Ogród - Babopielka czyli Bożeny

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dzisiaj robiłam zdjęcia ogrodu w zimowej szacie ,nie lubię zimy :roll:

Obrazek
Hortensje pod śniegiem
Obrazek
Rabata z lawendą i ketmiami
Obrazek
Ognik
Obrazek
Mój pomocnik
Obrazek
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Bożenko, ja też nie przepadam za zimą, ale ogród w białej szacie również ma swój urok. :D

Widzę na zdjęciach ketmie i hortensję. Czy ty ich nie okrywasz na zimę ??? :D Ja chyba bała bym się ich zostawić bez okrycia. A może u Ciebie po prostu cieplejszy klimat, niż tu u mnie :wink:
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

tulipanka- dobrze zauważyłaś :wink: nie okrywam ketmii ,ani hortensji na zimę ponieważ radzą sobie same ,nie marzną i kwitną niezawodnie co rok .Okrywałam je jak były młode ,bo też się bałam ,że zmarzną :roll: teraz wiem ,że one nie boją się zimy tylko wiosennych przymrozków :D
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja też nie lubię zimy. Lubię jedynie zdjęcia zimowe, ale jak siedzę w ciepełku ;)
Np. ognik okryty śniegiem wygląda bardzo oryginalnie :D A Twój pomocnik - uroczo, z tym klapniętym uszkiem :D
Awatar użytkownika
BarWo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2008, o 19:11

Post »

Bożenko - twój ogródek wygląda ślicznie i tajemniczo w tej zimowej szacie.....ale najbardziej podoba mi się ten futrzaczek na śniegu :D
Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Bożenko, cudny ten Twój ogródek w szacie zimowej :-)

Dla mnie najpiękniejsze zdjęcie to, to:-)
Obrazek
Uwielbiam krzewy z ozdobnymi owocami :-D Zastanawiam się, czy to ognik, czy rokitnik ;-)

Piesek piękny i widać, że mądra morda ;-)
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

cokolwiek by nie było, prezentuje się pięknie. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30

Post »

Bożenko Twój ogród o każdej porze roku mnie zachwyca.
Jako "ciepłolubne zwierzę" nie przepadam za śniegiem ale..... Twoja puchowa pierzynka wygląda niesamowicie na roślinkach.
Czekam na kolejne fotki.
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lis 2008, o 10:15

Post »

Bożenko , pomimo zimy , jest cudnie . :D
Widać ,że ogród prześliczny o każdej porze roku . Moje niedoścignione marzenie :?
;:114
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 maja 2005, o 23:39
Kontakt:

Post »

Ogród śliczny, to prawda. Też nie lubię zimy kolorów zdecydowanie mniej, dobrze, ze choć ognik trochę słońca daje w tej białej szacie. :)
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lis 2008, o 10:15

Post »

Bożenko , ponownie obejrzałam Twój ogród, co tu dużo pisać , po prostu JEST CUDNIE ;:80
Jesteś niedoścignionym wzorem . :D
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 16:34

Post »

Dobry wieczór,
Twój ognik jak wszystko ze 4 razy większy od mojego :) Ale miło popatrzeć, co ma szansę mi wyrosnąć. Czerwony posadziłam dopiero w tym roku, więc nawet owoców nie mam jeszcze. Zdjęcia, które wkleiłam u siebie, robiłam w ogródku mamy :)
Zima u Ciebie porządniejsza, tzn. więcej śniegu niż u mnie, choć tak niedaleko mieszkamy.
Pozdrawiam
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Bożenko, wreszcie dotarłam do Twojego ogrodu. Do tej pory zachwycałam się Twoimi doniczkowymi, byłam tam częstym gościem, ogrody zostawiłam sobie na koniec, ponieważ tyle tu cudów, tyle piękna, że nie można pobieżnie przelatywać wątków, tylko zatrzymać się i podziwiać. Bo naprawdę jest co. Ogrodem Twoim jestem zachwycona, masz ogromną kolekcję wspaniałych roślin, cudownych, zadbanych, dorodnych. Jeśli pozwolisz będę tu często zaglądała i cieszyła oczy pięknem. Pozdrawiam Agnieszka :D
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Bożenko, ja tym razem z pytaniem do Ciebie.
Chyba widziałam u Ciebie pięknego żylistka.
Ja w tym roku bogatsza jestem o 3 maluchy. Nie mam doświadczenia w uprawie. Chciała bym się dowiedzieć, jak to u nich jest z cięciem. Czy w ogóle ciąć a jeśli tak to kiedy, wszystkie pędy skracać tak jak np u budlei, czy wycinać tylko te najstarsze ? :oops:
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

chatte , BarWo - pomocnik -futrzaczek jest fajny bardzo go lubię właśnie za to klapnięte uszko ,nawet wabi się Misiu :lol:
Halina Kwak ,Kogra - ten krzew to ognik ,rokitnik zgubił liście i tylko jeszcze owoce na nim zostały :wink:
empuza - teraz to nie ma za bardzo co pokazywać w moim ogrodzie :( większość roślin śpi ,a do wiosny jeszcze trochę czasu :roll:
ktoś - Danusia ja już pisałam ,że Ty to dopiero masz okazy u siebie ,a moje roślinki to takie pospolite :roll:
agrażka - masz rację z tym ognikiem trochę rozświetla ponury ogród o tej porze roku :D
fox -Jacek, a Ty gdzie się ukrywasz, coś mało bywasz ostatnio na forum :?
kubanki - u mnie wszystko większe bo starsze jest :wink: podobnie jak ja :wink: zima trochę pokazała na co ją stać ale już śladu po niej nie ma :lol:
Agness - miło ,że do mnie zajrzałaś ,możesz częściej zaglądać ,ogród nieogrodzony to każdy może wejść :lol: cieszę się ,że Ci się podobają moje rośliny :D
tulipanka - ja mam cztery żylistki i nie ukrywam ,że bardzo je lubię :wink: każdy jest inny ,jeden ma kwiaty pełne ,drugi pojedyncze i różnią się kolorami :) żylistek nie jest kłopotliwy w uprawie :) co do cięcia ,to ja swoje tnę wiosną jak zaczynają wypuszczać liście, to wtedy wycinam tylko te uszkodzone pędy i ucinam kawałki czubków żeby się lepiej krzewiły ,bo inaczej to rosną takie pojedyncze badylki :wink: te najstarsze pędy też usuwam ,ale dopiero wtedy gdy same uschną :roll:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”