Ogród Pod Magnolią - zara - sezon 2015
- aneczka1979
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Pod Magnolią - zara - sezon 2015
Aniu ja tam bardzo chętnie i Ciebie w tej fuksji zobaczę. A póki co ślinię się do Innocentego. Jest zjawiskowy! I ja mam szansę na jego kwiatki, za to Syrenka nie dała znaku życia.
Poczekam do przyszłej wiosny albnw się ocknie albo posadzę coś innego. 
-
clem3

- Od: 8 lip 2014, o 15:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Całą wiosnę odgrażałam się, że już nie kupię więcej wielkokwiatowych wcześnie kwitnących, ale na widok twojego Innocentego moje postanowienie mocno słabnie
Pochwalisz się sukieneczką?
Pochwalisz się sukieneczką?
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Cuuudny ten Innocenty .Mój mniejszy, jeszcze pąków kwiatowych u niego nie widzialam.
Ciekawa jestem czy zakwitnie.
Ciekawa jestem czy zakwitnie.
- zara
- 500p

- Od: 6 maja 2015, o 12:06
Kochane wpadam na chwileczkę podziękować za milusińskie słowa dla moich powojnikowych podopiecznych.
Dziękuję zbiorowo ale bardzo serdecznie
Mam tzw. sekundkę więc wrzucam aktualne fociaki z poranka.
Więcej odpiszę i pododaje wieczorkiem przy dużej kawie
Blue Explosion

Innocenty Blush

Solidarność

Little Mermaid

Zawilce

Nowa odsłona Innocentego

Irysy

Blue Explosion

Miłego i słonecznego dzionka
- sweetdaisy

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
No jakim cudem Aniu Ci się uchowują te powojniki bez uwiądu i tak czarują kwieciem
Dla mnie to rzecz niepojęta
Dla mnie to rzecz niepojęta
-
clem3

Aniu coś mi się wydaje, że chcesz mi oddać pięknym za nadobne i dlatego podsuwasz coraz to nowe śliczności
Wizyta w e-clem nieunikniona 
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Aniu Blue Explosion jest taki błękitny jak wyszedł na Twoich zdjęciach?
W e-clem... mam już w przechowalni ok 50 powojników - jak ja znajdę dla nich wszystkich miejsce?
W e-clem... mam już w przechowalni ok 50 powojników - jak ja znajdę dla nich wszystkich miejsce?
- Ola2310

- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Aniu jak pięknie ci już zakwitły powojniki.
Moje wczesno kwitnące jeszcze w pąkach, poczekam pewnie z tydzień na nie jak nie więcej.
Ma się zmienić pogoda na deszczową to słonka nie będzie i na pewno ich stan w pączusiach się przeciągnie....
Miłego wieczorku życzę...
Moje wczesno kwitnące jeszcze w pąkach, poczekam pewnie z tydzień na nie jak nie więcej.
Ma się zmienić pogoda na deszczową to słonka nie będzie i na pewno ich stan w pączusiach się przeciągnie....
Miłego wieczorku życzę...
- zara
- 500p

- Od: 6 maja 2015, o 12:06
Witam czwartkowo 

Wczoraj nie wyrobiłam się już z zajrzeniem na forum i obejrzeniem waszych aktualności w ogrodach.
Zatem zamierzam zrobić to właśnie teraz przy porannej kawce
Annes 77, aneczka1979, clem3 - ukażę się, ukaże w tej fuksji ale po Komunii - wtedy wrzucę coś w pełnej krasie
Dziewczyny nie uwierzycie
W marcu przed Wielkanocą kupiłam w jednym z marketów pakowane cebulki żonkila niskiego z wyprzedaży. Za opakowanie zapłaciłam chyba 1,5 zł - było tam 7 cebulek. Wiem, wiem,ze cebulowe sadzimy na jesień ale coś mnie podkusiło wziąć je ze sobą do kosza. Były mocno przesuszone, nie najlepszej jakości - pewnie jesienne zaległości walały się gdzieś po magazynie. Powtykałam w rabatę z myślą, że jak coś to przez lato nabiorą wigoru i nawet jak listki wypuszczą lato im nie zawadzi. Na wiosnę będzie może z jeden, dwa - bardzo bym się ucieszyła.
Dwa dni temu zauważyłam w cichym miejscu w którym siedziały cebulki taki widok

Wczoraj ukazały się już takie widoki:

Zdjęcie poglądowe- żonkile siedzą w lewym górnym rogu w tle zawilca:

