Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi
- cyma2704
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi
Zuza ludzie mają warzywa na balkonach, to w donicach w ogrodzie tym bardziej.
Ja mam żarówiastą Pink Peace i też widzę ją z daleka, twoja żółta zdecydowanie bardziej szlachetnie wygląda.
Nalewką z bzu za rok poczęstujesz. 
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ależ piękne róże, Zuziu!!!
A najpiękniejsza ta piegowata.
A najpiękniejsza ta piegowata.
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Piękne różyczki
, a bez, mam ale był podgryziony przez karczownika, odratowany odżywa na nowo, więc pewnie trochę czasu minie zanim będzie taki piękny 
-
clem3

- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Zuziu ale ci pięknie róże wystartowały
U mnie dopiero czerwona pnąca kwitnie
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aż się pośliniłam.takasobie pisze:Tam przepis od razu! Zrywasz kwiaty, ubijasz w słoiku (jak najmniej gałązek), dajesz cukru (tyle ile lubisz, albo miodu i cukru) i cytrynę wciskasz i wódką zalewasz, można podmocnić spirytusem. I tyle!
Może znajdę w okolicy jakiś bezpański egzemplarz..?
Jestem niepocieszona, jak to mawia mój syn: "foch forever na pięć minut"
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
To chyba i ja zacznę kupować te zawciągi:) Ładne roślinki
A róża piękna.I w tym roku już tak kwitnie??
A róża piękna.I w tym roku już tak kwitnie??
- sweetdaisy

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Aga, róża na razie zostanie. Nie jestem specjalnie z tego powodu zachwycona i nie wiem czy ta decyzja jest stateczna ale póki co na razie jeszcze będzie
Miłka, jak mi się uda podziałać coś w ten weekend z tymi bzowymi kwiatami to może jakaś nalewka się skroi. Jeśli nie, to pewnie będę coś kombinować już później z owocem
Ale wolałabym z tymi kwiatkami popróbować

Sabina, ja jestem przerażona skalą chorób grzybowych już na początku czerwca, zazwyczaj to pod koniec lipca widziałam pierwsze ciemne plamy na liściach
Coś się coraz bardziej nakręcam na tą nalewkę, tyle że ja to z tych co wolą robić niż później konsumować
Marzena, bez jeśli odmiana Black Beauty to popędzi szybko, jeśli inna to rosną ciut wolniej. A żółtki u mnie to tylko pomyłki, świadomie tego kolorku na rabatach nie sadzę. Rozplenicy wertigo nie kupowałam
a skąd Marzenko to pytanie?

Sonia, po troszku po troszku wysadzam zieleninkę do ziemi. Pomidorki już na miejscach docelowych, kilka roślinek też. Swoje miejsce dostały już cleome i floksy gwieździste. Powolutku do celu

Lucynko, różyczki powolutku zaczynają. Nie jest to taki szał jak u innych dziewczyn na Fo, ale mnie tam każdy nowootwarty pączuś cieszy
Iwonka, to w tym roku naleweczki pewnie nie zrobisz, ale jak się pozbiera to w przyszłym pewnie i Ty poszalejesz

Małgosia, róże powolutku, tylko dwie, trzy takie wyrywne, reszta ćwiczy moją cierpliwość. Ale każdy nowy kwiatek mnie cieszy, a pączków jest sporo, więc wciąż czekam ze zniecierpliwieniem
Anka, na razie nie ma efektu podsadzeń mojego żółtka. The Fairy i lawenda jeszcze nie kwitną. Teraz wygląda to jeszcze nijak, później będzie dopiero efekt. Taką przynajmniej mam nadzieję

Ania-anabuko1, zawciągi u mnie to bezproblemowe roślinki. Rosną w pełnym słońcu, na patelni praktycznie w piachu i doskonale sobie radzą
Róża żółta jest najszybszą różą w moim ogrodzie. Reszta jeszcze śpi a ta już w całej krasie 

Hortensja pnąca też już się rozkręciła

Pierwszy tak wyczekiwany...

I wreszcie otwarty

Inne powoli też zaczynają

Miniaturkowa NN

A tu zobaczcie jaki olbrzym mi wyrósł. Cała wysokości mojej dłoni, prawie bym jej z pod innych liściorów nie wypatrzyła

Miłka, jak mi się uda podziałać coś w ten weekend z tymi bzowymi kwiatami to może jakaś nalewka się skroi. Jeśli nie, to pewnie będę coś kombinować już później z owocem

Sabina, ja jestem przerażona skalą chorób grzybowych już na początku czerwca, zazwyczaj to pod koniec lipca widziałam pierwsze ciemne plamy na liściach
Marzena, bez jeśli odmiana Black Beauty to popędzi szybko, jeśli inna to rosną ciut wolniej. A żółtki u mnie to tylko pomyłki, świadomie tego kolorku na rabatach nie sadzę. Rozplenicy wertigo nie kupowałam

Sonia, po troszku po troszku wysadzam zieleninkę do ziemi. Pomidorki już na miejscach docelowych, kilka roślinek też. Swoje miejsce dostały już cleome i floksy gwieździste. Powolutku do celu

Lucynko, różyczki powolutku zaczynają. Nie jest to taki szał jak u innych dziewczyn na Fo, ale mnie tam każdy nowootwarty pączuś cieszy
Iwonka, to w tym roku naleweczki pewnie nie zrobisz, ale jak się pozbiera to w przyszłym pewnie i Ty poszalejesz

