Czego a raczej kogo mogę się spodziewać w najbliższym czasie - czy to już ostateczny koniec z hotelarstwem w tym roku?

Z moich doświadczeń murarkowych dotyczących lokalizacji wynika , że: drzewo - nie , ściana - tak
  Z moich doświadczeń murarkowych dotyczących lokalizacji wynika , że: drzewo - nie , ściana - tak   W tym roku to już zostaw jak jest , w przyszłym przy ścianie powieś z 5 razy tyle trzcinek. Na początku jak jest ich mało są strasznie wybredne
  W tym roku to już zostaw jak jest , w przyszłym przy ścianie powieś z 5 razy tyle trzcinek. Na początku jak jest ich mało są strasznie wybredne  

jak ta moja ,,garstka" pszczółek odwaliła kawał roboty
 jak ta moja ,,garstka" pszczółek odwaliła kawał roboty  Przez wiele lat na mojej jagodzie kamczackiej było co roku z garść jagód. Jednak ten olbrzymi krzew trzymałam na zacienienie dla drobiu pod którym chętnie się chowały Dziś przechodząc nie opodal patrzę a tam aż fioletowo. Jagoda obrodziła za wszystkie lata że, nie wiem co z nadmiarem zrobić, zresztą kurki też ją lubią. Tak więc sam fakt , że u mnie bardzo szybko się wygryzły zostały wyniesione nieopodal jagody aby nie głodowały gdy ta zaczynała kwitnąć. Teraz poobserwuję plony innych drzew i krzewów owocowych. Jest duże prawdopodobieństwo , że jesienią będę się starała znów zakupić kokony. Utwierdziło mnie to w przekonaniu , że to był dobry krok nabywając kokony murarki gdy z roku na rok obserwuję mniej owadów zapylających a co za tym idzie bardzo słabe wręcz liche plony.
  Przez wiele lat na mojej jagodzie kamczackiej było co roku z garść jagód. Jednak ten olbrzymi krzew trzymałam na zacienienie dla drobiu pod którym chętnie się chowały Dziś przechodząc nie opodal patrzę a tam aż fioletowo. Jagoda obrodziła za wszystkie lata że, nie wiem co z nadmiarem zrobić, zresztą kurki też ją lubią. Tak więc sam fakt , że u mnie bardzo szybko się wygryzły zostały wyniesione nieopodal jagody aby nie głodowały gdy ta zaczynała kwitnąć. Teraz poobserwuję plony innych drzew i krzewów owocowych. Jest duże prawdopodobieństwo , że jesienią będę się starała znów zakupić kokony. Utwierdziło mnie to w przekonaniu , że to był dobry krok nabywając kokony murarki gdy z roku na rok obserwuję mniej owadów zapylających a co za tym idzie bardzo słabe wręcz liche plony.

) . Nie przepadają za nim , myślę że przez taką foliowatą wyściółkę jaką ma wewnątrz , ale zawsze to naturalny materiał.
   ) . Nie przepadają za nim , myślę że przez taką foliowatą wyściółkę jaką ma wewnątrz , ale zawsze to naturalny materiał.

to się okaże.
 to się okaże.