo grzecznie.
Ostatnio kupiłam u kogoś innego sporo irysów - przyszły ładne sadzonki, nie powiem, ale nie dostałam dwóch najdroższych odmian w paczce :? . Od razu napisałam do tej osoby z zapytaniem, czy nie zaszła jakaś pomyłka? (może się zdarzyć, można przecież przeoczyć, gdy robi się dużo paczek). Wyobraź sobie, że sprzedający próbował mi wpierać, że chcę go naciągnąć i wyłudzić jeszcze dodatkowe dwa irysy. Niepowazne! Tak mnie to poruszyło, że coś niesamowitego :( .
Na pocieszenie zakwitły mi na koniec irysowego sezonu takie piękne iryski - Dance Recital
Obrazek

Obrazek

Marzena62 pisze:Moniko, te ptaszki u wodopoju mnie zachwycają, gdzie takie cudo można kupić ?
Niestety nie do kupienia. Kupiłam kilka lat temu jedno jedyne i od tej pory nie spotkałam ;:185
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

ja to już nie wiem co pisać twój ogród przebija wszystko jest tak piękny i romantyczny.....taki delikatny ;:167 że musisz go pokazać u Mai chętnie obejrzałabym go na większym ekranie
Winter
200p
200p
Od: 24 lut 2015, o 09:34

Post »

Z każdymi odwiedzinami jestem coraz bardziej zachwycona i zauroczona Twoim ogrodem.
Pozdrawiam Paulina
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Moniko spaceruję i nigdy nie mam dość. ;:108 Piwonie jeszcze popodziwiałam, ;:oj bo w większości ogrodów już same liście. Zakupy w sklepach internetowych, to niestety ryzyko. ;:131
jol_ka
1000p
1000p
Od: 27 lip 2007, o 12:01

Post »

Moniś portreciki roślin cudne, piwonie nieziemskie ;:167 a ogólne widoczki przyprawiają o palpitację serca.
Wciąż mi mało zdjęć z Twojego ogrodu i mogłabym je oglądać w kółko i bez końca.
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Moni... zaadoptuj mnie... ;:131 W dowodzie wdzięczności będę codziennie pieliła Ci chwasty. ;:215

W końcu pokazałaś przedogródek z trochę szerszej perspektywy. No i oczywiście znów udowodniłaś, że kunszt doboru roślin, ozdób i małej architektury masz jeden z lepszych ;:180 Cudnie Monia! Tak trzymać. ;:215

Czy ja dobrze widzę, ze naplacyku z krzesłami masz wiszące srebrne kule ubrane w "gorseciki"?
Aga2016
50p
50p
Od: 17 kwie 2016, o 19:41

Post »

Moniś czy za piwoniami masz róże posadzone? patrzę i nie mogę się nadziwić jak pięknie skomponowałaś rośliny na długich rabatach cały czas coś kwitnie, a kocimiętka nie przypuszczałam że tak ładnie wygląda, u mnie jak wiesz kociska ją zdegustowały więc są jedynie badylki ;:224
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Monia, cóż można jeszcze powiedzieć? Ogród masz jak z obrazka, pełen koloru, cudownych roślin. Jestem i podziwiam.
Kocimiętka wysoka bardzo mi się podoba, wygląda jak perowskia :D
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

Teraz doczytałam o zakupach iryskowych, na prawdę nieładnie się zachował sprzedawca od razu kogoś posądzać o wyłudzenie... nie ciekawa sprawa, tym bardziej że o dziwo tych najdroższych odmian zapomniał spakować! Mam nadzieje, że chociaż udało się wyjaśnić sprawę i dosłał ci brakujące kłącza.
rikkuu
200p
200p
Od: 26 gru 2013, o 16:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Monika, u ciebie jest przepięknie ;:180 ;:167 i pewnie jak większość na forum, czekam na kolejne zdjęcia z twojego ogrodu ;:65
Ula
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Moni, cudny jest ten Queen of Angels ;:167 Czy ja dobrze widzę, że końce płatków są strzępiaste? ;:oj
Z pomyłkami u mnie było tak, że długo "przyjmowałam je na klatę", tzn. wkurzałam się, ale nie dopominałam się niczego u dostawców. Potem poszłam po rozum do głowy i stwierdziłam, że jak będę dalej tak robić i inni klienci też, to nierzetelny dostawca będzie wiecznie bezkarny. Spróbowałam raz się upomnieć, potem drugi. W tym roku miałam już przeboje z trawą muhlenbergią (włosowata różowa) - dostałam 6 sadzonek, z których ani jedna nie odbiła :evil: Reklamacja dosyć długo trwała, bo kazali czekać do końca maja, że niby wypuści... Nie wypuściła. W końcu jednak dostałam zdrowe i dobre sadzonki (hi, hi, czy nie pomyłka to się dopiero okaże ;:306 )
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p
Od: 8 gru 2009, o 21:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit
Moniko jak Ty to robisz ze u Ciebie ostrózki tak ładnie stoją? moje szybko sie wykładają i mimo że je bardzo lubię to juz myslalam o tym aby sie ich pozbyc.
Zainteresowała mnie też Jarzmianka, czy ona ma taki kolor jak oddaje zdjęcie?
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Trafiłam tu przypadkiem, ale przepadłam.... piękny ogród, taki w którym każdy czułby się cudownie...
Pięknie zaaranżowany... ten murek... no kurcze....po prostu cudnie... ;:138
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”