Tam gdzie róże tam i ja Annes 77 ...
-
clem3
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lip 2014, o 15:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Tam gdzie róże tam i ja Annes 77 ...
Aniu alez ja czekałam na ten czas u ciebie
Moje róze jeszcze ćwiczą mą cierpliwość, tylko dwie rozkwitły póki co... Szałwię muszkatałową kocham namiętnie, bo z nią nie idzie się nudzić - nie dość, że kwitnie baaardzo długo, to jeszcze przez cały ten czas ewoluuje 
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Aniu
co jedna to piękniejsza róza.
Mój Chippendale
tez nisko kwitnie.
Agnes Schilinger nie tylko ciebie oczarowuje,śliczna jest .Ten kwiat, kolor.Duży buduje krzaczorek ???
co jedna to piękniejsza róza.
Mój Chippendale
Agnes Schilinger nie tylko ciebie oczarowuje,śliczna jest .Ten kwiat, kolor.Duży buduje krzaczorek ???
Aniu, "porcelanowe miseczki" jak nazwałaś swoją róże zachwycające
w jakim towarzystwie znajduje się ta piękność?
-
Iwonka1

- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Już tyle róż Ci kwitnie
Nie dziwię się, że się nimi upajasz. Mnóstwo piękności. Hot Chocolate u mnie drobniutka, ma ledwo jeden pączek. Będę ją obserwować u Ciebie, bo jestem jej ciekawa. Znowu zapisuję chciejstwa, a przecież miejsca mam niewiele
Co wybrać? Tyle kusicielek
- dorotka350
- -Moderator Forum-.

- Od: 26 maja 2014, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu wreszcie doczekałyśmy się na kwitnienie naszych ukochanych różyczek
U Ciebie istny szał kwitnień i cała masa pąków
Masz Summer Song. Ciekawa jestem Twojej opinii na jej temat.
U mnie ta róża to najgorsza ze wszystkich Austinek
Trzeci sezon, a nadal pędy wiotkie, kwiaty wiszą w dół i nawet w półcieniu mają przypalone płatki. Jedno trzeba przyznać, że kolor ma nieziemski 
Masz Summer Song. Ciekawa jestem Twojej opinii na jej temat.
U mnie ta róża to najgorsza ze wszystkich Austinek
- Elwi

