Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Szamanka
1000p
1000p
Od: 4 maja 2008, o 12:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi

Post »

Zuza,
dołączam do zachwytów ;:180
z tego, co widzę - w wielu miejscach widzę wysypaną korę. Czy masz ją wszędzie, czy są miejsca gdzie jej nie ma (bo np. rośliny nie lubią)?
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zuza, co tam portrety, kiedy masz możliwość pokazywania ogrodu w pełnej krasie, z większej perspektywy. Powiem więcej: bardziej podobają mi się takie zdjęcia, można czerpać inspiracje, zastanowić się i porównać sposoby rozmieszczenia roślin. Strasznie żałuję, że u mnie nie można pokazać czegoś więcej, bo tu jakieś składziki złomu szwagra, tam dzieci mają swój zabawkowy raj i "kuchnię polową", gdzieś jeszcze obskurne miejsce nazywane "zanieś to pod wiatę" ;:223 albo "niedługo będzie skończony" wgłębnik ;:223
Awatar użytkownika
zara
500p
500p
Od: 6 maja 2015, o 12:06

Post »

Zuza piękne te Twoje królestwo ;:oj
Jakbyś go nie pokazywała czy w portretach czy z całej perspektywy - z butów wyrywa ;:215
Ależ masz już zazieleniona i rozkrzewiona lawendę - moja to po zimie wygląda jak niemowlę po antybiotykoterapii :;230
;:196
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Zuza, fajne te Twoje rabaty. Uporządkowane, wszystko pod kontrolą, ale ładnie, bardzo mi się podobają.
Obrazki zauważyłam włoskie, już kwitły u Ciebie kiedyś? Mam kilka liści od lutego i nie ukrywam, że czekam na te dziwne, ale piękne kwiatki.
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Iwonko, dziękuję Obrazek

Obrazek

Obrazek

Krysiu, po świętowaniu czas był niestety wrócić do pracy, ale... już mamy weekend :tan A na ostatnim obrazku są obrazki włoskie.

Obrazek

Obrazek

Paulino, no może nie morze :;230 raczej kępkami sadzone. Na morze nie mam niestety miejsca :?

Obrazek

Kasiu-Kasiula17, dziękuję Obrazek Mam nadzieję że te obrazki zakwitną. Co prawda kolor kwiatu nie mój, ale forma mi się podoba ;:198

Obrazek

Obrazek

Soniu, a wiesz że wypatrzyłam jeszcze jeden magnoliowy pąk jeszcze nie otwarty ;:oj Ot taka miła niespodzianka :tan

Obrazek

Ewelina, z tą konsekwencją to u mnie nie żaden kłopot. Po prostu lubię kolor biały a dopuszczam różowy, fiolet i niebieski. Ot i cała filozofia. Jak czegoś nie lubię, nie wprowadzam do ogrodu Obrazek. Niestety czasami zdarzają się pomyłki Obrazek

Obrazek

Lucynko, dziękuję Obrazek co do czystości to może bym polemizowała... ale jak nie widać to dobrze ;:198

Obrazek

Kasiu-kasia100780, dziękuję Obrazek

Obrazek

Anita, te białe lubię najbardziej, ale ja w ogóle biały freak ;:198

Obrazek

Dorotko, dziękuję Obrazek

Obrazek

Obrazek

Anka-aneczka1979, dziękuję ;:131 Ta trawka o która pytasz to kłosówka miękka i tak, jest ekspansywna. Wiedząc o tej mało dla mnie korzystnej jej cesze posadziłam ją pomiędzy brzegiem wyniesionej rabaty a wkopanym ogranicznikiem. Taki pas ok 30cm szeroki i z 2m długi. Z czasem zarośnie cały. Tutaj widać to bardziej jak trzymam ją w ryzach:

Obrazek

Małgosia-clem3, na rabacie z iglakami jest agro. Na innych nie. Trzeba ułatwiać sobie życie Obrazek

Obrazek

Olka, dziękuję Obrazek Choróbsko odchodzi, powoli ale idzie ku dobremu :heja Nawet kaszlu już praktycznie nie mam ;:333

Obrazek

Obrazek

Szamanka, korę mam wysypaną wszędzie, nie licząc rabat z kamyczkami na której wysypane są kamyczki ;:198 . Ja po prostu nie lubię gołej ziemi. A do tego mam południową wystawę i mnóstwo słońca, które wysuszało by tę gołą ziemię na wiór ;:222

Obrazek

Sabina, to masz Ty kobieto oko do robienia zdjęć, bo na Twoich nic a nic z tych rzeczy o których piszesz nie widać ;:oj choć jakbym wypatrzyła tam jakiś składzik czy kuchenke dla dzieci, to by mi to wcale nie przeszkadzało Obrazek

Obrazek

Aniu-zara, dziękuję Obrazek A lawendy mam dwa rodzaje. myślałam że ta druga nie da rady, coś taka licha była dłuuugo. Pierwsza już dawno odżyła a ta nic. I w końcu dała oznaki życia, dostała słońca i ciepła i szybko goni koleżankę :tan Może Twoja też z tych późniejszych.

Obrazek

Małgosia-PEPSI, dziękuję Obrazek, ja też czekam na kwiatki obrazków pierwszy raz. Sadziłam jesienią. A wiesz że są jeszcze obrazki plamiste ;:oj

Obrazek

Kochani, cudownie słonecznego weekendu Wam życzę ;:3
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Zuz no no... ale czerowności i pomarańczy u Ciebie. ;:183 Nie wiem jak Ty ale ja wiosennym wybaczam wszystko, nawet owe kolory. :wink:
Esprit bardzo mi się podoba. Gdzie go upolowałaś?
Elegant Lady z zeszłorocznych nie wyszedł mi ani jeden. ;:145 Nie wiedząc o tym, że tak to właśnie będzie, jesienią posadziłam jeszcze kilka. Tej jesieni jednak już go nie kupię, bo nie ma to sensu. A szkoda, bo cudny jest. ;:215
Moja trawka bez ogranicznika. :oops: Ale wsadzę w jakieś doniczki. ;:131
Dzięki. ;:196 I Tobie miłego weekendu. ;:196
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Anka, no tak to jest jak się wierzy kolorom z pudełek :twisted:
Esprit był z Lidla z serii tych zmieniających kolor. Najpierw był zielony, potem różowy, teraz robi się pomarańczowy.
Z tej serii jest też Green Wave, ale nadal w formie zielonej. Choć widzę że różowy całus na górze już się pokazuje.
Trawkę pakuj w doniczki bo rozlezie się wszędzie ;:218
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
zara
500p
500p
Od: 6 maja 2015, o 12:06

Post »

Naładowałaś mnie kochana energetycznymi kolorami i teraz mogę zaczynać słoneczny i ciepły weekend pełna powera ;:172
Śliczności, cudności oczy, aż rażą od form i barw. Masz rękę do cebulowych och masz ;:333
Super parrot - BoSkI ;:oj
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Oj będę ja pilnować Lidlów i biedronek w tym roku, cuda masz Zuziu ;:215
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Przepiękne te tulipany.
Zakup nr 1 na jesień.
Niedawno też kupiłam tą trawkę, na razie jest malutka kępka, niech się rozrasta ;:215
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Zuziu, kochana, ależ biesiadę nam zafundowałaś! ;:138 ;:138 ;:138
Najprawdziwsza uczta dla oczu, moc wrażeń estetycznych! ;:433 ;:433 ;:433
Przecudne tulipany!!! ;:114
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

No to mi dałaś zagadkę dla obrazków :D I ja mam włoskie, chyba :roll: No, ale same liście są, więc nie ma co się podniecać, pewnie na kwitnienie trzeba będzie przynajmniej jeszcze jeden sezon poczekać.
Te tulipanki Ice Cream ;:173 no właśnie tak wyglądają, że do schrupania normalnie. Piękności.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Zuziu pytam o tę agrowłókninę, bo tyle się naczytałam o przewadze wad nad zaletami, że u siebie wysypałam samą korą na ziemię. Ale przez korę chwasty też przerastają, chociaż mniej... A też chętnie bym sobie życie ułatwiła :lol:
wszystkie tulipany piękne, ale Super Parrot mnie wprost oczarował ;:173
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

Cudności pokazałaś, ślinka mi cieknie na widok Super parot ;:167 Ja też się kocham w białym ;:224
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18

Post »

Zuziu pokaz tulipankowy mega ;:215
Ja jestem w szoku jakie masz odmiany ;:oj
Kurcze właśnie uświadomiłam sobie jak ja jestem do tyłu z wieloma odmianami,ale teraz już wiem dzięki tobie jakie muszę sobie kupić na jesień ,cudne :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”