A moja budleja też milczy... liczę, ze się droczy

A możesz sobie wyobrazić, że mój em chciał mi ściąć te brzozy?
 A możesz sobie wyobrazić, że mój em chciał mi ściąć te brzozy?  Zagroziłam rozwodem i zostały
 Zagroziłam rozwodem i zostały  Nie mogę się doczekać, kiedy żurawki i hosty się tam rozrosną
 Nie mogę się doczekać, kiedy żurawki i hosty się tam rozrosną  Ja koniecznie muszę poszukać jesienią białych lub kremowych tulipanów...
 Ja koniecznie muszę poszukać jesienią białych lub kremowych tulipanów... Pocieszam się tylko, że z roku na rok jest ich trochę mniej
 Pocieszam się tylko, że z roku na rok jest ich trochę mniej  Dziękuję w imeniu pumilków i żurawek. Strasznie dużo osób narzeka na uśpione budleje, a przecież zimy było jak na lekarstwo
 Dziękuję w imeniu pumilków i żurawek. Strasznie dużo osób narzeka na uśpione budleje, a przecież zimy było jak na lekarstwo  

W pierwszym roku już zasadzałam sie na nią ze szpadlem, gdy zobaczyłam pierwszy listek od korzenia... Od tamtej pory daję jej szansę do końca, a ona zawsze z tej szansy korzysta
 W pierwszym roku już zasadzałam sie na nią ze szpadlem, gdy zobaczyłam pierwszy listek od korzenia... Od tamtej pory daję jej szansę do końca, a ona zawsze z tej szansy korzysta 

mam nadzieję, że potem trochę nadrobi bo corcia uwielbia motyle
 mam nadzieję, że potem trochę nadrobi bo corcia uwielbia motyle 

zajrzałam tak trochę z przypadku, a potem czytałam i czytałam, oderwać się nie mogłam
 zajrzałam tak trochę z przypadku, a potem czytałam i czytałam, oderwać się nie mogłam  piękną masz kolekcję roślin i bardzo ciekawie o niej piszesz
 piękną masz kolekcję roślin i bardzo ciekawie o niej piszesz 

miała jeszcze szansę... Na pocieszenie napiszę, że w biedronie są chyba po 6 zł
 miała jeszcze szansę... Na pocieszenie napiszę, że w biedronie są chyba po 6 zł  Ja sobie dokupiłam ciemniejszą, bo zawsze mi się podobały
 Ja sobie dokupiłam ciemniejszą, bo zawsze mi się podobały  

Bardzo się cieszę, że trafiłaś do mojego zakątka
 Bardzo się cieszę, że trafiłaś do mojego zakątka  Miłych gości nigdy dosyć
 Miłych gości nigdy dosyć  Dziękuję za pochwały, to tak miło gdy inni doceniają naszą pracę
 Dziękuję za pochwały, to tak miło gdy inni doceniają naszą pracę  
  Ten już kupiłam jako irys bródkowy...
  Ten już kupiłam jako irys bródkowy...

uwielbiam irysy, a ten ma taki śliczny kolor
 uwielbiam irysy, a ten ma taki śliczny kolor  krople wody jeszcze dodają mu uroku
 krople wody jeszcze dodają mu uroku 

Zwłaszcza, gdy sama się przekonałam jak długo jedna kępka potrafi kwitnąć...
 Zwłaszcza, gdy sama się przekonałam jak długo jedna kępka potrafi kwitnąć...

Tylko zgaduj zgadula - jakie "odziedziczyłam" razem z działką? Bo całkiem sporo ich mam.
 Tylko zgaduj zgadula - jakie "odziedziczyłam" razem z działką? Bo całkiem sporo ich mam.

piękny kolorek ma
 piękny kolorek ma