Mój ogród na fotografii- część 9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogród na fotografii- część 9

Post »

Beatko! u mnie też nadal susza!!!Pozdrawiam serdecznie!
Iwonko! w oczku z tą trawą ,żaden problem , bo możesz w każdej chwili wyrwać. W 4 arowym stawie już gorzej.
Wczoraj sporo jej wyrwałam , później wstawię zdjęcia ,. Teraz wybieram się na zakupy.
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Bogusiu, jak gęstą zaprawę robisz do owijania szmatkami różnych rzeczy? Chciałabym spróbować ale boję się, że mi spłynie.

Trawki się przyjęły? U siebie pokazywałam te pnącze co Ci wysłałam.
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
Valur
50p
50p
Od: 18 kwie 2016, o 19:24
Kontakt:

Post »

Witam,
Podziwiam Pani cudowny, klimatyczny ogród. Ile włożonego serca!!! Wspaniałe miejsce.
pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Witaj Bogusiu ;:196
Piękny ogród jak zawsze ;:333 widziałam bardzo okazały łubin u Ciebie co robisz ,że jest taki piekny jak w angielskich ogrodach ;:oj
Dużo zdrówka Ci życzę ;:168
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

No właśnie, mówią deszcz, deszcz a u mnie tez nic. W ubiegłym roku miałam to samo. Jak tak dalej pójdzie, to albo sukulenty zacznę sadzić, albo sie przeprowadzę gdzieś ... taniej będzie kupic kaktusowate ;:306
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam serdecznie wspaniałych gości. Z uśmiechem na ustach wchodzę na FO bo w końcu doczekały się moje roślinki solidnego deszczu. Padało wczoraj w dzień a także dzisiaj nad ranem. Zieleń nabrała soczystości, zniknęły pyły i kurz. Żaby dają niesamowity koncert , ptasie trele przyprawiają o zawrót głowy, od czasu do czasu boćki swoim klekotem im wtórują. Sielsko- anielsko, do tego piękne kwitnienia . Radość ogromna w serce człowieka wstępuje a energia rozpiera ;:108 :tan
Dorotko!zaprawa musi być gęstej śmietany, tak by nie ściekała. Szmatki dokładnie, równomiernie pokryte zaprawą. Ubieram rękawiczki gumowe i zanurzam tkaninę a później na powierzchni danego przedmiotu tkaninę drapuję. Jeśli trzeba dokładam zaprawy.
Nie powinno się tych prac wykonywać przy zbyt wysokich temperaturach , w słoneczne dni. Zaprawa powinna wysychać stopniowo . Zbyt szybkie wysychanie będzie powodowało pękanie i kruszenie się zaprawy. Zaglądnę do Ciebie , zobaczę pnącze!
Valurwitam serdecznie nowego gościa. Dziękuję za mile słowa. Staram się aby ogród był wizytówką mojej posesji ale nade wszystko wspaniałym miejscem relaksu i wypoczynku. Sporo jeszcze do zrobienia , przeróbek, eksperymentów ale to wszystko wpisane jest w naturę ogrodnika ;:108 Miło mi będzie Ciebie ponownie gościć. Proszę podaj swoje imię, łatwiejszy wówczas kontakt i taka zasada tu na FO, wszyscy zwracamy się do siebie po imieniu / świetna sprawa/ bez względu na wiek. ;:108
Alu! ;:168 Łubin zawitał do mojego ogrodu po raz pierwszy w ubiegłym roku, za namową męża/ wspomnienia z rodzinnego domu/. Sama jestem zaskoczona jego okazałością. Wysiałam w ubiegłym roku , siewki przepikowałam do ogrodu. W ubiegłym roku był mizerny , w tym roku urzekł swoim pięknem , wspaniałymi kolorami. Teraz wysiewa się już sam, bo widzę małe siewki. Od czasu do czasu podlewam rozcieńczoną gnojówką z pokrzyw/ 1:10/. Być może to daje taki efekt. Pozdrawiam cieplutko!
Aniu! ;:168 Ja odetchnęłam z ulgą. popadało sporo, bez burz i nawałnic - choć 20 km ode mnie takowe przeszły.
Pewnie,ze żal patrzeć na roślinki ginące z braku nawodnienia, bo podlewanie wężem czy konewką to nie jest to samo. Zyczę Tobie i Twoim roślinkom należytego, naturalnego nawodnienia.
Wczoraj zrobiłam przed deszczem zdjęcia, zatem je zostawiam .
Dokumentuję też :;230 swoja pracę w stawie/ zmagania z jeżogłówką kolczastą ;:222

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p
Od: 20 wrz 2014, o 09:30

Post »

w takim ogrodzie można wakacje spędzać ...ILE tej ziemi masz ? to chyba kawał przestrzeni.
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Strasznie podoba mi się to Twoje koło ze żwirku. ;:333
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marto! sporo przestrzeni...53 ary, w tym 4 ary stawu. :tan
Zamierzamy w tym roku ustawić przyczepę campingową w ogrodzie ...już tworzy się kolejka na "wakacje pod brzozami" ;:306
Dorotko! niebawem na tym trawiastym kółku , otoczonym żwirkiem stanie basen. To był mój pomysł na stworzenie estetycznego miejsca pod basen. Z dwóch stron , w żwirku rośnie trzmielina i bukszpan,który będę formowała na kulki.
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Bogusiu sporo pracujesz w ogrodzie i efekty są znakomite ;:138
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu! zgadza się ..ogród to mój własny, kolorowy świat :tan Pomimo wielu prac ...tu regeneruję siły, relaksuję się ;:108
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Witam się Bogusiu z Tobą po dłuższej nieobecności :) Twój ogród piękny, zadbany. Nawet godzinka codziennie w ogrodzie daje wspaniałe efekty :)
pozdrawiam i podglądam, choć nie zawsze piszę :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariolu, miło mi, ze odwiedzasz mój ogród. Po długim oczekiwaniu na deszcz, nareszcie roślinki napojone . Przyjemnie pracuje się w ogrodzie o odpowiednim nawilżeniu ziemi , wśród urzekającego kwiecia i unoszących się wspaniałych zapachów. ;:215
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bogusiu cóż powiedzieć, cudnie, nie widać suszy, no tylko stawek zubożały w wodę, łubiny masz śliczne ;:215
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

bwoj54 pisze:Zamierzamy w tym roku ustawić przyczepę campingową w ogrodzie ...już tworzy się kolejka na "wakacje pod brzozami"
Świetny pomysł ;:138
W końcu i u nas popadało - dwa dni deszczu pomogły roślinkom.
Miłego dnia życzę.
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”