Witam ,
tak jak w temacie, chciałabym zapytać, czy ktoś rozpoznaje tą roślinę?
A tu siewka: - dostałam od znajomej nasiona, twierdzi, że to jakaś jadalna roślina - ale nie wiem, jakie jej elementy i co to jest?
Wielu ludzi nigdy nie łączy się ze swoimi prawdziwymi talentami i nigdy nie dowiaduje się, do osiągnięcia czego tak naprawdę są zdolni./Ken Robinson Ogródkowo Doniczkowo
Wielu ludzi nigdy nie łączy się ze swoimi prawdziwymi talentami i nigdy nie dowiaduje się, do osiągnięcia czego tak naprawdę są zdolni./Ken Robinson Ogródkowo Doniczkowo
Nie wiem czy to rzepicha... Może być... Bo podobno sporo ich jest, ale jak oglądałam zdjęcia to żadna z nich nie przypomina tak dokładnie mojej... Poczekam jeszcze i zobaczę co z tego będzie może zakwitnie...
Hmm też nie to za zwarty i gęsty pokrój ma ta moja roślina na starca... i liście inne. Jakubek ma postrzępione a te są wyraźnie zaokrąglone...
Poczekamy na kwiaty i wtedy pokażę. Póki co wertuję klucz do rozpoznawania trujących i leczniczych... Ta kępka jest dosyć spora - ma już jakieś 40 cm średnicy roślina ma ciekawe liście i pokrój, jest nawet dekoracyjna