Jest już wiosna!
-
koziorozec
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Jest już wiosna!
Witaj Marysiu,serek się odcedza,nie zmieścił mi sie do jednego sita ,jutro już będę wieczorem próbować ,ależ jestem z siebie dumna ,Franiu,przyszedł do kuchni i pyta co robię ,a ja ,że serek ,a on na to ,to jeszcze serki babciu robisz,to ty wszystko robisz ,a Mieszko zapytał ,czy im też dam tego serka ,strasznie się chłopcy dziwili ,że ja jeszcze sery robię
,a teraz wracam do ogrodu ,takie mam przypomnienie po ostatniej wizycie u Ciebie ,co Ci rośnie ,i jak pokazujesz rośliny to myślę ,ja to widziałam ,ale wieczornika nie pokazałaś,a tak ładnie ci kwitnie ,życzę dobrej nocki i jutro pięknego dnia 
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Witam w piękną majową sobotę!
Iwonko gdyby się tak dało kierowałybyśmy do siebie po znajomości i deszcz i słońce a tak to musimy przyjąć to co pogoda nam przyniesie. Ty uważaj na siebie kochana, bo czytałam że pracujesz aż do utraty tchu
Zdrowie masz tylko jedno
Lucynko dmuchałam porządnie, bo u mnie też błękit, ale widać wdmuchałam w niebo
Ja już rozsadzam co większe rozsady na grządki i widzę że miejsca niedużo
Przygotowałam grządki pod warzywa, ale już nie posiałam fasolki i innych. W domu wysiane ogórki i dyniowate to też muszę mieć na nie miejsce. Chyba muszę zrewolucjonizować moje zapędy od następnego roku
A skoro piszecie, że przymrozków nie będzie to sadzimy wszystko!
Nie przemęczaj się dzisiaj, chociaż masz dobre zdrowie to jednak uważaj na siebie
Beatko śliwka
oby dała dobry plon
U mnie przez przymrozek długo czereśnie kwitną i właściwie wszystkie drzewa obsypane kwieciem. Słyszę nawet pszczoły głównie na gruszkach
Słońce mocno grzeje bo wystawiłam na taras rośliny do wywiezienia z domu i przywiędły, ale w tunelu przez noc odżyły
Moja cebulka nabiera ciała, miejsce na grządkach jakoś się kurczy, a ja żałuję że posadziłam mało czosnku
będę musiała sporo w tym roku dokupić.
Życzę Ci Beatko, żeby sił i samozaparcia do wszystkich zaplanowanych prac wystarczyło
Marysiu wiesz że lubię jak na niebie coś się dzieje
Martusiu pamiętasz jak miesięcznicę pomyliłaś z wieczornikiem i zaprowadziłam Cię w głąb ogrodu koło starej śliwki pokazałam Ci wieczornik. Skomentowałaś chyba, że Twój jeszcze nie kwitnie....nie pamiętam coś mówiłaś o swoim.
Franio ma rację że ma babcię orkiestrę, ale tak się od siebie uczymy różnych rzeczy, ja dzięki Tobie kiszę kapustę i kompoty zaczęłam robić po latach, nie tylko ja moja córka też
Życzę pięknego weekendu i pysznego serka 

Wypatrzyłam wczoraj na końcu pól coś dla amatorów kamieni!

tak kwitnie stara szara reneta ...cudo!

muszę się zmobilizować i wstawać wcześniej, bo jak wychodzę słonko jest już wysoko

Wspaniałego dnia Ogrodnicy
Iwonko gdyby się tak dało kierowałybyśmy do siebie po znajomości i deszcz i słońce a tak to musimy przyjąć to co pogoda nam przyniesie. Ty uważaj na siebie kochana, bo czytałam że pracujesz aż do utraty tchu
Lucynko dmuchałam porządnie, bo u mnie też błękit, ale widać wdmuchałam w niebo
Nie przemęczaj się dzisiaj, chociaż masz dobre zdrowie to jednak uważaj na siebie
Beatko śliwka
Życzę Ci Beatko, żeby sił i samozaparcia do wszystkich zaplanowanych prac wystarczyło
Marysiu wiesz że lubię jak na niebie coś się dzieje
Martusiu pamiętasz jak miesięcznicę pomyliłaś z wieczornikiem i zaprowadziłam Cię w głąb ogrodu koło starej śliwki pokazałam Ci wieczornik. Skomentowałaś chyba, że Twój jeszcze nie kwitnie....nie pamiętam coś mówiłaś o swoim.
Franio ma rację że ma babcię orkiestrę, ale tak się od siebie uczymy różnych rzeczy, ja dzięki Tobie kiszę kapustę i kompoty zaczęłam robić po latach, nie tylko ja moja córka też

Wypatrzyłam wczoraj na końcu pól coś dla amatorów kamieni!

tak kwitnie stara szara reneta ...cudo!

muszę się zmobilizować i wstawać wcześniej, bo jak wychodzę słonko jest już wysoko