- Od: 1 lis 2013, o 19:38
Aniu, jak pięknie 
Tyle róż już Ci kwitnie
U mnie nadal tylko Old Port i Alexandra of Kent
Też liczę na to, że kiedyś moja Agnes dorówna Twojej, chociaż... jak słaba sadzonka, to może się bujać kilka lat
Agnes zachwyciła mnie właśnie taką budową kwiatów jak u Ciebie
Szałwia muszkatołowa cudna - nie znałam jej wcześniej (musiałam spytać wujka googla
)
Tyle róż już Ci kwitnie
Też liczę na to, że kiedyś moja Agnes dorówna Twojej, chociaż... jak słaba sadzonka, to może się bujać kilka lat
Szałwia muszkatołowa cudna - nie znałam jej wcześniej (musiałam spytać wujka googla
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Czerwiec ...wyczekiwany cały rok,chciałabym codziennie jeździć na działkę,ale to niewykonalne
Kilka dni temu byłam na działce,zapach róż już od wejścia mnie odurzył
Wczoraj troszkę popadało,więc nie musiałam latać z konewką i podlewać...
Wiolu ja też je lubię ,teraz będę zamawiała tę niską Deep Blue,ale to dopiero w lipcu...
Cardinal to mocarna róża,silna i oblepiona kwiatami,robi wrażenie jak zakwitnie
Twoja młodziak jeszcze?
Sabinko Stephanie to piękna,niska różyczka,posadzona na klombie z przodu.To ulubienica mojej mamci...
Myślę,że będziesz z niej zadowolona,kwitnie obficie i powtarza:)
Jadziu u mnie ślimaków na szczęście nie ma dużo i mam nadzieję,że nie wyjedzą mi szałwii
Munstead Wood chętnie bym dokupiła drugą...ach ten kolor i zapach...
Gabi z kilku sadzonek została jedna po zimie i tak się cieszę,że wreszcie zobaczę baldachy kwiatów
Miejsca trochę zajmuje to fakt,ale czego się nie robi dla takich ciekawych roślinek...
Jolu a przycinasz po kwitnieniu swojego Cardinala? Ja corocznie jak już się osypie cały przycinam dość solidnie.
Wtedy on wytwarza krótkopędy ...może to jest metoda?
Szałwia musztardowa kwitnie trzeci rok? Zbierasz z niej nasiona jesienią? Ja teraz zbiorę trochę,by znów ją wysiać,gdyba ta jedna mi zmarzła...Trzymam kciuki za Agnes,obyś zdążyła ją zobaczyć
Gosiu ja dopiero czekam na marketankę z wiosny...może już dziś pokazała kolorek?
Ale jestem ciekawa....
Olu Eden się rozkręca,ale jak już zakwitnie to długo trzyma kwiaty
Małgosiu oj jak ja czekam na tę szałwię,sama ją wyhodowałam z forumowych nasion i jestem taka dumna
Prawie płakałam jak po zimie zobaczyłam 3 kępy zgniłej szałwii
Aniu-anabuko Agnes to róża rabatowa,będę musiała ją przesadzić,powinna rosnąć na przodzie w punkcie reprezentacyjnym...
Aga królowa Szwecji rośnie obok Gartentraume i Mariatherese...
Iwonko oj tak upajam się i wdycham zapachy całą sobą
To piękny czas...
Hot Chocolate rozkręca się z roku na rok,Twoja też wyrośnie zobaczysz
Dorotko masa pąków...zaraz to wszystko wybuchnie,a ja będę latała z aparatem jak szalona
Tak...mam Summer Song...hmm no szczerze mówiąc nie jestem z niej zadowolona.Pokrój drapaka,liche,cienkie gałązki.
Trzymam ją tylko ze względu na piękne,pełne kwiaty o niespotykanym kolorze pomarańczu....
Dodatkowo późniejszym latem zaczyna chorować na plamistość...
Elwi coraz więcej róż zakwita,Agnes ma już wszystkie rozwinięte kwiaty,trzymam kciuki,by Twoja Cię zachwyciła
Szałwię wypatrzyłam u jednej forumki i tak się nią zauroczyłam,że postanowiłam wysiać nasiona i spróbować.
Nic tak nie cieszy jak własnoręcznie wyhodowana roślina
RU na pniu z ostróżkami...