Piękne są takie zdrowiutkie i z 7 sztuk wyszło 5
Jedna z fajniejszych niespodzianek tej wiosny
sweetdaisy Zuzka cicho, cicho, cicho - moje powojniki nie wiedzą co to uwiąd i lepiej, żeby im nie podpowiadać
Jestem dla nich dobra, gadam do nich po imieniu, a o zagrożeniach nie wspominam i niech tak sobie żyją w tej słodkiej nieświadomości
a ujmując rzecz konkretnie: to co 2 tygodnie podlewam delikatnym stężeniem nadmanganianu potasu tak pro forma.
Każdy miał bananka lub dwa pod korzeń, a teraz obkopuje im ziemie w koło "nóżki" i podkładam świeże skóreczki żółtego owocu. Niech sobie jedzą na zdrowie
Co tydzień podlewam cały ogród woda z domieszką ( nie wiem czy mogę użyć tu nazwy wiec obcinam końcówkę ) Rosahumu... i to na pewno tez im bardzo służy. Widzę jak kondycja roślin po windowała w górę. 
clem3 Małgosiu cóż mogę powiedzieć moja Matko Chrzestna powojników - wal na zakupy i oszalej jak ja dzięki Tobie.
Będziemy kwita

vimen Kasieńko ja nie stosuję fotoshopa - nie umiem tego robić i nie chcę. Myślę że na takim forum jak to nie powinno się udoskonalać natury. Kolor jest naturalnie błękitny. Chociaż przyznam, że barwa jego wychodzi rożnie w zależności od pory dnia i nasłonecznienia. W słonku jest delikatnie błękitnawy. W lekkim półcieniu błękitny. A wieczorkiem jak już słonko zachodzi robi się taki lekko liliowo-fioletowy. Coś pięknego
Specjalnie dla Ciebie kochana fotka Blue Explosion z wieczornego obchodu

Ola2310 moja droga muszę przyznać, że sama jestem zaskoczona tak pięknym dojrzewaniem moich clematisów.
Sadziłam je w tym roku ponad miesiąc temu, a przyjechały prosto ze szkółki. Uważam, że ich tempo wzrostu zależne jest od tego jak dobrze były wiosną wyprowadzone w szkółce E-clem... Przyjechały już ładnie olistkowane i z zalążkami pąków. Potem dostały u mnie dobre miejsca, specjalnie przygotowane dołki (wg zaleceń aneczki1979) i dużo troski z okrywaniem jak przychodziły zimne noce z przymrozkami.
Teraz zaczynają mi pięknie dziękować kwitnieniem i za to im serdecznie dziękuje bo jest na co popatrzeć jak wpadam do ogrodu na kubek kawy

Kochane moje "zielone" dziewczyny z góry przepraszam Was wszystkie i każdą z osobną za chwilową niedyspozycje czasową i moje marne zaangażowanie w waszych wątkach (jak i swoim). Na parę dni przycichnę ze względów od dawna tu obgadanych. Po wszystkich ceremoniałach wracam pełna parą i oddam się w pełni mojemu ulubionemu FO i wspaniały ludziom którzy go tworzą.
Wszystkim Wam przesyłam gorące

Wczoraj nie wyrobiłam się już z zajrzeniem na forum i obejrzeniem waszych aktualności w ogrodach.
Zatem zamierzam zrobić to właśnie teraz przy porannej kawce
Annes 77, aneczka1979, clem3 - ukażę się, ukaże w tej fuksji ale po Komunii - wtedy wrzucę coś w pełnej krasie
Dziewczyny nie uwierzycie
Dwa dni temu zauważyłam w cichym miejscu w którym siedziały cebulki taki widok

Wczoraj ukazały się już takie widoki:

Zdjęcie poglądowe- żonkile siedzą w lewym górnym rogu w tle zawilca:

Piękne są takie zdrowiutkie i z 7 sztuk wyszło 5
Jedna z fajniejszych niespodzianek tej wiosny
sweetdaisy Zuzka cicho, cicho, cicho - moje powojniki nie wiedzą co to uwiąd i lepiej, żeby im nie podpowiadać
Jestem dla nich dobra, gadam do nich po imieniu, a o zagrożeniach nie wspominam i niech tak sobie żyją w tej słodkiej nieświadomości
Każdy miał bananka lub dwa pod korzeń, a teraz obkopuje im ziemie w koło "nóżki" i podkładam świeże skóreczki żółtego owocu. Niech sobie jedzą na zdrowie
clem3 Małgosiu cóż mogę powiedzieć moja Matko Chrzestna powojników - wal na zakupy i oszalej jak ja dzięki Tobie.
Będziemy kwita

vimen Kasieńko ja nie stosuję fotoshopa - nie umiem tego robić i nie chcę. Myślę że na takim forum jak to nie powinno się udoskonalać natury. Kolor jest naturalnie błękitny. Chociaż przyznam, że barwa jego wychodzi rożnie w zależności od pory dnia i nasłonecznienia. W słonku jest delikatnie błękitnawy. W lekkim półcieniu błękitny. A wieczorkiem jak już słonko zachodzi robi się taki lekko liliowo-fioletowy. Coś pięknego
Specjalnie dla Ciebie kochana fotka Blue Explosion z wieczornego obchodu