Małgosia, róże powolutku, tylko dwie, trzy takie wyrywne, reszta ćwiczy moją cierpliwość. Ale każdy nowy kwiatek mnie cieszy, a pączków jest sporo, więc wciąż czekam ze zniecierpliwieniem
Anka, na razie nie ma efektu podsadzeń mojego żółtka. The Fairy i lawenda jeszcze nie kwitną. Teraz wygląda to jeszcze nijak, później będzie dopiero efekt. Taką przynajmniej mam nadzieję

Ania-anabuko1, zawciągi u mnie to bezproblemowe roślinki. Rosną w pełnym słońcu, na patelni praktycznie w piachu i doskonale sobie radzą

Hortensja pnąca też już się rozkręciła

Pierwszy tak wyczekiwany...

I wreszcie otwarty

Inne powoli też zaczynają

Miniaturkowa NN

A tu zobaczcie jaki olbrzym mi wyrósł. Cała wysokości mojej dłoni, prawie bym jej z pod innych liściorów nie wypatrzyła

- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
No jaka miniaturowa lilijka
, no zbiera mi się ten bez i mam nadzieję, że przez ten sezon podrośnie, śliczna szałwia, wysiałam trochę w tym roku, ale na kwitnienie to pewnie poczekam 
- Dorota71

- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
Jaki piękny bez!

-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
To Ci lilia zaszalała.
Nieważne, i tak jest śliczniutka.
No i wyczekiwane kwiatki różyczek kolejno otwierają swoje piękne buziaczki
Nieważne, i tak jest śliczniutka.
No i wyczekiwane kwiatki różyczek kolejno otwierają swoje piękne buziaczki
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Hortensja pnąca imponująca!!
Róże- piękne odmiany widzę.Ja też mam kilka NN.
Ale zdjątko tej ostróżki w zbliżeniu cudne:)Te kolorki,Ummm miodzio
Róże- piękne odmiany widzę.Ja też mam kilka NN.
Ale zdjątko tej ostróżki w zbliżeniu cudne:)Te kolorki,Ummm miodzio
- takasobie

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Widzisz! Twój już cały w kwieciu! Mój jest w półcieniu i dopiero zaczyna kwitnąć.
Piękne lawendy! Muszę znów zrobić sadzonki, bo te sprzed 3 lat, to mi odeszły z niewiadomego powodu. Wczoraj wyrwałam suchelce. No i całość wygląda cudownie: ta pergola, róża i wszystko wokół!
Piękne lawendy! Muszę znów zrobić sadzonki, bo te sprzed 3 lat, to mi odeszły z niewiadomego powodu. Wczoraj wyrwałam suchelce. No i całość wygląda cudownie: ta pergola, róża i wszystko wokół!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- nifredil

- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Zuza, ta twoja lawenda to zrobi genialną robotę z żółtą róża
ja to bym ją zostawiła i jeszcze dokarmiała żeby rosła większa i bujniejsza
Doczekałaś się pierwszej lilijki, cóż z tego że maleńka skoro wdzięcznie kwitnie
Nalewkę nastaw, chętni do degustacji sami się znajdą
Doczekałaś się pierwszej lilijki, cóż z tego że maleńka skoro wdzięcznie kwitnie
Nalewkę nastaw, chętni do degustacji sami się znajdą
- Ola2310

- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Zuza nalewkę rób i dawaj do degustacji. Chętnie spróbuję...
Róża żółta piękna, co ty od niej chcesz... Sama mam żółtą pnącą, też wybarwia się na biało a w środku ma mocno żółte nasienniki? Nie wiem jak to określić... Tylko bardzo szybko przekwita , za to pąków ma dużo.
A jak u ciebie z jej kwitnieniem?
Lawendę masz cudną , taką gęstą...Zasilasz? Czym, specjalne są odżywki widziałam. Ja przy okazji podlewania i zasilania innych roślin , daję swoim działkę nawozu...Ale moje to młodzież jeszcze...
Róża żółta piękna, co ty od niej chcesz... Sama mam żółtą pnącą, też wybarwia się na biało a w środku ma mocno żółte nasienniki? Nie wiem jak to określić... Tylko bardzo szybko przekwita , za to pąków ma dużo.
A jak u ciebie z jej kwitnieniem?
Lawendę masz cudną , taką gęstą...Zasilasz? Czym, specjalne są odżywki widziałam. Ja przy okazji podlewania i zasilania innych roślin , daję swoim działkę nawozu...Ale moje to młodzież jeszcze...
- Malvy
- 500p

- Od: 10 lut 2015, o 19:39
Ja w zeszłym roku miałam raptem dwa baldachy jarzębiny i też nalewkę z tego zrobiłam wyszła jedna butelka
ale zawsze.
Moja hortensja pnąca jest malutka nie chce kwitnąć ani nawet rosnąć, ma zbrązowiałe krawędzie (i rośnie w słońcu... czy może być jej gorzej
), wiesz może co może jej być, bo Twoja jest przepiękna (też taką chcę
)
Moja hortensja pnąca jest malutka nie chce kwitnąć ani nawet rosnąć, ma zbrązowiałe krawędzie (i rośnie w słońcu... czy może być jej gorzej