Witam niedzielnie!
Iwonko nie wiem czy doczekam owocków z tej śliwki, zresztą czy drzewko przetrwa różne zawieruchy

Jak ostatnio słuchałam w jakimś programie na owocowanie z siewu trzeba czekać nawet 15 lat

Jednak roślinka cieszy!
Marysiu czymś Cię muszę przyciągnąć jak już nie jestem w stanie zaimponować roślinami to chociaż niebem
Małgosiu jak miło że znalazłaś chwilę

Czytałam wpisy u Ciebie, ale wpisuje się wiele osób i już odpadłam nie dam rady pisać do wszystkich więc żeby nikogo nie urazić tylko czytam ...wybacz

Ślicznie u Ciebie, a pomidory podziwiałam mimo że nazwałaś je płożącymi dzielnie stoją

U mnie nie wyszła żadna z cebul wysiewanych w domu więc nie mam o czym pisać

Wysiała później metodą
polową i te wykiełkowały
wsie Może jeszcze spróbuję za rok

Epimedium to wdzięczna roślina i szybko zrobi Ci się duża kępa a jest ozdobne i kwiatuszków i z liści.
Małgosiu i ja Cię serdecznie pozdrawiam życząc rodzinnej niedzieli. Ucałuj Berbecie
Martusiu przykro że wieczornik się nie przyjął, mój przywieziony przez Anią z Brzegu rośnie jak widać ładnie

U mnie iryski co dzień kwitną ładniej ale mam parę w innych miejscach i jeszcze nie kwitną

Mój ser jeszcze dojrzewa

Miłej niedzieli i ściskam
Aguś piękny i miły a Ty masz dzisiaj uroczystą niedzielę

Szczęśliwego powrotu!
Iwonko wstałam, ale padłam powtórnie

Teraz już idę zobaczyć jak się ma przyroda w niedzielę

Buziaczki dla Was
Beatko moje iryski właśnie teraz mają kwitnąć to inny gatunek

Te drugie też mam bo chociaż irysy krótko kwitną to je bardzo lubię, tak jak i liliowce

Pomidorki kupiłam na placu i była karteczka z odmianą, ale nie odpisałam a pamięć zawiodła

jest żółty i czerwony i taki pokrój rośliny będzie, a wsadzę je do takiej donicy na tarasie zbitej przez M. jak będzie smaczny (pomidorek nie M) to zbiorę nasionka
Beatko z moją cebulą poniosłam fiasko kompletne i nic z tych nasion typu Exhibition nie wykiełkowało zresztą dwie inne (biała i czerwona) też milczały, a siane dwa razy. Nie wiem czy wina ziemi czy ogrodniczki

Cebulka od Ciebie wykiełkowała w liczbie 2 czy 3 po czym zjadły ją pewnie ziemiórki. Czosnek chyba mam najkiepściejszy z ostatnich lat.
Ale nic to niech wiosna i lato będą słoneczne, ciepłe i deszczowe to z tych siewek będzie niezły plon!
Miłej i pogodnej niedzieli Beatko
Julciu zawsze coś się przyklei od mojego miłego sprzedawcy

Pomidorki już maja kwiatki, a moim daleko do tego

Ty też dzisiaj odpoczywaj i miłej niedzieli Ci życzę
Jurku to odmiana imbramowska

mam już rojniki od tego sprzedawcy a jak brałam same wielkie rozety to przekwitł i nic z tego nie było to teraz kupuję z przychówkiem

Miłej niedzieli odwiedzającym