Ale ja też nie lubię kwiatów w hostach, więc nie ma się co mną przejmować, dziwna jakaś jestem i już

Z kwitnącymi żurawkami mam mało doświadczenia, bo dopiero w tamtym roku diametralnie zwiększyłam kolekcję (z jednej do ok. 20
 Z kwitnącymi żurawkami mam mało doświadczenia, bo dopiero w tamtym roku diametralnie zwiększyłam kolekcję (z jednej do ok. 20  ), ale w ich kolorach i kształtach liści znajduję wiele uroku
 ), ale w ich kolorach i kształtach liści znajduję wiele uroku  Dąbrówka fajna jest, rośnie wszędzie, a gdy zacznie się za bardzo "rozwalać" łatwo ją uszczuplić
 Dąbrówka fajna jest, rośnie wszędzie, a gdy zacznie się za bardzo "rozwalać" łatwo ją uszczuplić  

Przynajmniej tak czytałam gdzieś
 Przynajmniej tak czytałam gdzieś 

Nawet trudno mi się pogodzić z tym, że niektóre trzeba skracać (mimo, że to dla ich dobra
 Nawet trudno mi się pogodzić z tym, że niektóre trzeba skracać (mimo, że to dla ich dobra  )
 )
 Co do goryczki u mnie klimat ostry a goryczka bez problemów zimuję już kilka lat
 Co do goryczki u mnie klimat ostry a goryczka bez problemów zimuję już kilka lat 

Zresztą ja w ogóle lubię niebieskie kwiaty, teraz już moze trochę mniej, ale był czas, że wszystko co trafiało do mojego koszyka zupełnie przypadkiem kwitło na ten piękny niebiański kolor
 Zresztą ja w ogóle lubię niebieskie kwiaty, teraz już moze trochę mniej, ale był czas, że wszystko co trafiało do mojego koszyka zupełnie przypadkiem kwitło na ten piękny niebiański kolor 

U mnie dopiero pąki wyszły z ziemi, ale już niedługo będę je pierwszy raz podziwiała u siebie
  U mnie dopiero pąki wyszły z ziemi, ale już niedługo będę je pierwszy raz podziwiała u siebie   
  Twoje piękne - chyba masz dużą kępkę, bo pięknie się prezentuje
  Twoje piękne - chyba masz dużą kępkę, bo pięknie się prezentuje  

Wiosna  bardzo piękna u ciebie, tulipany jeszcze trochę pocieszą kolorami. Niebieskości masz sporo,
  Wiosna  bardzo piękna u ciebie, tulipany jeszcze trochę pocieszą kolorami. Niebieskości masz sporo,  kamasja śliczna. Wstęga hostowa będzie szybciej zapełniona niż ci się wydaje.
 kamasja śliczna. Wstęga hostowa będzie szybciej zapełniona niż ci się wydaje.  U mnie po pięciu latach już kilka musiałam wyekspediować, bo wchodziły na siebie i na chodnik.
  U mnie po pięciu latach już kilka musiałam wyekspediować, bo wchodziły na siebie i na chodnik.

No sama zobacz
 No sama zobacz  

Dlatego tak lubię to forum, tu zawsze można dowiedzieć się czegoś ciekawego i nowego. Pumilki też poznałam dopiero w tamtym roku i już bez reszty mną zawładnęły
 Dlatego tak lubię to forum, tu zawsze można dowiedzieć się czegoś ciekawego i nowego. Pumilki też poznałam dopiero w tamtym roku i już bez reszty mną zawładnęły  Dla ciebie kamasja w pełnym rozkwicie
  Dla ciebie kamasja w pełnym rozkwicie
 Kamasje są piękne, gdy już przekwitną u mnie będę podziwiała u ciebie
 Kamasje są piękne, gdy już przekwitną u mnie będę podziwiała u ciebie  Zawilec ładnie przyrasta, ale w tym roku dopiero ma tak sporo kwiatów
 Zawilec ładnie przyrasta, ale w tym roku dopiero ma tak sporo kwiatów
 Hosty będę pilnować, żeby za bardzo nie dokuczały pumilom
 Hosty będę pilnować, żeby za bardzo nie dokuczały pumilom  Tu już z kwitnącymi pumilami
 Tu już z kwitnącymi pumilami
 , bardzo mi miło, że mnie odwiedziłaś
 , bardzo mi miło, że mnie odwiedziłaś  Dziękuję za uznanie dla moich wypocin i tych pisemnych i tych ogrodniczych
  Dziękuję za uznanie dla moich wypocin i tych pisemnych i tych ogrodniczych  1500 m to całość podwórka, od tego trzeba odjąć zabudowania, a i sam ogród jest na jakiejś połowie, druga część jest bardziej "użytkowa"
 1500 m to całość podwórka, od tego trzeba odjąć zabudowania, a i sam ogród jest na jakiejś połowie, druga część jest bardziej "użytkowa"  Chociaż coraz bardziej chodzi mi po głowie wtargnięcie i tam ze swoim hobby
 Chociaż coraz bardziej chodzi mi po głowie wtargnięcie i tam ze swoim hobby  

) sprawdza?
 ) sprawdza? 

), fiołki wszędzie dają radę, konwalia panoszy się nawet na piasku
 ), fiołki wszędzie dają radę, konwalia panoszy się nawet na piasku  , typowym cieniolubem jest też języczka przewalskiego i pomarańczowa, świecznica, brunery, dąbrówki, serduszki, niektóre bodziszki. w sumie sporo jest takich...
 , typowym cieniolubem jest też języczka przewalskiego i pomarańczowa, świecznica, brunery, dąbrówki, serduszki, niektóre bodziszki. w sumie sporo jest takich... 

)
 )