Ola2310 moja droga muszę przyznać, że sama jestem zaskoczona tak pięknym dojrzewaniem moich clematisów.
Sadziłam je w tym roku ponad miesiąc temu, a przyjechały prosto ze szkółki. Uważam, że ich tempo wzrostu zależne jest od tego jak dobrze były wiosną wyprowadzone w szkółce E-clem... Przyjechały już ładnie olistkowane i z zalążkami pąków. Potem dostały u mnie dobre miejsca, specjalnie przygotowane dołki (wg zaleceń aneczki1979) i dużo troski z okrywaniem jak przychodziły zimne noce z przymrozkami.

Kochane moje "zielone" dziewczyny z góry przepraszam Was wszystkie i każdą z osobną za chwilową niedyspozycje czasową i moje marne zaangażowanie w waszych wątkach (jak i swoim). Na parę dni przycichnę ze względów od dawna tu obgadanych. Po wszystkich ceremoniałach wracam pełna parą i oddam się w pełni mojemu ulubionemu FO i wspaniały ludziom którzy go tworzą.
Wszystkim Wam przesyłam gorące
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Aniu
Cudne masz te powojniki.Ja też je lubię.U mnie te wielkokwiatowe jeszcze nie kwitną
Innocenty cudniasty
Masz ładnego floksika. taki inny niz moje:)
Cudne masz te powojniki.Ja też je lubię.U mnie te wielkokwiatowe jeszcze nie kwitną
Innocenty cudniasty
Masz ładnego floksika. taki inny niz moje:)
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Aniu kochana zajmij się tym co teraz najważniejsze. My jesteśmy wyrozumiałe i poczekamy na Ciebie.
Powojnikową ucztę serwujesz przepyszną! Po każdej porcji aż mlaskam i się oblizuję.
Kocham powojniki!
Trzymam kciuki w niedzielę.

Powojnikową ucztę serwujesz przepyszną! Po każdej porcji aż mlaskam i się oblizuję.
Kocham powojniki!
Trzymam kciuki w niedzielę.
-
clem3

Aniu ale się uśmiałam z tej nieświadomości powojników
Blue Explosion nie ustępuje Innocentemu ani na krok
Piękne oba niemiłosiernie
Z e-clem przytachałabym już sporo tych piękności, ale czekam na siorę, która też chce, a czasu ciągle nie ma
Póki co chodzę po ogrodzie i szukam więcej miejscówek...
Również trzymam kciuki za niedzielę i twój szybki do nas powrót
Blue Explosion nie ustępuje Innocentemu ani na krok
Również trzymam kciuki za niedzielę i twój szybki do nas powrót
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- sweetdaisy

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Aniu, wpadłam tylko na chwilę powiedzieć że trzymam kciukasy żeby Wam się tam wszystko udało
A humus i ja używam. W tym sezonie też już mam kupioną dużą butlę, będę działać
A humus i ja używam. W tym sezonie też już mam kupioną dużą butlę, będę działać
No, wreszcie jestem.
Obejrzałam Aniu Twój balkon, a teraz jeszcze raz ogródek.
Powojnikowe szaleństwo tu masz po prostu, aż je trudno policzyć prawie
No jak one się rozrosną, to będziesz miała powojnikowe morze.
Działeczkę zagospodarowujesz od podstaw i dużo pracy w nią już włożyłaś, ale efekty są już widoczne.
Ja mam tylko jeden powojnik i tak słabo rośnie, że straciłam na nie całkowicie ochotę.
Może jak się napatrzę na nie u Ciebie, to mi ona wróci?
Pozdrawiam.
Ela.
Obejrzałam Aniu Twój balkon, a teraz jeszcze raz ogródek.
Powojnikowe szaleństwo tu masz po prostu, aż je trudno policzyć prawie
No jak one się rozrosną, to będziesz miała powojnikowe morze.
Działeczkę zagospodarowujesz od podstaw i dużo pracy w nią już włożyłaś, ale efekty są już widoczne.
Ja mam tylko jeden powojnik i tak słabo rośnie, że straciłam na nie całkowicie ochotę.
Może jak się napatrzę na nie u Ciebie, to mi ona wróci?
Pozdrawiam.
Ela.
- wagabunga123
- 1000p

- Od: 11 lip 2013, o 14:34
Anulka, ja już odetchnęłam z ulgą
a Ty Kochana jak? Mam nadzieję, że wszystko się udało, pogoda dopisała, goście również. Teraz tylko biały tydzień i po wszystkim ( u nas kończymy dziś więc od jutra wracam
). Buziaki 
Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz także tego dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena