Clematisowo -różany świat Aneczki -czyli czwarty sezon ogródkowania. Cz. 6
- wagabunga123
- 1000p

- Od: 11 lip 2013, o 14:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Clematisowo -różany świat Aneczki -czyli czwarty sezon ogródkowania. Cz. 6
Aneczko, tak miło popatrzeć na ogród tętniącym życiem
Ogrodowi lokatorzy widzę, nic sobie nie robią z tego, że pstrykasz im fotki - zdjęcia przepiękne, zwłaszcza te z pszczółką gromadzącą w łapach nektar
Hostowisko bardzo klimatyczne, może i ja powinnam w końcu ogarnąć ten temat, moje hosty póki co rosną sobie pod drzewem i czekają na lepsze czasy 
Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz także tego dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
- iwek
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 cze 2014, o 14:05
Aneczko śliczne masz zdjęcia zwłaszcza z ptaszkami i owadami one się Ciebie wcale nie boją
Ale zdjęcia z ciemnymi tulipanami i czosnkami powalają.Kocham orliki a Ty masz przepiękne 
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Moje kwiatki
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mnie w oko wpadło hostowisko. O tej porze roku hosty wyglądają przepięknie, a potem to już wszystko zależy od... ślimaków.
W tym roku bogato miałaś Aniu w czosnki, u mnie jakoś część zmarzła. Ponoć odstraszają mszyce, ale wątpię czy to prawda.
Jaszczurka rewelacyjna. Nigdy nie widziałam takiej zielonej, najczęściej tylko bure.
W tym roku bogato miałaś Aniu w czosnki, u mnie jakoś część zmarzła. Ponoć odstraszają mszyce, ale wątpię czy to prawda.
Jaszczurka rewelacyjna. Nigdy nie widziałam takiej zielonej, najczęściej tylko bure.
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Witajcie.
Wszystkim Mamom życzę wszystkiego najlepszego i samych szczęśliwych dni dla Waszych dzieci.
Iwonko dziękuję za pochwałę. Aparat zawsze wożę ze sobą to i coś tam upoluję.

Marlenko z Twoimi hostami na pewno nie jest tak źle, bo przecież moje też rosną sobie pod drzewami.
Pijane żuczki dla Ciebie:

Ewa ja pająków nie lubię. Głaskać ich nie głaszczę,
czasem nawet popiszczeć mi się uda. Na szczęście fobii nie mam.

Małgosiu śliuczny ten orlik, to fakt. Mam jeszcze jednego takiego, fioletowego. Jaszczurka w ogóle się mnie nie bała.

Mati oczywiście, że chce mi się leżeć, czy to po to by zrobić zdjęcie, czy po to by się zwyczajnie pobyczyć.

DTJ_1 Dorotko dziękuję.
Mam nadzieję, że i mój floks za dwa lata stworzy taką poduchę, bo mam dla niego miejsce z którego (chyba) nie będę musiała go przesadzać.

No i klops. Mąż mnie strasznie pogania. Musze zmykać. Przepraszam, reszta odpowiedzi będzie wieczorem.
Zieleni się trawka w kąciku z ławeczką.

Szpony sąsiadkowego rdestu tylko czyhające na moje śliczności.

Wszystkim Mamom życzę wszystkiego najlepszego i samych szczęśliwych dni dla Waszych dzieci.
Iwonko dziękuję za pochwałę. Aparat zawsze wożę ze sobą to i coś tam upoluję.

Marlenko z Twoimi hostami na pewno nie jest tak źle, bo przecież moje też rosną sobie pod drzewami.
Pijane żuczki dla Ciebie:

Ewa ja pająków nie lubię. Głaskać ich nie głaszczę,

Małgosiu śliuczny ten orlik, to fakt. Mam jeszcze jednego takiego, fioletowego. Jaszczurka w ogóle się mnie nie bała.

Mati oczywiście, że chce mi się leżeć, czy to po to by zrobić zdjęcie, czy po to by się zwyczajnie pobyczyć.

DTJ_1 Dorotko dziękuję.

