Jest już wiosna!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Jest już wiosna!

Post »

No wstajemy :wit , słonko pięknie nas wita :wit pięknego dnia Marysiu ;:196
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2014, o 18:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu :wit

Dziękuję ;:180

Śliczne irysy ! Moje ulubione ?olory , piękne .
Mam trochę irysów , ale tak pięknego nie ;:185
Jak zakwitną ( gdzieś tak za dwa tygodnie ) to też Ci pokażę . :)

Jakie masz śliczne krępe pomidorki , co to za odmniana ?
Cebulka zmężnieje jak posadzisz do grunt . Małgosia , ma rację , najlepiej widać przyrosty na Exibition . Ja mam wysadzony zestaw taki jaki Wam wysyłałam ( trzy odmiany ) . U mnie wysadzanie było ułtwione , bo wysiane były w paletkach , każda roślinka wysadzana była z bryłką ziemi i przesadzanie zniosły komfortowo .
Czosnek jeszcze zmężniał , ale podlewam go regularnie , bo zrobiło się bardzo sucho .

Pogodę mamy piękną , nawet nocą było dzisiaj 9C , wiatr może i wieje , ale u mnie on jest prawie nie odczuwalny , bo otacza nas las .

Miłej niedzieli życzę . ;:196
Pozdrawiam, Beata.
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Marysiu, należał się dzień odpoczynku choć wieczornego ;:168
zakupy udane nawet pomidorki koktajlowe się znalazły, irysy już kwitną ;:oj a niebo prześliczne ;:196
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

Wielkie i dorodne te rojniki.
Wiadomo jaka to odmiana?
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam niedzielnie!

Iwonko nie wiem czy doczekam owocków z tej śliwki, zresztą czy drzewko przetrwa różne zawieruchy ;:306 Jak ostatnio słuchałam w jakimś programie na owocowanie z siewu trzeba czekać nawet 15 lat :shock: Jednak roślinka cieszy!

Marysiu czymś Cię muszę przyciągnąć jak już nie jestem w stanie zaimponować roślinami to chociaż niebem Obrazek

Małgosiu jak miło że znalazłaś chwilę Obrazek Czytałam wpisy u Ciebie, ale wpisuje się wiele osób i już odpadłam nie dam rady pisać do wszystkich więc żeby nikogo nie urazić tylko czytam ...wybacz ;:196 Ślicznie u Ciebie, a pomidory podziwiałam mimo że nazwałaś je płożącymi dzielnie stoją ;:333 U mnie nie wyszła żadna z cebul wysiewanych w domu więc nie mam o czym pisać ;:145 Wysiała później metodą polową i te wykiełkowały wsie Może jeszcze spróbuję za rok Obrazek Epimedium to wdzięczna roślina i szybko zrobi Ci się duża kępa a jest ozdobne i kwiatuszków i z liści.
Małgosiu i ja Cię serdecznie pozdrawiam życząc rodzinnej niedzieli. Ucałuj Berbecie ;:167 ;:196

Martusiu przykro że wieczornik się nie przyjął, mój przywieziony przez Anią z Brzegu rośnie jak widać ładnie Obrazek U mnie iryski co dzień kwitną ładniej ale mam parę w innych miejscach i jeszcze nie kwitną ;:185 Mój ser jeszcze dojrzewa ;:218 Miłej niedzieli i ściskam Obrazek

Aguś piękny i miły a Ty masz dzisiaj uroczystą niedzielę ;:196 Szczęśliwego powrotu!

Iwonko wstałam, ale padłam powtórnie ;:306 Teraz już idę zobaczyć jak się ma przyroda w niedzielę ;:306 Buziaczki dla WasObrazek

Beatko moje iryski właśnie teraz mają kwitnąć to inny gatunek Obrazek Te drugie też mam bo chociaż irysy krótko kwitną to je bardzo lubię, tak jak i liliowce ;:167 Pomidorki kupiłam na placu i była karteczka z odmianą, ale nie odpisałam a pamięć zawiodła ;:145 jest żółty i czerwony i taki pokrój rośliny będzie, a wsadzę je do takiej donicy na tarasie zbitej przez M. jak będzie smaczny (pomidorek nie M) to zbiorę nasionka Obrazek
Beatko z moją cebulą poniosłam fiasko kompletne i nic z tych nasion typu Exhibition nie wykiełkowało zresztą dwie inne (biała i czerwona) też milczały, a siane dwa razy. Nie wiem czy wina ziemi czy ogrodniczki ;:14 Cebulka od Ciebie wykiełkowała w liczbie 2 czy 3 po czym zjadły ją pewnie ziemiórki. Czosnek chyba mam najkiepściejszy z ostatnich lat.
Ale nic to niech wiosna i lato będą słoneczne, ciepłe i deszczowe to z tych siewek będzie niezły plon!
Miłej i pogodnej niedzieli Beatko Obrazek

Julciu zawsze coś się przyklei od mojego miłego sprzedawcy ;:306 Pomidorki już maja kwiatki, a moim daleko do tego :D Ty też dzisiaj odpoczywaj i miłej niedzieli Ci życzę Obrazek

Jurku to odmiana imbramowska Obrazek mam już rojniki od tego sprzedawcy a jak brałam same wielkie rozety to przekwitł i nic z tego nie było to teraz kupuję z przychówkiem Obrazek
Miłej niedzieli odwiedzającym :wit
fela07
50p
50p
Od: 20 kwie 2013, o 13:55