The Wedgwood Rose

James G

MW

Anahe trzyma mnie w napięciu...
Dr.Jamain

F.Permantier

CPM

Perennial Blue

Charles de M

Cristata

Eyes For You

Purple Lodge i pierwszy kwiat

Wieczorkiem reszta kwitnących kolczatek....do wieczorka
Kilka dni temu byłam na działce,zapach róż już od wejścia mnie odurzył
Wiolu ja też je lubię ,teraz będę zamawiała tę niską Deep Blue,ale to dopiero w lipcu...
Cardinal to mocarna róża,silna i oblepiona kwiatami,robi wrażenie jak zakwitnie
Sabinko Stephanie to piękna,niska różyczka,posadzona na klombie z przodu.To ulubienica mojej mamci...
Myślę,że będziesz z niej zadowolona,kwitnie obficie i powtarza:)
Jadziu u mnie ślimaków na szczęście nie ma dużo i mam nadzieję,że nie wyjedzą mi szałwii
Munstead Wood chętnie bym dokupiła drugą...ach ten kolor i zapach...
Gabi z kilku sadzonek została jedna po zimie i tak się cieszę,że wreszcie zobaczę baldachy kwiatów
Miejsca trochę zajmuje to fakt,ale czego się nie robi dla takich ciekawych roślinek...
Jolu a przycinasz po kwitnieniu swojego Cardinala? Ja corocznie jak już się osypie cały przycinam dość solidnie.
Wtedy on wytwarza krótkopędy ...może to jest metoda?
Szałwia musztardowa kwitnie trzeci rok? Zbierasz z niej nasiona jesienią? Ja teraz zbiorę trochę,by znów ją wysiać,gdyba ta jedna mi zmarzła...Trzymam kciuki za Agnes,obyś zdążyła ją zobaczyć
Gosiu ja dopiero czekam na marketankę z wiosny...może już dziś pokazała kolorek?
Ale jestem ciekawa....
Olu Eden się rozkręca,ale jak już zakwitnie to długo trzyma kwiaty
Małgosiu oj jak ja czekam na tę szałwię,sama ją wyhodowałam z forumowych nasion i jestem taka dumna
Prawie płakałam jak po zimie zobaczyłam 3 kępy zgniłej szałwii
Aniu-anabuko Agnes to róża rabatowa,będę musiała ją przesadzić,powinna rosnąć na przodzie w punkcie reprezentacyjnym...
Aga królowa Szwecji rośnie obok Gartentraume i Mariatherese...
Iwonko oj tak upajam się i wdycham zapachy całą sobą
Hot Chocolate rozkręca się z roku na rok,Twoja też wyrośnie zobaczysz
Dorotko masa pąków...zaraz to wszystko wybuchnie,a ja będę latała z aparatem jak szalona
Tak...mam Summer Song...hmm no szczerze mówiąc nie jestem z niej zadowolona.Pokrój drapaka,liche,cienkie gałązki.
Trzymam ją tylko ze względu na piękne,pełne kwiaty o niespotykanym kolorze pomarańczu....
Dodatkowo późniejszym latem zaczyna chorować na plamistość...
Elwi coraz więcej róż zakwita,Agnes ma już wszystkie rozwinięte kwiaty,trzymam kciuki,by Twoja Cię zachwyciła
Szałwię wypatrzyłam u jednej forumki i tak się nią zauroczyłam,że postanowiłam wysiać nasiona i spróbować.
Nic tak nie cieszy jak własnoręcznie wyhodowana roślina
RU na pniu z ostróżkami...

The Wedgwood Rose

James G

MW

Anahe trzyma mnie w napięciu...
Dr.Jamain

F.Permantier

CPM

Perennial Blue

Charles de M

Cristata

Eyes For You

Purple Lodge i pierwszy kwiat

Wieczorkiem reszta kwitnących kolczatek....do wieczorka
- Ann_85
- 1000p

- Od: 26 mar 2010, o 14:00
Co to?!
-
Iwonka1

- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Twoja Anahe już prawie, prawie....Jeszcze jednak chowa się wstydliwie
Szybciej ją zobaczysz niż ja swoją, ale moja też bardzo się stara.
Cafe jeszcze nie wąchałam
Nawet dzisiaj byłam na działce i miałam to zrobić, ale było tak zimno, że tylko szybko podlałam roślinki i zwiałam do domciu. Następnym razem padnę na trawnik i oddam się namiętnemu wąchaniu
Agnes Schillinger mnie urzekła. Chyba muszę ją mieć
Jest warta mojego chciejstwa?
Cafe jeszcze nie wąchałam
Agnes Schillinger mnie urzekła. Chyba muszę ją mieć
-
Filemon24
- 1000p

- Od: 1 sie 2014, o 14:59
ależ u ciebie piękna
tyle róż
wypatrzyłam u ciebie róże winter lodge proszę napisz mi coś o niej warta zakupu? tak mało jest informacji o tej różyczce
- inka52

- Od: 5 lis 2009, o 11:54
Aniu u Ciebie też się zaczął pokaz , piękna The Wedgwood Rose , mam ją w planie , czekam na Twoją Anahe 
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Pozwolę sobie odpowiedzieć Ani za Anię, bo pewnie pierwsza Ania się bardzo niecierpliwi i chciałaby szczegółowo pogoglować tę ślicznotkę. A druga Ania pewnie leży i wącha swoje panienki.
Ta róża to Crown Princess Margarethe. notabene jak ja zaczynałam interesować się różami to też nie wiedziałam co te wszystkie "szyfry" tych różanych maniaczek oznaczają.
Aniuś czarują te Twoje panny. Sama teraz zastanawiam się dlaczego ja jeszcze nie mam wyżej wymienionej. Ty też ją pochwalisz? Napisz kilka słów o niej.
Moja PL ma pąki ale nawet nie pękają jeszcze. Podziwiam póki co u ciebie.
Anahe piękność. Czekam na kolejne jej zdjęcia.
- Zabeczka101059

