Witam serdecznie miłych gości 
bardzo przepraszam za moją nieobecność .
Iwonko bardzo Ci dziękuje
Maj to najpiękniejszy miesiąc i wszystko szaleje .
Lucynko dziękuje w imieniu pierwiosnków
Dalie część posadzona w doniczkach a część na nowej działce - bo tutaj częściej jestem i będę mogła pocieszyć się ich kwiatkami . Te z doniczek tez pójdą do ziemi ale muszę im przygotować miejsce najpierw .
Karolinko dziękuję
Na górce to stara działka i tam już tyle pracy włożyłam i kwiatków nasadziłam że ma co kwitnąć - tylko muszę wszystko podlewać bo inaczej wyschnie .
Witaj Marysiu
Dalie dostane posadzone na nowej działce - było 9 szt ale duże karpy ładne , zobaczymy jakie kolory ?? moje w doniczkach na razie .
Pierwiosnek zapisany - czy mam Ci podesłać ?? Krzew z różowymi kwiatkami to porzeczka krwista a myśmy mówiły o krzewie kwitnącym na biało - żółto , miałaś w doniczce , powinien zakwitnąć w tym roku .
Porzeczkę krwistą masz ??
Dorotko mnie też się podoba biały barwinek
Wiesiu Dziękuję

ale u Ciebie to dopiero kolorowo !!!!
Ewuniu witam
Oj Ewuniu smutam i to bardzo

nie umiem się pozbierać , oprócz zdrowia mam jeszcze jeden problem i to duży i nie wiem jak sobie poradzę , już trochę ochłonęłam ale nie wiedziałam czy sobie poradzę . Odechciewa mi się działek już miałam na myśli obie zostawić .
Bardzo Ci dziękuję i również dużo zdrówka Ci życzę bo to najważniejsze .
Jadziu 
jestem zapracowana ale i załamana , na górce to już praktycznie nic nie robię i dlatego powstał wielki problem .
Martusiu i Ciebie witam
Dalie posadziłam na nowej działce . Ślimaków jakby mniej w tym roku - oby tak dalej .
Wszystko kwitnie a mi się nawet zdjęć nie chce robić , nie umie się cieszyć , może z czasem mi minie .
Dzidziu szafirki są śliczne - u Ciebie widziałam białe , muszę sobie takie sprawić ale teraz to nie wiem kiedy .
Dziękuję Ci

mnie też ten okres się bardzo podoba .
Karola masz racje - nie warto trzymać dwóch działek , chyba już wszystko przesądzone
Iwonko ja chyba nawet nie będę zabierać wszystkiego bo nie dam rady a teraz jeszcze jeden problem za drugim z ta działka
Ja to mam parszywe szczęście .
Gosiu dalie może jeszcze odbiją , ja te co dostałam to dopiero miały malutkie kiełki .
Witaj Alu cieszę się że się pokazałaś
Ja odpoczywam i powolutku pracuję ale widzisz co innego mnie dobiło .
Jedna bieda nie dokuczy - widzisz nie dość że tą szklarenkę wiatr rozwalił to jeszcze ta woda - przez 15 lat bym tego nie wyczerpała .
Ja również Cię ściskam i zdrówka życzę