Wspaniałego dnia Ogrodnicy
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Witaj Marysiu, nie nie przepracowuję się, jestem oszczędna dla siebie, ale jak gorąco to się serducho szybciej męczy, a gorąco już od rana dzisiaj
, pięknego dnia 
- karolacha

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Daj spokój z tym wczesnym wstawaniem wyślij się . Niech ktoś inny dyzuruje przy słońcu na zmianę
A na kamienie ja się zakradnę , bo nie mam ani jednego . Ale cicho sza 
- Maska

- Kontakt:
No właśnie Iwonko kochana jak upał to leżaczek w cieniu a nie praca, wysiłek
Leki pomogą na chwilę, ale każdy ma wpływ (na ogół gorszy) na nasz organizm
Dobrego dnia i niech Ci podleje to odpoczniesz
Karolinko a gdzież Ty chcesz mnie wysyłać
ja bardzo lubię wcześnie wyjść do ogrodu, jak już wstanę to nie krzywduję sobie. Zresztą po śniadanku nikt mi łóżka nie zabiera
Na kamienie to można przyjeżdżać w moje strony
Karolinko a gdzież Ty chcesz mnie wysyłać
Na kamienie to można przyjeżdżać w moje strony
- besia

- Od: 28 maja 2014, o 18:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu
Zmobilizowałam się , wstałam rano i posadziłam cebulkę .
Tak sobie myślę , że mogłaby jeszcze troszkę posiedzieć w paletkach , ale w ziemi może szybciej nabierze ,, ciałka ".
U mnie ilość miejsca do sadzenia i wysiewania też się kurczy . Może to i dobrze , wystarczy tego co jest .
Marysiu , zdjęcia
.
Oglądanie ich sprawia mi wielką frajdę , bo jak wiesz u mnie nie jest tak kolorowo .
Nasza Małgosia też pokazuje kwitnące kwiaty i drzewa .
Uwielbiam wiosnę i wiosenne śniadania . Dziś zrobiłam szpinak z czosnkiem i jajkami .
Szpinak mam w szklarni i w gruncie . Ten w szklarni trzeba przerabiać , bo ciepło i zaczynają mu się zawiązywać pąki kwiatowe .
Życzę udanego dnia .
Zmobilizowałam się , wstałam rano i posadziłam cebulkę .
Tak sobie myślę , że mogłaby jeszcze troszkę posiedzieć w paletkach , ale w ziemi może szybciej nabierze ,, ciałka ".
U mnie ilość miejsca do sadzenia i wysiewania też się kurczy . Może to i dobrze , wystarczy tego co jest .
Marysiu , zdjęcia
Oglądanie ich sprawia mi wielką frajdę , bo jak wiesz u mnie nie jest tak kolorowo .
Nasza Małgosia też pokazuje kwitnące kwiaty i drzewa .
Uwielbiam wiosnę i wiosenne śniadania . Dziś zrobiłam szpinak z czosnkiem i jajkami .
Szpinak mam w szklarni i w gruncie . Ten w szklarni trzeba przerabiać , bo ciepło i zaczynają mu się zawiązywać pąki kwiatowe .
Życzę udanego dnia .
Pozdrawiam, Beata.
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
No tak jedna literka zmieniona i wychodzi inne słowo ale sie uśmiałam
Ładna pogoda lecz mocny chłodny wiatr dzisiaj wieje i uciekłam do domu bo głowę miało urwać.Ślicznie wygląda ta szara reneta
- iwona0042

Karolinka na kamienie do Marysi, ja sobie kilka fajnych przywiozłam, przez pół Polski do domu wiozłam
, Marysiu jak popada to odpocznę 
- alicjad31

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Marysiu witaj
Wiosna rozbudziła sie na dobre u Ciebie
Widziałam świetnych fachowców od koparki ,szkoda ,że u mnie nie robili kanalizacji
Zdrówka Ci życzę
Wiosna rozbudziła sie na dobre u Ciebie
Widziałam świetnych fachowców od koparki ,szkoda ,że u mnie nie robili kanalizacji
Zdrówka Ci życzę
Pozdrawiam Alicja
- Maska

- Kontakt:
Witam wieczorem!
Niestety nie popracowałam dzisiaj, bo najpierw zaliczyliśmy jakieś zakupy i coś mi wpadło do siatki, bo spotkałam na placu mojego ulubionego sprzedawcę

Beatko obejrzałam moją cebulkę i stwierdziłam że część może nadawałaby się do wsadzenia ale większość musiałabym sadzić pęsetą
Dzisiaj kupiłam i posadziłam 10 szt kapusty wczesnej, bo moja w ogóle nie wykiełkowała. Mam różne kapusty olbrzymie, stożkowe czy syberyjskie a zwykłej białej nie mam
Poza tym utykam sadzonki kwiatów w różnych pustych miejscach. Więc będzie Beatko bardzo kolorowo jak wszystko zakwitnie i nie przyjdzie żaden kataklizm, który by to zniweczył
Niestety nie ma szpinaku, bo siany późną jesienią zmarzł w zimie. Długo było ciepło i widocznie za duży wyrósł
Miałam dzisiaj kupić na placu ale wpadłam w amok kupowania sadzonek i o szpinaku zapomniałam
Miłego wieczoru i pięknej niedzieli życzę Ci Beatko
a to kolorki dla Ciebie

Jadziu w Krakowie ciepły dzień, a u mnie na wsi powiało chłodem i dopiero pod wieczór zrobiło się cieplej
Dzisiaj zaczęła kwitnienie Redlove
chyba ma mniej kwiatów niż rok temu.

