Pożegnanie tulipanków - w deszczu !

.
  .Ala66 dzięki, zdążyłem doczytaćpelikano11 pisze:Ala66 ładne te białe pełne, skąd miałaś cebule?
 Czy to Casablanca? pamiętasz może?
 Czy to Casablanca? pamiętasz może?

Imponująca kolekcja
  Imponująca kolekcja  

...zdjęcie nie najlepsze. Szukaj między Alba Regalis, Ballade White i White Elegance - tylko ty wiesz, jak wygląda prawdziwo
 ...zdjęcie nie najlepsze. Szukaj między Alba Regalis, Ballade White i White Elegance - tylko ty wiesz, jak wygląda prawdziwo  

Więc i tak można nazwać gobartosz les pisze:Rennni , to może ten tulipan ?
http://www.thetulipgallery.com/view/814
 nadal może być i Old Times, Feu Ardent, Empress of China, Louis XIV, Alice Keith ....niestety w google istnieje za mało zdjęć starych odmian
 nadal może być i Old Times, Feu Ardent, Empress of China, Louis XIV, Alice Keith ....niestety w google istnieje za mało zdjęć starych odmian  

Czekałam na zasychające liście a doczekałam się podejrzanie różowiejących i poskręcanych, wykopałam cebule na próbę i pogrom ;/ pleśnieją  zielony nalot  otoczka miękka jakiś grzyb je zżera:( pytanie czy u mnie w ziemi to dziadostwo siedzi czy cebule kupione na jesieni były od razu z takim gratisem;/ Jak walczyć z takim czymś zaprawienie cebul na następny rok pomoże? Czy jak cebule wykopię a są białe  czyli jeszcze nie nadające się do wykopywania to coś z nich na następny rok będzie? ( chodzi mi o te nie zarażone) A wykopać muszę bo choroba  się rozprzestrzenia..... normalnie masakra.
 Czekałam na zasychające liście a doczekałam się podejrzanie różowiejących i poskręcanych, wykopałam cebule na próbę i pogrom ;/ pleśnieją  zielony nalot  otoczka miękka jakiś grzyb je zżera:( pytanie czy u mnie w ziemi to dziadostwo siedzi czy cebule kupione na jesieni były od razu z takim gratisem;/ Jak walczyć z takim czymś zaprawienie cebul na następny rok pomoże? Czy jak cebule wykopię a są białe  czyli jeszcze nie nadające się do wykopywania to coś z nich na następny rok będzie? ( chodzi mi o te nie zarażone) A wykopać muszę bo choroba  się rozprzestrzenia..... normalnie masakra. (
(