Na łące
Re: Na łące
Asiu, Chciałabym sobie sprawić taki stelaż z paleniskiem, wymiennie z kociołkiem, ale nad ognisko, Wasz jest kupiony czy skonstruowany samodzielnie?
Jak może być jeszcze lepiej??? 

Vanilia, na allegro widziałam same stelaże, różne, jak sprawdzałam czy można kupić samo palenisko jak nasze się przepali.
Grill kupiony był już dawno, chyba na internecie albo w sklepie ogrodniczym, nie możemy sobie mężem przypomnieć. Kociołek do podwieszania też mamy i też nie wiadomo skąd
.
Znajomi mają taki grill żeliwny, kuty - to dopiero jest grill
.
Grill kupiony był już dawno, chyba na internecie albo w sklepie ogrodniczym, nie możemy sobie mężem przypomnieć. Kociołek do podwieszania też mamy i też nie wiadomo skąd

Znajomi mają taki grill żeliwny, kuty - to dopiero jest grill

- MartisM
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 14 mar 2016, o 14:47
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Widzę, że szykuje się spory plon papryczek. Musisz być fanką ostrego jedzenia, bo ja bym nie miała pomysłu co zrobić z taką ilością ostrych papryczek 
Eleganckie Twoje poletko z karczochami. To chyba mało popularna roślina w Polsce i w uprawie i w sklepach. A szkoda, bo uważam, że jest bardzo smaczna i wartościowa. Będę trzymać kciuki za duży plon i żeby nornice jednak odpuściły

Eleganckie Twoje poletko z karczochami. To chyba mało popularna roślina w Polsce i w uprawie i w sklepach. A szkoda, bo uważam, że jest bardzo smaczna i wartościowa. Będę trzymać kciuki za duży plon i żeby nornice jednak odpuściły

Pozdrawiam Marta
Zapraszam do mojego wątku
Bananowiec i inne egzotyki w gruncie - kolorowy ogród z jagodowym zakątkiem
Zapraszam do mojego wątku
Bananowiec i inne egzotyki w gruncie - kolorowy ogród z jagodowym zakątkiem
W taki razie coś trzeba poszperać, coś pokombinować, może niejasno się wyraziłam, nie chodziło mi o palenisko tylko o ruszt zawieszony na łańcuchach, który byłby nad ogniskiem
Jakiś czas temu zrezygnowałam z grilowych zwyczajów węglowo-brykietowych, i robimy czasem dzieciakom ognisko, ale coś by się przydało nad nim zawiesić, bo tylko ziemniaki z ogniska cały czas jemy

Jakiś czas temu zrezygnowałam z grilowych zwyczajów węglowo-brykietowych, i robimy czasem dzieciakom ognisko, ale coś by się przydało nad nim zawiesić, bo tylko ziemniaki z ogniska cały czas jemy

Jak może być jeszcze lepiej??? 

Vanilia, na allegro są stelaże z rusztem, różne, podciągany ruszt na korbkę np.
. Ognisko super sprawa, też wolę od grilla 100 razy.
Marta, karczochy dziś sprawdzałam, jak na razie zadowolone. Może będzie trzeba poszukać jakichś przepisów kulinarnych za jakiś czas
Posadziłam dziś pomidorki różne. Burza piorunami i ulewa przywitały nas na łące, ale przeczekaliśmy i do dzieła.

Zmoknięte powojniki

Marta, karczochy dziś sprawdzałam, jak na razie zadowolone. Może będzie trzeba poszukać jakichś przepisów kulinarnych za jakiś czas

Posadziłam dziś pomidorki różne. Burza piorunami i ulewa przywitały nas na łące, ale przeczekaliśmy i do dzieła.

Zmoknięte powojniki

- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Asiu zmoknięte ale zadowolone! U mnie też podlało, ale dzisiaj jakoś sucho znowu
niektóre co bardziej odchwaszczone musiałam podlać.

