Daj jej czas
SEZON 2016 rozpoczęty
- apus
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: SEZON 2016 rozpoczęty
Daj jej jeszcze czas. Może musi się ukorzenić lepiej, a druga sprawa, że temperatury ostatnio nie były też zbyt wysokie i może róża zastopowała swój wzrost również przez to...
Daj jej czas
Daj jej czas
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
mam pytanie odnośnie pokrzyw jak często można stosować tą nalewkę
z pokrzyw pod róze i jak długo pokrzywy mają być zalane wodą tzn do momentu jak zaczyna brzydko pachnieć 
Ewa
- apus

- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Gnojówka jest gotowa, gdy przestanie się burzyć, nabiera takiego ciemnego koloru. Podlewam co 10-12 dni rozcieńczoną oczywiście (1:10). 
Pozdrawiam, Basia.
- Karolcia
- Przyjaciel Forum

- Od: 17 paź 2007, o 15:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wczoraj nastawiłam 120 l gnojówki z 15kg pokrzyw,to dopiero będzie wywar,będzie się działo...
Ledwo upchnęłam te pokrzywy.
Ledwo upchnęłam te pokrzywy.
Pozdrawiam Magda 
Dzięki no to się pospieszyłam!podlałam nie rozcieńczoną róze mam nadzieję ze ich nie spaliłam jedynie plus w tym że się burzyła więc raczej nie była przerobiona i na 20l wody na pewno nie było 2kg pokrzyw
Ewa
Podsypalam swoje róże 2 tyg. temu nawozem, ale widzę, że bardzo powoli budzą się do życia, nie tylko u mnie ale i sąsiadów. Moje mają dopiero z 10 cm od ziemi.U was też tak kiepsko ze wzrostem w tym roku.?
Aga
-
Primavera
- 50p

- Od: 21 mar 2014, o 08:54
Moje budzą się bardzo różnie. Fruhlingsduft i Agnes mają pąki kwiatowe
, inne liście, a poniektórym dopiero wyrzynają się czerwone pędy.Wielkokwiatowe zaczynają odbijać spod ziemi, po tym, jak śnieg przed dwoma tygodniami zniszczył listeczki na gałęziach. Cierpliwości...
Pozdrawiam różanie Primavera
- Dorja
- 500p

- Od: 23 wrz 2014, o 08:45
Która różyczka ma bordowe przyrosty? Kolor utrzymuje się długo, wygląda jakby miała taka zostać. 
Katarzyna. Ogród po wiejsku
-
Anastazja80
- 500p

- Od: 20 mar 2014, o 19:59
Dorja, u mnie takie bordowe przyrosty ma Oranges'n'Lemons. Na zdjęciu widać jeden krzaczek młode przyrosty są bordowe, widać tam bordową gałązkę już z małym pączkiem. Nostalgia jak zauważyłam też zaczyna na bordowo.

Pozdrawiam
Joanna Anastazja
Joanna Anastazja
Ja dziś pączusie dostrzegłam na biedronkowej na pniu i chopenie zeby tylko nie zapeszyć 
Ewa
- takasobie

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
U mnie pierwsze paki na Mrs John Laing, Variegata di Bologna, Therese Bugnet. Ale z dnia na dzień to się zmienia, kolejne ruszają!
Wczoraj opryskałam Calypso na mszyce. Już nie dało się zbierać palcami. A w zeszłym roku robactwo nieźle mi pocięło Variegata di Bologna, że pomimo obfitego kwitnienia, róża wyglądała nieciekawie.
Therese Bugnet

Wczoraj opryskałam Calypso na mszyce. Już nie dało się zbierać palcami. A w zeszłym roku robactwo nieźle mi pocięło Variegata di Bologna, że pomimo obfitego kwitnienia, róża wyglądała nieciekawie.
Therese Bugnet

Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- Rubia
- 200p

- Od: 19 paź 2015, o 17:42
U mnie za kilka dni - a może jutro albo pojutrze - zakwitnie róża pimpinellifolia Alba Plena. Ale to nic dziwnego, przecież dzika jest.
Z róż szlachetnych na razie pąki kwiatowe mają Tuscany i Heidi Klum.
Natomiast z dwóch posadzonych obok siebie róż Mirato jedna bardzo ładnie się rozwija, a druga wypuściła jeden krótki pęd, który właśnie usycha. Obie kupowane w tym samym sklepie, tego samego dnia sadzone. W tamtym roku obie bardzo ładnie kwitły. Pojęcia nie mam, dlaczego tak się dzieje...
Natomiast z dwóch posadzonych obok siebie róż Mirato jedna bardzo ładnie się rozwija, a druga wypuściła jeden krótki pęd, który właśnie usycha. Obie kupowane w tym samym sklepie, tego samego dnia sadzone. W tamtym roku obie bardzo ładnie kwitły. Pojęcia nie mam, dlaczego tak się dzieje...
POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!Miał ktoś przypadek spalenia róż przez miksture z pokrzywy jeśli tak to jakie były objawy
podlałam je bez rozcieńczenia
Ewa