No i klops. Mąż mnie strasznie pogania. Musze zmykać. Przepraszam, reszta odpowiedzi będzie wieczorem.
Zieleni się trawka w kąciku z ławeczką.

Szpony sąsiadkowego rdestu tylko czyhające na moje śliczności.

-
clem3

- Od: 8 lip 2014, o 15:28
U mnie powojniki opieszałe w tym roku, więc tym chętniej podziwiam u ciebie
Ostróżka ci juz kwitnie
U mnie ciągle w pąkach... Brateczki na pierwszym zdjęciu śliczne 
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
No,dobra,może się urazisz,ale to zdjęcie wschodzącej trawy jest the best,wydrukuj mi je i opraw w ramkę
Nawet ta bania na wodę nie zawadza,cudowneee jest
Nawet ta bania na wodę nie zawadza,cudowneee jest
- Tolinka

- Od: 1 mar 2013, o 23:30
Aniu ale u Ciebie już kwiecia
Biżuteria gustownie wkomponowana w rabaty 
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Aniu czosnek Krzysztofa wspaniale pokazałaś.
Kolejne zdjęcia utwierdzają mnie w przekonaniu, że dołączyłaś do elity fotografów na forum.
Bratki z kulami uroczo wyglądają.
Ostróżkę chyba w kuchni podgrzewałaś.
Szykuje się kolejny uroczy zakątek.
Pozdrawiam ciepło. 
- Elwi

- Od: 1 lis 2013, o 19:38
Aniu cudowne zdjęcia przyrodnicze - jak do katalogu pod tytułem "Fauna i flora"
Wejście na działeczkę uporządkowane aż miło, zachęca, żeby wstąpić
A potem już tylko oglądać z rozdziawioną paszczą 
Orliki, iryski, powojniki, piwonie, róże... Ach
Piękny ten Ville de Lyon
Myślałam, że jest bardziej intensywnie różowy. Jestem ciekawa jak będzie się spisywał u Ciebie, trzymam kciuki, żeby super 
Wejście na działeczkę uporządkowane aż miło, zachęca, żeby wstąpić

Orliki, iryski, powojniki, piwonie, róże... Ach
Piękny ten Ville de Lyon
- aneczka1979

Witajcie ponownie.
Filemonku musiałabyś zaryzykować i spróbować z powojnikami raz jeszcze. Polecam włoskie i bylinowe ale to już pewnie wiesz.
Podobają Ci się czosnki? Hah! To tak jak i mnie. Jestem nimi wręcz zafascynowana.
Dla Ciebie więc raz jeszcze:

Zuz jak tam Twoje cztery litery..?
Doszły już do siebie?
Na tym koszu to nie były mazurki. Nie wiem też jednak jakie to ptaszki. Mazurki są podobne do wróbli. A te takie jednolicie kolorowe.
Póki co to i ja jestem zadowolona z obornika.

Marta hej! Witaj. "Kopę lat! "

Sabinko niestety ale nie zamienię się z Tobą na ptaszki. Zdecydowanie i po stokroć wolę swoje niż Twoje.
Nie wyobrażam sobie tego donośnego "ćwierkania" wielkich ptaków, bo uwierz mi, że mnie aż w uszach świdruje, gdy mazurki (zagnieżdżone przy samej altanie) drą się na dźwięk rodziców.

Aniu Annes77 floksika mam z e-clem... Też na niego od dawna chorowałam.
Czosnków mam dużo, jak na moje areały, bo jesienią troszkę poszalałam z ich kupne. Mam też przez to jeszcze więcej żółtych plam na rabatach przez ich zasychające liście.
Nie zniechęca mnie to jednak, gdyż uwielbia je!

Ależ Soniu czy ja powiedziałam, że mi śpieszno do czerwca?! A gdzież tam! Może i wypatruję niecierpliwie różanych kwiatuchów ale zdecydowanie: CHWILO TRWAJ! Kocham maj! Nawet bez róż.
No i żeś mi "komplementa" zapodała.
Zarumieniłam się. Bardzo. Dziękuję. W sumie to ten aparat już mnie nie zadowala. chciałabym jeszcze lepszy. I do niego obiektyw makro. To takie moje marzenie. może kiedyś..?

