Uleńko, jest tyle pięknych odmian irysów, że można dostać zawrotu głowyrikkuu pisze:Monika, u ciebie jak zwykle wszystko piękne i dopasowane do całościkażdy kolejny irys, którego pokazujesz, wystawia moja silną wolę na próbę
ten różowy od ciebie ma już dwa rozwinięte kwiaty, a 3 pąki czekają jeszcze w kolejce do kwitnienia. Chodzę i go oglądam, a jak nie chodzę, to widzę go z okna sypialni
jest przepiękny, a jak się rozrośnie, to chyba przy nim zamieszkam
 Ja ciągle wyszukuję miejsca na rabatach dla kolejnych falbaniastych sukien
  Ja ciągle wyszukuję miejsca na rabatach dla kolejnych falbaniastych sukien   Właśnie odkryłam rano, że jeśli wyniosę kilka iglaków z tylnych części jednej rabaty, to zmieszczę jeszcze kilka irysów, które mam zamówione z Anglii na lipiec
  Właśnie odkryłam rano, że jeśli wyniosę kilka iglaków z tylnych części jednej rabaty, to zmieszczę jeszcze kilka irysów, które mam zamówione z Anglii na lipiec   

Zobacz na Venetian Glass - powinien Ci się spodobać
 - cudeńko
 - cudeńko  

I tak legła w gruzach moja silna wola
  I tak legła w gruzach moja silna wola 

Widzę, że Twoja silna wola jest podobna jak moja
  Widzę, że Twoja silna wola jest podobna jak moja  
 Ja właśnie lubię spokojne kolory. Mój syn mówi, że lubię "bladawce" - to prawda
  Ja właśnie lubię spokojne kolory. Mój syn mówi, że lubię "bladawce" - to prawda   Są jednak fiolety i niebieskości, które też bardzo lubię i w zasadzie wokół tych kolorów skupiam się w nasadzeniach
  Są jednak fiolety i niebieskości, które też bardzo lubię i w zasadzie wokół tych kolorów skupiam się w nasadzeniach   U mnie w tym roku iryski zachwycają - chodzę, oglądam, wącham i upajam się ich widokiem.
  U mnie w tym roku iryski zachwycają - chodzę, oglądam, wącham i upajam się ich widokiem. Nadal zasilam naszą ubogą ziemię kompostem
  Nadal zasilam naszą ubogą ziemię kompostem   

. Niesamowite kolory ma ta odmiana - piękny, stonowany fiolet i muśnięcie słoneczną barwą. Niesamowite kwiaty
 . Niesamowite kolory ma ta odmiana - piękny, stonowany fiolet i muśnięcie słoneczną barwą. Niesamowite kwiaty    

a dopiero się rozkręcam obym tylko umiała się nimi opiekować
  a dopiero się rozkręcam obym tylko umiała się nimi opiekować  
  jako jedyna bylina jest gigantyczna i nie wygląda już tak ładnie jak na początku
  jako jedyna bylina jest gigantyczna i nie wygląda już tak ładnie jak na początku 
 jak przewrażliwiona mamcia
 jak przewrażliwiona mamcia