Mój ogród na fotografii- część 9
- bwoj54
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój ogród na fotografii- część 9
Beatko! u mnie też nadal susza!!!Pozdrawiam serdecznie!
Iwonko! w oczku z tą trawą ,żaden problem , bo możesz w każdej chwili wyrwać. W 4 arowym stawie już gorzej.
Wczoraj sporo jej wyrwałam , później wstawię zdjęcia ,. Teraz wybieram się na zakupy.
Iwonko! w oczku z tą trawą ,żaden problem , bo możesz w każdej chwili wyrwać. W 4 arowym stawie już gorzej.
Wczoraj sporo jej wyrwałam , później wstawię zdjęcia ,. Teraz wybieram się na zakupy.
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- Dorota71
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Bogusiu, jak gęstą zaprawę robisz do owijania szmatkami różnych rzeczy? Chciałabym spróbować ale boję się, że mi spłynie.
Trawki się przyjęły? U siebie pokazywałam te pnącze co Ci wysłałam.
Trawki się przyjęły? U siebie pokazywałam te pnącze co Ci wysłałam.
- Valur
- 50p
- Od: 18 kwie 2016, o 19:24
- Kontakt:
Witam,
Podziwiam Pani cudowny, klimatyczny ogród. Ile włożonego serca!!! Wspaniałe miejsce.
pozdrawiam serdecznie
Podziwiam Pani cudowny, klimatyczny ogród. Ile włożonego serca!!! Wspaniałe miejsce.
pozdrawiam serdecznie
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Witaj Bogusiu
Piękny ogród jak zawsze
widziałam bardzo okazały łubin u Ciebie co robisz ,że jest taki piekny jak w angielskich ogrodach
Dużo zdrówka Ci życzę

Piękny ogród jak zawsze

Dużo zdrówka Ci życzę

Pozdrawiam Alicja
- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
No właśnie, mówią deszcz, deszcz a u mnie tez nic. W ubiegłym roku miałam to samo. Jak tak dalej pójdzie, to albo sukulenty zacznę sadzić, albo sie przeprowadzę gdzieś ... taniej będzie kupic kaktusowate 

- bwoj54
Witam serdecznie wspaniałych gości. Z uśmiechem na ustach wchodzę na FO bo w końcu doczekały się moje roślinki solidnego deszczu. Padało wczoraj w dzień a także dzisiaj nad ranem. Zieleń nabrała soczystości, zniknęły pyły i kurz. Żaby dają niesamowity koncert , ptasie trele przyprawiają o zawrót głowy, od czasu do czasu boćki swoim klekotem im wtórują. Sielsko- anielsko, do tego piękne kwitnienia . Radość ogromna w serce człowieka wstępuje a energia rozpiera
Dorotko!zaprawa musi być gęstej śmietany, tak by nie ściekała. Szmatki dokładnie, równomiernie pokryte zaprawą. Ubieram rękawiczki gumowe i zanurzam tkaninę a później na powierzchni danego przedmiotu tkaninę drapuję. Jeśli trzeba dokładam zaprawy.
Nie powinno się tych prac wykonywać przy zbyt wysokich temperaturach , w słoneczne dni. Zaprawa powinna wysychać stopniowo . Zbyt szybkie wysychanie będzie powodowało pękanie i kruszenie się zaprawy. Zaglądnę do Ciebie , zobaczę pnącze!
Valurwitam serdecznie nowego gościa. Dziękuję za mile słowa. Staram się aby ogród był wizytówką mojej posesji ale nade wszystko wspaniałym miejscem relaksu i wypoczynku. Sporo jeszcze do zrobienia , przeróbek, eksperymentów ale to wszystko wpisane jest w naturę ogrodnika
Miło mi będzie Ciebie ponownie gościć. Proszę podaj swoje imię, łatwiejszy wówczas kontakt i taka zasada tu na FO, wszyscy zwracamy się do siebie po imieniu / świetna sprawa/ bez względu na wiek.
Alu!
Łubin zawitał do mojego ogrodu po raz pierwszy w ubiegłym roku, za namową męża/ wspomnienia z rodzinnego domu/. Sama jestem zaskoczona jego okazałością. Wysiałam w ubiegłym roku , siewki przepikowałam do ogrodu. W ubiegłym roku był mizerny , w tym roku urzekł swoim pięknem , wspaniałymi kolorami. Teraz wysiewa się już sam, bo widzę małe siewki. Od czasu do czasu podlewam rozcieńczoną gnojówką z pokrzyw/ 1:10/. Być może to daje taki efekt. Pozdrawiam cieplutko!
Aniu!
Ja odetchnęłam z ulgą. popadało sporo, bez burz i nawałnic - choć 20 km ode mnie takowe przeszły.
Pewnie,ze żal patrzeć na roślinki ginące z braku nawodnienia, bo podlewanie wężem czy konewką to nie jest to samo. Zyczę Tobie i Twoim roślinkom należytego, naturalnego nawodnienia.
Wczoraj zrobiłam przed deszczem zdjęcia, zatem je zostawiam .
Dokumentuję też
swoja pracę w stawie/ zmagania z jeżogłówką kolczastą

Dorotko!zaprawa musi być gęstej śmietany, tak by nie ściekała. Szmatki dokładnie, równomiernie pokryte zaprawą. Ubieram rękawiczki gumowe i zanurzam tkaninę a później na powierzchni danego przedmiotu tkaninę drapuję. Jeśli trzeba dokładam zaprawy.
Nie powinno się tych prac wykonywać przy zbyt wysokich temperaturach , w słoneczne dni. Zaprawa powinna wysychać stopniowo . Zbyt szybkie wysychanie będzie powodowało pękanie i kruszenie się zaprawy. Zaglądnę do Ciebie , zobaczę pnącze!
Valurwitam serdecznie nowego gościa. Dziękuję za mile słowa. Staram się aby ogród był wizytówką mojej posesji ale nade wszystko wspaniałym miejscem relaksu i wypoczynku. Sporo jeszcze do zrobienia , przeróbek, eksperymentów ale to wszystko wpisane jest w naturę ogrodnika

Alu!

Aniu!

Pewnie,ze żal patrzeć na roślinki ginące z braku nawodnienia, bo podlewanie wężem czy konewką to nie jest to samo. Zyczę Tobie i Twoim roślinkom należytego, naturalnego nawodnienia.
Wczoraj zrobiłam przed deszczem zdjęcia, zatem je zostawiam .
Dokumentuję też

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
- Rozana
- 1000p
- Od: 20 wrz 2014, o 09:30
w takim ogrodzie można wakacje spędzać ...ILE tej ziemi masz ? to chyba kawał przestrzeni.
- Dorota71
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
Strasznie podoba mi się to Twoje koło ze żwirku. 

- bwoj54
Marto! sporo przestrzeni...53 ary, w tym 4 ary stawu.
Zamierzamy w tym roku ustawić przyczepę campingową w ogrodzie ...już tworzy się kolejka na "wakacje pod brzozami"
Dorotko! niebawem na tym trawiastym kółku , otoczonym żwirkiem stanie basen. To był mój pomysł na stworzenie estetycznego miejsca pod basen. Z dwóch stron , w żwirku rośnie trzmielina i bukszpan,który będę formowała na kulki.

Zamierzamy w tym roku ustawić przyczepę campingową w ogrodzie ...już tworzy się kolejka na "wakacje pod brzozami"

Dorotko! niebawem na tym trawiastym kółku , otoczonym żwirkiem stanie basen. To był mój pomysł na stworzenie estetycznego miejsca pod basen. Z dwóch stron , w żwirku rośnie trzmielina i bukszpan,który będę formowała na kulki.
-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Bogusiu sporo pracujesz w ogrodzie i efekty są znakomite 

- bwoj54
Jadziu! zgadza się ..ogród to mój własny, kolorowy świat
Pomimo wielu prac ...tu regeneruję siły, relaksuję się 

-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Witam się Bogusiu z Tobą po dłuższej nieobecności
Twój ogród piękny, zadbany. Nawet godzinka codziennie w ogrodzie daje wspaniałe efekty
pozdrawiam i podglądam, choć nie zawsze piszę

pozdrawiam i podglądam, choć nie zawsze piszę

- bwoj54
Mariolu, miło mi, ze odwiedzasz mój ogród. Po długim oczekiwaniu na deszcz, nareszcie roślinki napojone . Przyjemnie pracuje się w ogrodzie o odpowiednim nawilżeniu ziemi , wśród urzekającego kwiecia i unoszących się wspaniałych zapachów. 

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bogusiu cóż powiedzieć, cudnie, nie widać suszy, no tylko stawek zubożały w wodę, łubiny masz śliczne 

- any57
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
Świetny pomysłbwoj54 pisze:Zamierzamy w tym roku ustawić przyczepę campingową w ogrodzie ...już tworzy się kolejka na "wakacje pod brzozami"

W końcu i u nas popadało - dwa dni deszczu pomogły roślinkom.
Miłego dnia życzę.