Elwi wejście na działeczkę też i się podoba. Mniej ta trawa na dróżce. No ale cóż...
Nie będę lała tam hektolitrów wody.
Kochana Ville de Lyon jest bardziej różowy niż na tym zdjęciu. Jakoś nie mogę złapać tego kolorku, gdyż fotografuję go gdy jest już spory cień na jego miejscówce.
Mam nadzieję że będzie mu u mnie dobrze. Ma do towarzystwa doktorka. I mam nadzieję, że nie zechce mu się "mdleć", by sprawdzić czy ten go odratuje.
Tolinko witaj. Tej zimy troszkę tego biżu się nakupowało. Sama nie wiem kiedy i jak.

Tulapku a dlaczego miałaby się urazić? Bardzo się cieszę, że którekolwiek zdjęcie Ci się spodobało. Mnie ono niekoniecznie ale za to ta trawka na nim kręci mnie i to mocno.

Clem -Małgosiu u mnie powoli zaczyna się powojnikowy spektakl. Bardzo na niego czekam. Bardzo!

Kto wie co to?

I jeszcze kilka zdjęć:

Filemonku musiałabyś zaryzykować i spróbować z powojnikami raz jeszcze. Polecam włoskie i bylinowe ale to już pewnie wiesz.
Podobają Ci się czosnki? Hah! To tak jak i mnie. Jestem nimi wręcz zafascynowana.
Dla Ciebie więc raz jeszcze:

Zuz jak tam Twoje cztery litery..?
Na tym koszu to nie były mazurki. Nie wiem też jednak jakie to ptaszki. Mazurki są podobne do wróbli. A te takie jednolicie kolorowe.
Póki co to i ja jestem zadowolona z obornika.

Marta hej! Witaj. "Kopę lat! "

Sabinko niestety ale nie zamienię się z Tobą na ptaszki. Zdecydowanie i po stokroć wolę swoje niż Twoje.
Nie wyobrażam sobie tego donośnego "ćwierkania" wielkich ptaków, bo uwierz mi, że mnie aż w uszach świdruje, gdy mazurki (zagnieżdżone przy samej altanie) drą się na dźwięk rodziców.

Aniu Annes77 floksika mam z e-clem... Też na niego od dawna chorowałam.
Czosnków mam dużo, jak na moje areały, bo jesienią troszkę poszalałam z ich kupne. Mam też przez to jeszcze więcej żółtych plam na rabatach przez ich zasychające liście.

Ależ Soniu czy ja powiedziałam, że mi śpieszno do czerwca?! A gdzież tam! Może i wypatruję niecierpliwie różanych kwiatuchów ale zdecydowanie: CHWILO TRWAJ! Kocham maj! Nawet bez róż.
No i żeś mi "komplementa" zapodała.

Elwi wejście na działeczkę też i się podoba. Mniej ta trawa na dróżce. No ale cóż...
Kochana Ville de Lyon jest bardziej różowy niż na tym zdjęciu. Jakoś nie mogę złapać tego kolorku, gdyż fotografuję go gdy jest już spory cień na jego miejscówce.
Tolinko witaj. Tej zimy troszkę tego biżu się nakupowało. Sama nie wiem kiedy i jak.

Tulapku a dlaczego miałaby się urazić? Bardzo się cieszę, że którekolwiek zdjęcie Ci się spodobało. Mnie ono niekoniecznie ale za to ta trawka na nim kręci mnie i to mocno.

Clem -Małgosiu u mnie powoli zaczyna się powojnikowy spektakl. Bardzo na niego czekam. Bardzo!

Kto wie co to?