- Aguss85
- Od: 21 lut 2016, o 18:34
A u mnie nic a nic nie padało, dziś prawie cztery godziny lałam wodę, bo do miesiąca nie spadła z nieba ani kropla.
Asia fajne pomidorki, i jakie Ty masz duże te grządki na warzywa!
Ten powojnik to President? Bo ładny i w pięknym kolorze, a szukam jeszcze jednej odmiany.
Asia fajne pomidorki, i jakie Ty masz duże te grządki na warzywa!
Ten powojnik to President? Bo ładny i w pięknym kolorze, a szukam jeszcze jednej odmiany.
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Agnieszka
Marysiu, dziś znowu burza z deszczem przeszła, u Ciebie chyba też bo czarne niebo było na zachodzie.
Agnieszka, u Ciebie też burze? Może popadało w końcu. Grządki jakieś spore się zrobiły, jeszcze tylko stragan pod blokiem by się przydał, kto to wszystko zje? Powojniki mam nie podpisane i zapomniałam który jest który, ale gdzieś mam od nich karteczki i może dopasuję. Na razie ten kwitnie i jeszcze fioletowy. Inne w pąkach. Niektóre mam zadołowane od zeszłego roku w doniczkach bo nie mam gdzie posadzić
.

A to wiciokrzew Dropmore Scarlet

Agnieszka, u Ciebie też burze? Może popadało w końcu. Grządki jakieś spore się zrobiły, jeszcze tylko stragan pod blokiem by się przydał, kto to wszystko zje? Powojniki mam nie podpisane i zapomniałam który jest który, ale gdzieś mam od nich karteczki i może dopasuję. Na razie ten kwitnie i jeszcze fioletowy. Inne w pąkach. Niektóre mam zadołowane od zeszłego roku w doniczkach bo nie mam gdzie posadzić

A to wiciokrzew Dropmore Scarlet

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Dzisiaj rośliny zadowolone, bo deszcz podlał a burza przeszła bokiem
Pod wieczór dało się oddychać. Ciekawy wiciokrzew, a powojnik lada chwila... 

- Aguss85
No wreszcie też u mnie popadało
Wieczorem (jak już sąsiedzi nie widzieli
) rozłożyłam zrębki, żeby w tym upale teraz mi to wszystko nie wyparowało. Chciałam tą agro pod paprykę rozłożyć, ale musiałabym ją na skrawki pociąć, jak kalarepki dosadzę. A zrębki bardzo mi się spodobały
Ale będziesz miała kwiatów jak wszystkie te powojniki rozkwitną!

Ale będziesz miała kwiatów jak wszystkie te powojniki rozkwitną!

Agnieszka
Agnieszka
Marysiu. Dzisiaj znowu jakaś chmura nadciąga. Tym razem od wschodu. Wiciokrzew fajny, ale mszyce go tak oblazły, że nie mógł rozkwitnąć. Pryskałam mospilanem i odetchnął. Jeszcze trochę i zostanę expertem od chemii. No oby nie!
Agnieszka, zobaczyłam dziś Twoje papryki wyściółkowane
, dopiero dziś na paprykowym wątku, ale ze mnie gapa. Fajna odmiana, nie mam takiej. Na przyszły rok muszę więcej fajnych odmian posiać ale w malutkich ilościach. I znowu będzie multum sadzonek
.
A tymczasem balkon już prawie uwolniony, jeszcze jakieś niedobitki sadzonek zostały, ale niedużo, można będzie zdjęcia porobić
.
Agnieszka, zobaczyłam dziś Twoje papryki wyściółkowane

A tymczasem balkon już prawie uwolniony, jeszcze jakieś niedobitki sadzonek zostały, ale niedużo, można będzie zdjęcia porobić

- AloesIk
- Od: 23 lut 2011, o 16:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:

Powojniki zaczynają szaleć

Wiciokrzew Dropmore Scarlet mega

- Aguss85
Ja nawet nie wiem, jakie mam, co mi tam w tych nasionach wymieszali, prócz kilku słodkich, których nazwy akurat znam
Ale mam nadzieję, że jak już da się poznać, to pomożecie 

Agnieszka
Agnieszka
Witaj Łukasz. Wiciokrzew pewnie mszyce zjadły
. Fajną masz działeczkę z oczkiem.
Agnieszka, na szczęście jest to forum, to jest nadzieja na identyfikację papryczek
. Również moich powojników
.

Agnieszka, na szczęście jest to forum, to jest nadzieja na identyfikację papryczek