Ogród ciągle w budowie 2016
- Rozana
- 1000p

- Od: 20 wrz 2014, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród ciągle w budowie 2016
Witam. Ile powojników
. W końcu ciepełko mamy .
Roślinki kwitną.
- sweetdaisy
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kasia, to ten szparag ładnego ma powera
Kępa białych irysów cudna
Wygooglowałam kilka nazw Twoich zakupów zagramanicznych no i rzekłabym mniam mniam

Kępa białych irysów cudna
Wygooglowałam kilka nazw Twoich zakupów zagramanicznych no i rzekłabym mniam mniam
- mymysteryy

- Od: 6 sie 2014, o 07:58
Niezły numer z tym szparagiem.
Kasiu, podziwiam Cię za skrupulatne nazewnictwo wszystkiego co u Ciebie rośnie.
Mogę dzięki temu niekiedy dowiedzieć się co mam u siebie , bo nie wszystkie karteczki przetrwały, a nie wszystkie nazwy roślinek pamiętam. 
Kasiu, podziwiam Cię za skrupulatne nazewnictwo wszystkiego co u Ciebie rośnie.
-
clem3

- Od: 8 lip 2014, o 15:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kasiu śniedek rozlezie się, oj rozlezie
Ja u siebie wykopuję go gdzie tylko się da, bo inaczej rozpanoszyłby się wszędzie
Zazdroszczę powojników (oczywiście pozytywnie
), u mnie w tamtym roku o tej porze też już zdobiły ogród, a w tym niestety liżę rany
Iryski też masz piękne 
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Irysy elegancko się prezentują, orliki czarują, a malutki kielichowiec zadziwia.
Wszystkie roślinki cudnie zdobią Twój ogród, Kasiu.
Widać, że bardzo o nie dbasz.
- wagabunga123
- 1000p

- Od: 11 lip 2013, o 14:34
Moje iryski dopiero zbierają się do kwitnienie a u Ciebie proszę, eksplozja kolorów
Szczególnie te białe wpadły mi w oczko 
Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz także tego dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
- silvarerum
- 1000p

- Od: 16 kwie 2012, o 21:48
Ale fajne zakupy, Kasiu.
Jeśli te białe irysy, to te same, które w zbliżeniu pokazywał Jacek w swoim wątku, to powiem tylko, że są absolutnie obłędne.
Jeśli te białe irysy, to te same, które w zbliżeniu pokazywał Jacek w swoim wątku, to powiem tylko, że są absolutnie obłędne.
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
Marto faktycznie ciepło i powojniczki ładnie ruszyły - mam nadzieję, ze to dopiero wstęp do prawdziwego pokazu.
Zuza faktycznie mocarny szparag
Nie boi się nikogo - moja rodzina nie widzi w nim rośliny jadalnej, a mnie szparagi nie posmakowały, więc się panoszy bezkarnie
Irysy mocno się rozrosły - trzeba będzie je podzielić
Kasiu u mnie też nie wszystkie karteczki przetrwały. Część udało mi się pospisywać, ale jest też cała gromada NN. Też latam po wątkach i czasem dowiaduję sie co u mnie rośnie
Ostatnio udało mi się tulipana zidentyfikować, którego 1,5 roku temu kupiłam.
Małgosiu u mnie nie wszystkie powojniki obudziły się po zimie. Najgorsze, że dwa już wychodziły i zniknęły
Ale najlepsze jest, że mam miejsce na kilkanaście nowych
Lucynko dziękuję
A orliki ładne tak naprawdę to mam tylko dwa. Trzeci ma super żółty kolor, ale jest strasznie wypierdkowaty - podobnie jak czwarty i piąty fioletowy. Muszę w tym roku trochę ich wysiać. Irysków mam jeszcze kilka od Jacka i z innych źródeł, ale wszystkie niestety w tym roku nie zakwitną. Kielichowca to pierwsze kwitnienie, wiec cieszy mnie niezmiernie
Marlenko jak rozumiem masz na myśli tego dużego, który w pąku jest błękitny. Muszę powiedzieć, że na dodatek cudnie pachnie i potrafi zakwitnąć 3 razy w roku. Co prawda te późniejsze kwitnienia sa już słabe, ale zawsze coś
W lipcu chyba sie dzieli irysy, wiec jakby co jakieś kłącze się ukopie
Sylwio dzięki w imieniu irysów
mam tylko wrażenie, ze moje są bardziej rozczochrane... ale moze rośliny tak jak zwierzeta upodabniają się do swoich właścicieli 
Zuza faktycznie mocarny szparag
Kasiu u mnie też nie wszystkie karteczki przetrwały. Część udało mi się pospisywać, ale jest też cała gromada NN. Też latam po wątkach i czasem dowiaduję sie co u mnie rośnie
Małgosiu u mnie nie wszystkie powojniki obudziły się po zimie. Najgorsze, że dwa już wychodziły i zniknęły
Lucynko dziękuję
Marlenko jak rozumiem masz na myśli tego dużego, który w pąku jest błękitny. Muszę powiedzieć, że na dodatek cudnie pachnie i potrafi zakwitnąć 3 razy w roku. Co prawda te późniejsze kwitnienia sa już słabe, ale zawsze coś
Sylwio dzięki w imieniu irysów
-
clem3

- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Kasiu u mnie było tak samo z powojnikami
Wszystkie (oprócz jednego) miały pąki liści, trzy się uśpiły na nowo, jeden jednak ruszył od korzenia, a pozostałe trzy nadal martwe 
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- dorotka350
- -Moderator Forum-.

- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Kasiu, podziwiam Twoje powojniki. Wszystkie piękne, ale mnie szczególnie wpadł w oko - Teshio
Ja niestety coś chyba nie mam do nich ręki. Tak samo jak do piwonii
No cóż, wszystkiego nie można mieć, więc te rośliny podziwiam w innych ogrodach.
No cóż, wszystkiego nie można mieć, więc te rośliny podziwiam w innych ogrodach.
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Lilie na szparagach.......nieżle........mnie często zdarza się tak zrobić.
W natłoku nasadzeń co rusz to coś mam przekopane lub sadzone cebulowe z bylinami.
Ładne masz powojniki, u mnie nie za bardzo chcą rosnąć i co rusz jakiś wypada na uwiąd.
Poziomki do schrupania, pychota.
W natłoku nasadzeń co rusz to coś mam przekopane lub sadzone cebulowe z bylinami.
Ładne masz powojniki, u mnie nie za bardzo chcą rosnąć i co rusz jakiś wypada na uwiąd.
Poziomki do schrupania, pychota.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Małgosiu u mnie padły 3 w ziemi i dwa w donicach. A w jednym niby jest życie, ale to już trzeci rok łapania uwiądu i odbijania z gruntu - wywalę w końcu tę Andromedę.
Dorotko to tak jak ja róże - też chodze podziwiać do innych
W tym roku kupiłam cztery i od razu Schwarze Madonna mi padła. A u innych można bezpiecznie się pozachwycać - nic nie pokoli, pielęgnować nie trzeba i bólu nie ma jak padnie...
Grażynko w ten weekend były pierwsze zbiory poziomek i jagód kamczackich. Na resztę owoców niestety trzeba poczekać. Niestety moreli ani brzoskwiń w tym roku nie bedzie mimo ze ładnie kwitły.
W czwartek byłam w arboretum w Rogowie - cudne miejsce, zeby się zrelaksować

A ten zapach... Najbardziej chyba pachną te żółte azalie. Przejście tą kolorową aleją robi niesamowite wrażenie - i dla oka i dla nosa. Kwitł jeszcze taki cudny kasztanowiec:

Spotkaliśmy też bardzo wyrośniętego mieszkańca tego parku.

Dorotko to tak jak ja róże - też chodze podziwiać do innych
Grażynko w ten weekend były pierwsze zbiory poziomek i jagód kamczackich. Na resztę owoców niestety trzeba poczekać. Niestety moreli ani brzoskwiń w tym roku nie bedzie mimo ze ładnie kwitły.
W czwartek byłam w arboretum w Rogowie - cudne miejsce, zeby się zrelaksować

A ten zapach... Najbardziej chyba pachną te żółte azalie. Przejście tą kolorową aleją robi niesamowite wrażenie - i dla oka i dla nosa. Kwitł jeszcze taki cudny kasztanowiec:

Spotkaliśmy też bardzo wyrośniętego mieszkańca tego parku.

- kasia100780

- Od: 31 lip 2014, o 16:39
Piękne miejsce, aż poczułam zapach 
Oj piękne Kasiu
Ale wypadaloby tam bywać przynajmniej raz w miesiacu. No i jest też obok sklepik z roślinami... ale byłam dzielna - kupiłam tylko zylistka i języczkę.
Tymczasem u mnie w ogrodzie róża pnąca rozpoczęła pokaz (a zapowiada się obfite kwitnienie). Skalniak się też pokolorował - zakwitły już prawie wszystkie goździki.

Tymczasem u mnie w ogrodzie róża pnąca rozpoczęła pokaz (a zapowiada się obfite kwitnienie). Skalniak się też pokolorował - zakwitły już prawie wszystkie goździki.

- silvarerum
- 1000p

- Od: 16 kwie 2012, o 21:48
Kasiu ta róża
U mnie wszystkie jeszcze w pąkach, a u Ciebie prawdziwy wysyp obfitości. Co do upodabniania się roślin do właścicieli - czasami też mam takie wrażenie 
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.