- Od: 12 lis 2008, o 14:14
Aniu pewnie siedzisz na działce
i się nie dziwię teraz zaczyna się najpiękniejsza pora dla naszych księżniczek
u Ciebie jak zwykle uroczo

- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Czemu doba nie ma więcej godzin? Brakuje mi czasu na wszystko.Najchętniej siedziałabym na działce od samego rana do wieczora i wzdychała do moich różyczek...jaki wspaniały czas...Róże,ostróżki,jeżówki zawiązują pąki i liliowce też...
Mszyc nie zauważyłam,ale martwi mnie inna sprawa
Nie wiem jak u Was,ale u mnie niektóre róże mają część pąków tak jakby zwieszonych,zważonych.To wygląda jakby brakowało im wody,ale są systematycznie podlewane...czyżby to jakiś szkodnik to powoduje?
A tak poza tym zjawiskiem wszystko ok i jestem mega zadowolona z kwitnienia...
Ann85 to skrót dlatego nie mogłaś jej znaleźć
To Crown Princesse Margarethe
Wspaniała,zdrowa,cudnie pachnąca róża,po trzecim roku wspaniale się rozrosła i ma mnóstwo kwiatów
Iwonko Anahe już dziś rozwinęła swoje płatki,zapach cudowny bez dwóch zdań,pastelowe barwy,grube,aksamitne płatki,można się zakochać...Czekam na Twoją piękność i opinię...
Cafe pachnie cudnie
Koniecznie to sprawdź...Agnes S jest warta zachodu,dla mnie ma cudne kwiaty.Troszkę je zwiesza z powodu ciężaru,ale ja dam jej balkonik na następny rok...
Filemon Winter Lodge jest zdrową,późno kwitnącą różą,ma kremowe kwiaty i obficie kwitnie.
Jednak nie jest łatwo dostępna ,na próżno dziewczyny szukały jej w szkółkach nawet zagranicznych...
Teresko Anahe taka malutka,a ma duże kwiaty,jestem zaskoczona jakie ma trwałe kwiaty jak z wosku
Czekam z niecierpliwością na Twoją
Aneczko ja ciągle w biegu,dziękuję,że mnie wyręczyłaś i pomogłaś koleżance
Wpadłam wczoraj na dwie godzinki,z grubsza podlałam kolczatki i z powrotem,dopiero w wakacje będzie więcej czasu na działkę...
Teraz szkoła,bale,sukienki itd...zawrót głowy,potem wyjazd a po powrocie nareszcie będę miała więcej czasu ...
Na balkonie czeka do wymalowania skrzynka drewniana,w piwnicy koło niepomalowane...nie mogę nadążyć
CPM to wspaniała róża,kształt kwiatów,zapach i zdrowotność owej odmiany powoduje,że z powodzeniem każdy może się w niej zadurzyć.Jeszcze nie spotkałam się z negatywną opinią na jej temat.
Dzidziu tylko po dwie,trzy godzinki,dwa razy w tygodniu, a chciałoby się więcej
Będąc w domu ciągle o nich myślę,przed snem mam je pod powiekami,miłość trwa...jak tu ich nie kochać?
Mariatherese cudnie kwitnie

Gertrude J zachwyca nadal już drugi tydzień,zapach obłędny,a kolor kwiatów widać z daleka.Takie krzaczorki lubię najbardziej,bardzo reprezentacyjne,patrząc na nią szybciej bije mi serce
Do tego ostróżki ...

Leonardo da vinci niezawodna róża

Anahe

I z dzisiaj

Agnes S wciąż trzyma kwiaty...ogromne,cała w falbankach...

Ostróżki uwielbiam,kwitną wraz z różami ...

Szukałam białej ostróżki i jest jednak,ale z boku wyrosła nigdy nie sadzona błękitna piękność

Jude the Obscure

Pastella schowana w przywrotniku...