Post »

:wit Marysiu
Często odwiedzam Twój szaliczek i podziwiam piękne portrety kwiatów, nieba ale nie zastawiam śladu po sobie.
Podobne do Twoich zakupionych pomidorków wysiałam w tym roku. Dostałam 2 rodzaje nasion z AWN: Micro Tom i Micro Tom Gold. Twoje jednak wyglądają na nieco wyższe - moje wyglądają tak:
Obrazek
Wieczornik w tym roku wysiałam pierwszy raz - jeszcze nie wzeszedł (lubię pachnące rośliny).
Miłej niedzieli życzę
pozdrawiam serdecznie - Fela
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Marysiu dlatego właśnie wolę kupic sadzonki pomidorów , moje nigdy nie są takie dorodne,więc sumując wygląd i brak miejsca ;:196
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
Eliza52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2014, o 11:42
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam przy popołudniowej kawce. :D
Podglądam, robię tak ;:oj . Brak słów na Twoje niebo i kwiaty. Różnorodność kwiatów bardziej pasuje ;:138
Miłego popołudnia :wit
Pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Marysiu. Nie było mnie kilka dni u Ciebie a Ty takie cudowności pokazujesz ;:oj . Ależ u Ciebie pięknie ;:138 . Kwitnące drzewa owocowe są cudowne ;:173 . Fotka z groźnymi chmurami bardzo mi się podoba, cudowne ujęcie brawo ;:138 . Orliki i bodziszki masz piękne, moje też mają pąki i będę je podziwiała u siebie po raz pierwszy ;:108 . Ach ten maj ;:224 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam miłych Gości :wit U mnie cały czas siąpi na zmianę z przejaśnieniami ;:3

Feluniu czasem się wpisujesz, bo już Cię kojarzę ;:168 Moje pomidorki miały inną nazwę, Nie wiem czy spotkam jeszcze te dziewczyny sprzedające, bo w sobotę przyjeżdżają inni niż zwykle sprzedawcy :) więc jak zaowocują pomidory to będę szukać nazwy na FO :D Moje roślinki są wyższe, ale tak ciasno zbite :D
Mój wieczornik nie powala zapachem :shock: Miłego popołudnia i zapraszam ;:168

Beti to proszę zbocz tym razem w kierunku Będkowic ;:180 gdzie się będziesz tak daleko włóczyć ;:173

Julciu bywam na placach, ale gdzie im do różnorodności naszych rozsad ;:306 Jutro jadę na większy targ to zobaczę co tam oferują ;:224

Elu na FO jest tyle wspaniałych ogrodów, a różnorodność roślin zaczyna się od FO. To tu poznajemy odmiany i zaczynamy swoje choroby ;:306 Dziękuję i Tobie miłego popołudnia ;:168

Ewelinko dziękuję bardzo za pochwały ;:168 O tak ogród w maju i cała przyroda kipi! kolorowe, soczyście...pięknie i świeżo. Niebo też ma różny wygląd, bo i pogoda często się zmienia a to dla mnie raj :D I ja Cię serdecznie pozdrawiam ;:196

Na zamówienie Małgosiu Margo-margo Bez koralowy w majowej szacie

Obrazek
już się tworzą koraliki

Obrazek

do kompletu niedawno pokazywane Heptakodium chińskie

Obrazek

a to zdjęcie dla Tereni Terdob, powojnik żyje

Obrazek

jakieś spóźnione tulipany

Obrazek

pierwiosnek kandelabrowy z siewu, niestety wszystkie kolory jednakowe mimo że był mix ;:202

Obrazek

żurawina dostała dawkę torfu i zadowolona

Obrazek

Kwitnie pełnik i wilczomlecze

ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Marysiu slicznie wygląda bez koralowy, taki jasny kolorek ;:138 U mnie patyczki marne ale żyją i mam nadzieję ,że urosną :wink: Heptakodium tez mam małe bo dopiero co kupiłam , ale widziałam u Ciebie ,ze szybko rośnie . A kiedy zakwitnie mi , po ilu latach ?
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Witaj Marysiu ,w sobotę byłam w ogrodniczym i pytałam o bez koralowy ,ale nie mieli ,więc muszę szukać gdzie indziej . Twój bzik bardzo dorodny i oko już cieszy .Spokojnego wieczoru . ;:167
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Witaj, Marysiu! ;:196
Ja tylko na momencik. ;:65
Byłam, widziałam, podziwiam i słoneczka życzę. ;:167
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Marysiu, Ty masz nawet żurawinę ;:333 Podziwiam, bo ona raczej trudna ze względu na wymagania.
Moja miesięcznica się nie pojawiła. Nasiona miałam z AWN. Muszę popytać wśród znajomych, bo to dość popularna roślinka kiedyś była. A teraz coraz bardziej popularna.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witaj Marysiu ;:196
Śliczny ten Twój bez koralowy ;:333
Cieszę się że powojnik żyje :D myślę że też Ci pięknie zakwitnie ;:108
A jak fajna żurawina ;:oj ;:oj moja biedna , muszę jej dać torfu .
Pięknie u Ciebie ;:215
Pozdrawiam i miłego tygodnia życzę ;:196 ;:168
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”