Pączusie zapowiadają już to co niebawem nastąpi.
Współczuję problemów z kwieciakiem. Szkoda Tereski, ale dzielna z niej róża, bo obroniła się choć kilkoma kwiatami. Pięknymi zresztą

Melduję się !  Kłopoty z rózami, to przykra rzecz, ale wierzę, że sobie poradzisz.
  Melduję się !  Kłopoty z rózami, to przykra rzecz, ale wierzę, że sobie poradzisz. 

. Na powierzchnii wyglądały ewidętnie do wyrzucenia. Wsadziłam na nowo i czekam.
 . Na powierzchnii wyglądały ewidętnie do wyrzucenia. Wsadziłam na nowo i czekam.

i czekam z niecierpliwościom na twoje królewny
 i czekam z niecierpliwościom na twoje królewny  

Sezon różany został rozpoczęty. Piękny czas.
 Sezon różany został rozpoczęty. Piękny czas. 
  Po zimie wygladała dobrze, nic nie zapowiadało nieszczęścia. Aż tu nagle zaniemogła....Na szczęście został jeden zdrowy kikut i może da radę
 Po zimie wygladała dobrze, nic nie zapowiadało nieszczęścia. Aż tu nagle zaniemogła....Na szczęście został jeden zdrowy kikut i może da radę  Będę chuchała i dmuchała, bo to piękna róża i bardzo ją lubiłam.
 Będę chuchała i dmuchała, bo to piękna róża i bardzo ją lubiłam.

, ja kocham remonty
 , ja kocham remonty 

Tworzę listę i dzięki temu będę miała z czego wybierać.
  Tworzę listę i dzięki temu będę miała z czego wybierać. Na szczęście nie zaatakowały ich jak na razie żadne szkodniki. Raz spotkałam maleńkie gąsieniczki na pączkach kilku z nich, część zebrałam ręcznie (fuj
 Na szczęście nie zaatakowały ich jak na razie żadne szkodniki. Raz spotkałam maleńkie gąsieniczki na pączkach kilku z nich, część zebrałam ręcznie (fuj  ) i na wszelki wypadek spryskałam chemią. I teraz ślicznie rosną. Chyba najładniejsza jest Jalitah, ładnie rozłożyła się na boki. Będzie z niej babka jak się patrzy. Bardzo mnie to cieszy, bo to moja miłość od samego początku. Mam kilka ulubienic, ale Jalitah jest numerem jeden
 ) i na wszelki wypadek spryskałam chemią. I teraz ślicznie rosną. Chyba najładniejsza jest Jalitah, ładnie rozłożyła się na boki. Będzie z niej babka jak się patrzy. Bardzo mnie to cieszy, bo to moja miłość od samego początku. Mam kilka ulubienic, ale Jalitah jest numerem jeden  
  Zobaczysz, że będzie dobrze
 Zobaczysz, że będzie dobrze 

Ładnie go już rozpoczęłaś, teraz pozostaje czekać na kolejne odmiany.
 Ładnie go już rozpoczęłaś, teraz pozostaje czekać na kolejne odmiany.
 .Wiem jak to jest męczyć się z remontem więc mówię Ci, że przetrwasz
 .Wiem jak to jest męczyć się z remontem więc mówię Ci, że przetrwasz   .
.

Może rzeczywiście za duże stężenie ?Trzymam kciuki,aby się zregenerowała chora panienka
 Może rzeczywiście za duże stężenie ?Trzymam kciuki,aby się zregenerowała chora panienka