Witam ,,środa rano ,słoneczko przepięknie świeci ,aż chce się iść do ogrodu i zobaczyć co tam nowego się dzieje.
Marysiu,wczoraj przez te moje emocje padłam

ja też czekam na kolory piwonii ,mam siewkę obieli to mogę Ci dać ,w mojej szkółce nie widziałam obieli ,ja ją kupiłam na mojej wystawie parę lat temu i w tym roku też były ,ale nic nie mówiłaś ,bo bym Ci kupiła,były piękne kwitnące,miłego dnia
Sabinko,ta kępa niezgodnych tulipanów nie jest z B ,kupiłam na śląsku na giełdzie kwiatowej ,z B wszystko się zgadza,rododendrony ładnie rosną i już lada moment zakwitną ,są różne odmiany ,więc i czas kwitnienia różny,miłego dnia
Maju,u mnie wszystkie miskanty pięknie przetrwały zimę ,są jeszcze malutkie ,bo taka ich uroda,a trzcinnik jest wcześniejszy,pozdrawiam
Iwonko,ja też kocham bzy i nie wyobrażam sobie ogrodu bez nich ,a ten zapach jest zniewalający
_oleander_,zachęcam do zrobienia serka ,bo pyszny i swój ,trzeba kupić mleko od krowy i podpuszczkę w serowarze ,szybko przyślą ,ja też wcześniej robiłam tylko twarożek ,ale ten jest inny,
Kasiu,to prawda rośliny tak zasuwają ,nie wiem gdzie im się spieszy ,jeden przed drugim chce być pierwszy
Eluś,wszystkie moje jabłonie rajskie mają owoce i to też jest ozdoba ogrodu,w ogrodzie pachnie cudnie ,bzy to obowiązkowe rośliny do ogrodu ,wszystko tak zasuwa,że nie można uwierzyć ,codziennie jest inaczej ,pozdrawiam
Soniu,madnolia dziwnym trafem nie przemarzła,jak były przymrozki i dalej kwitnie ,ani grad jej nie zbił a obok rajską tak strzepał ,piwonie lada moment będą ,już kolorują ,ser wyszedł świetny ,już dawno zbierałam sie go zrobić ,ale wiesz jak to u nas z czasem ,aż się zawzięłam ,pozdrawiam