I jeszcze kilka zdjęć:

A jakim aparatem (i obiektywem jeśli jest wymienny) robisz zdjęcia?
- tulipanka
- Przyjaciel Forum

- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Aneczko cuuudowne zdjęcia
Również uwielbiam maj i chociaż nie mogę doczekać się kwitnienia róż , to maj i tak mógłby trwać chociaż z 3 miesiące. Zdecydowanie za szybko ten cza pędzi.
Patrząc na Twoje zdjęcia stwierdzam że czosnków mam zdecydowanie za mało
Również uwielbiam maj i chociaż nie mogę doczekać się kwitnienia róż , to maj i tak mógłby trwać chociaż z 3 miesiące. Zdecydowanie za szybko ten cza pędzi.
Patrząc na Twoje zdjęcia stwierdzam że czosnków mam zdecydowanie za mało
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Zaczosnkowałaś się na maxa
Bardzo mi się to podoba
Wszystkie czosnki ci wyszły? bo u mnie bardzo dużo niestety przepadło, i to niby z dobrego źródła
A te najtańsze, z Biedry, powychodziły w 100%. No i czym tu się kierować przy zakupach
Krzyśki uwielbiam. Niestety przetrwał mi tylko jeden, nie wiem dlaczego. One chyba nie lubią przesadzania, a tak mnie korciło żeby sprawdzić czy się podzieliły. Dopóki nie ruszałam, kwitły co roku. A tak, ani się nie podzieliły ani nie zakwitły
Smoka masz ślicznego, taki zielony. Moje wszystkie szaro-brązowe. Szkoda.
Super fotki robisz
Krzyśki uwielbiam. Niestety przetrwał mi tylko jeden, nie wiem dlaczego. One chyba nie lubią przesadzania, a tak mnie korciło żeby sprawdzić czy się podzieliły. Dopóki nie ruszałam, kwitły co roku. A tak, ani się nie podzieliły ani nie zakwitły
Smoka masz ślicznego, taki zielony. Moje wszystkie szaro-brązowe. Szkoda.
Super fotki robisz
- aneczka1979

Witajcie piątkowo.
Jolu Krzyśki mam pierwszy raz. Dziękuje za info. Nie będę więc grzebać im w nóżkach. Moje cebule kupowane tylko w biedrze, LM i Ciastoramie.
Wszystkie wylazły
ale chyba nie wszystkie zakwitną.
Jaszczurki też mam takie szaro bure ale jak widać i perełka się trafi.

Tulipanko maj mógłby trwać od listopada do początku czerwca. A reszta normalnym torem.
czosnków masz za mało? Nie zapomnij więc ich dokupić przy okazji kupna tulipanów.

Piotrze zdjęcia robię aparatem kompaktowym Sony cyber-shot DSC-RX100 II. Mam go od jesieni. Bardzo fajny sprzęt. Niestety mnie już nie wystarcza na moje fotograficzne zapędy. A nowego nie szybko się doczekam.

Jolu Krzyśki mam pierwszy raz. Dziękuje za info. Nie będę więc grzebać im w nóżkach. Moje cebule kupowane tylko w biedrze, LM i Ciastoramie.
Jaszczurki też mam takie szaro bure ale jak widać i perełka się trafi.

Tulipanko maj mógłby trwać od listopada do początku czerwca. A reszta normalnym torem.
czosnków masz za mało? Nie zapomnij więc ich dokupić przy okazji kupna tulipanów.

Piotrze zdjęcia robię aparatem kompaktowym Sony cyber-shot DSC-RX100 II. Mam go od jesieni. Bardzo fajny sprzęt. Niestety mnie już nie wystarcza na moje fotograficzne zapędy. A nowego nie szybko się doczekam.

O zgrozo, jakich on byl rozmiarow???? Ten pajaczek???? Sliczne czosnki
, chcialam napisac, ze nawet robale u Ciebie jakies fajniejsze, ale tym ostatnim zdjeciem to mnie powalilas. Dobrze, ze przed snem do Ciebie nie zajrzalam
Fajnie, wiosennie i kolorowo i wielki szacun za te zolcie i pomarancze, u mnie tez zawitaly. Moze przyjdzie jeszcze faza na czerwien, kto wie 
P:S
No normalnie nie moge sie pozbierac, czy on meczy tam jakas swoja ofiare????;)
P:S
No normalnie nie moge sie pozbierac, czy on meczy tam jakas swoja ofiare????;)
Pozdrawiam Patrycja- Ania
Zgoda na brak polskiej czcionki
Zgoda na brak polskiej czcionki