Nowy nabytek śliczny

ja też dzisiaj wypatrzyłam jednego w kwiaciarni i już jest u mnie
 ja też dzisiaj wypatrzyłam jednego w kwiaciarni i już jest u mnie 

Nie zaglądałam jakiś czas, a tu tyle się dzieje! Balkon robi wrażenie i te wszystkie inne roślinki, bratki, warzywka, nowe nabytki...żeby tylko ten balkon dało się rozciągnąć
 Nie zaglądałam jakiś czas, a tu tyle się dzieje! Balkon robi wrażenie i te wszystkie inne roślinki, bratki, warzywka, nowe nabytki...żeby tylko ten balkon dało się rozciągnąć   

. Mam już przygotowane skrzynki z pelargoniami i uczepami.
 . Mam już przygotowane skrzynki z pelargoniami i uczepami.  

Poza tym mi się nie chcą udawać, ale to przecież nie powód, żeby nie próbować po raz kolejny
 Poza tym mi się nie chcą udawać, ale to przecież nie powód, żeby nie próbować po raz kolejny   

Latem będzie dla nich miejsce w domu, a zimą... do zimy jeszcze daleko, po co się martwić?
 Latem będzie dla nich miejsce w domu, a zimą... do zimy jeszcze daleko, po co się martwić?   

. Jutro jeszcze wskoczę (oficjalnie po korę
 . Jutro jeszcze wskoczę (oficjalnie po korę  ) do drugiego ogrodniczego, zobaczę co tam mają
 ) do drugiego ogrodniczego, zobaczę co tam mają   
  :
  :

Skrętniczek też uroczy. Gorąca czerwień, bardzo potrzebna na  te lodowate dni.
  Skrętniczek też uroczy. Gorąca czerwień, bardzo potrzebna na  te lodowate dni. . Może w drugim ogrodniczym też nie będzie kory, może w trzecim, albo czwartym
 . Może w drugim ogrodniczym też nie będzie kory, może w trzecim, albo czwartym  . W końcu wiosna jest raz w roku, trzeba wszędzie sprawdzić, co mają
 . W końcu wiosna jest raz w roku, trzeba wszędzie sprawdzić, co mają  .
 .

i dobrze bo są ładne
  i dobrze bo są ładne  

piękna jest niech pięknie rośnie i cieszy oko. Skrętnik również piękny
 piękna jest niech pięknie rośnie i cieszy oko. Skrętnik również piękny 

Sprzedawczyni powiedziała, że do południa zeszło jej wszystkie 60 worów kory, które miała na stanie
  Sprzedawczyni powiedziała, że do południa zeszło jej wszystkie 60 worów kory, które miała na stanie  Kwiatków nie zdążyłam pooglądać, ale jutro jadę znowu jadę gdzieś dalej (do trzeciego i czwartego ogrodniczego
 Kwiatków nie zdążyłam pooglądać, ale jutro jadę znowu jadę gdzieś dalej (do trzeciego i czwartego ogrodniczego  ) pooglądać, co mają
 ) pooglądać, co mają