Iwonko u mnie zanosiło się na deszcz ale chmury rozwiało i mieliśmy grilla pod wieczór. Młodzi zaprosili na kolację i był pyszny pstrąg wyhodowany u nas w dolince (nie wiem czy tam nie byliście z M.)
Mam dla Ciebie roślinki z pesteczek, które przywiozłaś do B. No to niech Ci poleje cały dzień

Ooo Ala /b] się znalazła, pewnie byłaś na tych fundowanych wczasach
Owszem wiosna w pełni i inwestycje w obejściu poczynione
Ja również życzę zdrowia i mam dla Ciebie takiego iryska

To jeszcze parę zdjęć dzisiejszych

Tu już nabytki na skalniaku

dla Marty jak tu wpadnie

znalazłam jeszcze dwie żurawki

Pod wieczór niebo płonęło co wróży chyba wietrzny dzień

Miłego wieczoru i dziękuję za odwiedziny
Niestety nie popracowałam dzisiaj, bo najpierw zaliczyliśmy jakieś zakupy i coś mi wpadło do siatki, bo spotkałam na placu mojego ulubionego sprzedawcę

Beatko obejrzałam moją cebulkę i stwierdziłam że część może nadawałaby się do wsadzenia ale większość musiałabym sadzić pęsetą
Poza tym utykam sadzonki kwiatów w różnych pustych miejscach. Więc będzie Beatko bardzo kolorowo jak wszystko zakwitnie i nie przyjdzie żaden kataklizm, który by to zniweczył
Miłego wieczoru i pięknej niedzieli życzę Ci Beatko

Jadziu w Krakowie ciepły dzień, a u mnie na wsi powiało chłodem i dopiero pod wieczór zrobiło się cieplej
Dzisiaj zaczęła kwitnienie Redlove

Iwonko u mnie zanosiło się na deszcz ale chmury rozwiało i mieliśmy grilla pod wieczór. Młodzi zaprosili na kolację i był pyszny pstrąg wyhodowany u nas w dolince (nie wiem czy tam nie byliście z M.)
Mam dla Ciebie roślinki z pesteczek, które przywiozłaś do B. No to niech Ci poleje cały dzień

Ooo Ala /b] się znalazła, pewnie byłaś na tych fundowanych wczasach

To jeszcze parę zdjęć dzisiejszych

Tu już nabytki na skalniaku

dla Marty jak tu wpadnie

znalazłam jeszcze dwie żurawki

Pod wieczór niebo płonęło co wróży chyba wietrzny dzień

Miłego wieczoru i dziękuję za odwiedziny
- iwona0042

Niebo płonie
, ślicznie wygląda
, śliwki aż Adasiowi pokazałam, zaskoczony
A w dolince byliśmy, byliśmy, cudnie tam 
- mar33

- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Wiem, że piękne zdjęcia naszych przestworzy robisz i zazwyczaj za nimi buszuję a potem zawracam do reszty
ostatnia fotka znów mnie oczarowała 
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- Margo_margo

- Od: 27 lip 2014, o 13:08
Wietrzniej niż dziś, to już nie musi być Marysiu ale takie płonące niebo niechaj cieszy oko co wieczór.
Ja już cebulę wysadziłam i wcale nie przejmowałam się, że niektóre to cienizny. Dziś już wypatrzyłam, że Exhibition sporo przybyło. Pojawiły się fajne, ciemno- zielone szczypiorki i można ją wypatrzyć bez lupy
Teraz już wiem dlaczego najczęściej z rozsady sadzi się właśnie Exhibition
Twój ogród jak zwykle zaprasza kolorami i zapewne zapachami.
A czy ja mogę mieć życzenie?
Prosiłabym kolejne zdjęcia bzu koralowego
A tak wygląda moje Epimedium. To maleńka kępka

Ściskam mocno i życzę miłej, ciepłej niedzieli
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Marysiu,wieczornik u mnie jeszcze nie kwitnie,kupiłam go sobie teraz na wystawie,bo tamten od Ciebie przepadł,a bardzo go lubię to też takie stare babcine kwiatuszki,u mnie te małe iryski też jeszcze nie kwitną ,więc u Ciebie cieplej i lepiej
ser zrobiony i rodzina się zachwyca i degustuje ,pozdrawiam i buziaczki 
- witch
- 1000p

- Od: 9 cze 2013, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękny wieczór Marysiu
Pozdrawiam Cię ciepło
Pozdrawiam Cię ciepło