Iwonko, dziękuję
Krysiu, po świętowaniu czas był niestety wrócić do pracy, ale... już mamy weekend

A na ostatnim obrazku są obrazki włoskie.
Paulino, no może nie morze

raczej kępkami sadzone. Na morze nie mam niestety miejsca
Kasiu-Kasiula17, dziękuję

Mam nadzieję że te obrazki zakwitną. Co prawda kolor kwiatu
nie mój, ale forma mi się podoba
Soniu, a wiesz że wypatrzyłam jeszcze jeden magnoliowy pąk jeszcze nie otwarty

Ot taka miła niespodzianka
Ewelina, z tą konsekwencją to u mnie nie żaden kłopot. Po prostu lubię kolor biały a dopuszczam różowy, fiolet i niebieski. Ot i cała filozofia. Jak czegoś nie lubię, nie wprowadzam do ogrodu

. Niestety czasami zdarzają się pomyłki
Lucynko, dziękuję

co do czystości to może bym polemizowała... ale jak nie widać to dobrze
Kasiu-kasia100780, dziękuję
Anita, te białe lubię najbardziej, ale ja w ogóle biały
freak
Dorotko, dziękuję
Anka-aneczka1979, dziękuję

Ta trawka o która pytasz to kłosówka miękka i tak, jest ekspansywna. Wiedząc o tej mało dla mnie korzystnej jej cesze posadziłam ją pomiędzy brzegiem wyniesionej rabaty a wkopanym ogranicznikiem. Taki pas ok 30cm szeroki i z 2m długi. Z czasem zarośnie cały. Tutaj widać to bardziej jak trzymam ją w ryzach:
Małgosia-clem3, na rabacie z iglakami jest agro. Na innych nie. Trzeba ułatwiać sobie życie
Olka, dziękuję

Choróbsko odchodzi, powoli ale idzie ku dobremu

Nawet kaszlu już praktycznie nie mam
Szamanka, korę mam wysypaną wszędzie, nie licząc rabat z kamyczkami na której wysypane są kamyczki

. Ja po prostu nie lubię gołej ziemi. A do tego mam południową wystawę i mnóstwo słońca, które wysuszało by tę gołą ziemię na wiór
Sabina, to masz Ty kobieto oko do robienia zdjęć, bo na Twoich nic a nic z tych rzeczy o których piszesz nie widać

choć jakbym wypatrzyła tam jakiś składzik czy kuchenke dla dzieci, to by mi to wcale nie przeszkadzało
Aniu-zara, dziękuję

A lawendy mam dwa rodzaje. myślałam że ta druga nie da rady, coś taka licha była dłuuugo. Pierwsza już dawno odżyła a ta nic. I w końcu dała oznaki życia, dostała słońca i ciepła i szybko goni koleżankę

Może Twoja też z tych późniejszych.
Małgosia-PEPSI, dziękuję

, ja też czekam na kwiatki obrazków pierwszy raz. Sadziłam jesienią. A wiesz że są jeszcze obrazki plamiste
Kochani, cudownie słonecznego weekendu Wam życzę