Sweet Juliet,mocno przycięta na wiosnę czaruje...

Sophie Renaissance...

William Morris uwielbia tulić się do hosty...

WS 2000

Hot Choco

Eden zachwyca od zawsze...

LO w promieniach słońca

Dieter Muller i zjawisko zwieszania pąków...

Red Leonardo

Crocus rose w tym roku ją zaczęłam podziwiać,w zeszłym szybko zachorowała...

Ostróżkowo i z tyłu Charles Austin

Miłego weekendu
Mszyc nie zauważyłam,ale martwi mnie inna sprawa
A tak poza tym zjawiskiem wszystko ok i jestem mega zadowolona z kwitnienia...
Ann85 to skrót dlatego nie mogłaś jej znaleźć
Wspaniała,zdrowa,cudnie pachnąca róża,po trzecim roku wspaniale się rozrosła i ma mnóstwo kwiatów
Iwonko Anahe już dziś rozwinęła swoje płatki,zapach cudowny bez dwóch zdań,pastelowe barwy,grube,aksamitne płatki,można się zakochać...Czekam na Twoją piękność i opinię...
Cafe pachnie cudnie
Filemon Winter Lodge jest zdrową,późno kwitnącą różą,ma kremowe kwiaty i obficie kwitnie.
Jednak nie jest łatwo dostępna ,na próżno dziewczyny szukały jej w szkółkach nawet zagranicznych...
Teresko Anahe taka malutka,a ma duże kwiaty,jestem zaskoczona jakie ma trwałe kwiaty jak z wosku
Czekam z niecierpliwością na Twoją
Aneczko ja ciągle w biegu,dziękuję,że mnie wyręczyłaś i pomogłaś koleżance
Wpadłam wczoraj na dwie godzinki,z grubsza podlałam kolczatki i z powrotem,dopiero w wakacje będzie więcej czasu na działkę...
Teraz szkoła,bale,sukienki itd...zawrót głowy,potem wyjazd a po powrocie nareszcie będę miała więcej czasu ...
Na balkonie czeka do wymalowania skrzynka drewniana,w piwnicy koło niepomalowane...nie mogę nadążyć
CPM to wspaniała róża,kształt kwiatów,zapach i zdrowotność owej odmiany powoduje,że z powodzeniem każdy może się w niej zadurzyć.Jeszcze nie spotkałam się z negatywną opinią na jej temat.
Dzidziu tylko po dwie,trzy godzinki,dwa razy w tygodniu, a chciałoby się więcej
Będąc w domu ciągle o nich myślę,przed snem mam je pod powiekami,miłość trwa...jak tu ich nie kochać?
Mariatherese cudnie kwitnie

Gertrude J zachwyca nadal już drugi tydzień,zapach obłędny,a kolor kwiatów widać z daleka.Takie krzaczorki lubię najbardziej,bardzo reprezentacyjne,patrząc na nią szybciej bije mi serce

Leonardo da vinci niezawodna róża

Anahe

I z dzisiaj

Agnes S wciąż trzyma kwiaty...ogromne,cała w falbankach...

Ostróżki uwielbiam,kwitną wraz z różami ...

Szukałam białej ostróżki i jest jednak,ale z boku wyrosła nigdy nie sadzona błękitna piękność

Jude the Obscure

Pastella schowana w przywrotniku...

Sweet Juliet,mocno przycięta na wiosnę czaruje...

Sophie Renaissance...

William Morris uwielbia tulić się do hosty...

WS 2000

Hot Choco

Eden zachwyca od zawsze...

LO w promieniach słońca

Dieter Muller i zjawisko zwieszania pąków...

Red Leonardo

Crocus rose w tym roku ją zaczęłam podziwiać,w zeszłym szybko zachorowała...

Ostróżkowo i z tyłu Charles Austin

Miłego weekendu
- Gabriela

- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Aniu, czy ta Twoja Sophia R. jest taka jak na zdjęciu ?...
... moja jest inna i to żółtek... chyba że aparat Ci tak zrobił...