Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi

Post »

Jakiż ogrom tulipanowych cudowności ;:oj I to co jeden, to inny. Uwielbiam tulipany, ale sama nie mam ich zbyt dużo ;:224
Galaxy ogromniasta :heja Nawet nie wiedziałam, że ma takie duże kwiaty. moja magnolia niestety w tym roku nie zakwitła ;:145

Elwi, moje Ice Cream, kupione za jak najnormalniejszą cenę (a właściwie, jak się okazuje, za zbyt wygórowaną), nie wyszedł ani jeden. Nie wiem, czy zaryzykuję ponownie..... Jest tyle pięknych, pewniejszych odmian ;:108
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marlenko witaj, dziękuję w imieniu tulipanków Obrazek A ta pelargonia to wcale takich drobnych kwiatów nie ma Obrazek choć nie wiedziałamże są odmiany angielskiej - może są i z większym kwiatem Obrazek Pewnie i u Ciebie już się wypogodziło, teraz podobno wszędzie już słoneczniej ;:3
Małgoś-PEPSI, ta pelaśka zachwyca mnie corocznie niezmiennie i tradycją już jest że na wiosnę muszę sobie takową nabyć. Nie bawię się w zimowanie bo nie jest to żaden koszt a kupuję sadzonkę już fajnie podrośniętą i zapączkowaną i kwitnie długo fajnie. Kupuję zawsze w dużym ogrodniczym - Jucca. Tulipany sadzę do ziemi z tym że co ciekawsze odmiany w ażurowych koszyczkach, mniej ciekawe wprost do gruntu bez osłony.
Kasiu-Kasiula17, nic się nie martw że dopiero, z Twoim zagonieniem kochana to prawie jak już ;:198
Małgosia-clem3, ja część tych tulipanów na których bardziej mi zależy sadzę w koszyczkach inne bezpośrednio w gruncie. Ale słyszałam że z takich koszyczków to też niestety te mendy potrafią cebule powyżerać ;:222
Ewelina, no niestety opanowało mnie ostatnio choróbsko które też niestety rzuciło się na mój nochal i mimo najszczerszych chęci nie odpowiem Tobie czy ten śliczny magnoliowy kwiat pachnie ;:151
Biel na rabatach to mój konik, więc oczywiście i tulipanów w tym kolorze nie może zabraknąć :heja
Aniu-anabuko1, no właśnie, coś śmieszna ta lilia, jakiś dziwoląg taki, muszę ją obserwować czy to aby nie jakiś obcy ;:183
Dorota, Iwona, Kasia-vimen, dzięki w imieniu magnolki. Zostały jej tylko trzy kwiatki to się dziewczyna postarała je podtuczyć :;230
Aniu-Annes 77, moja galaxy uraczyła mnie takimi wielkimi tylko tymi ostatnimi kwiatami które teraz dopiero otwarła. Te pierwsze nie były aż takie duże. Jak kiedyś będzie miała wszystkie takie to dopiero będzie widok ;:152
Wiola, mnie też ta pelaśka zachwyca niezmiennie kilka już sezonów (no nie ta sama, ale taka sama ;:198 ) O zapachu magnolii pisałam powyżej do Eweliny - niestety nie mam możliwości sprawdzić ;:223
Lucynko, przykro że część cebul Tobie wygniwa, one rzeczywiście nie lubią zalewania. U mnie przepuszczalna ziemia więc nigdy nie miałam z tym problemu. Może podsypuj pod nie podsypkę np z keramzytu jako drenaż. Tanie toto i lekkie do noszenia a zakupić można praktycznie w każdym ogrodniczym.
Za życzenia zdrówka dziękuję, przydadzą się Obrazek
Kasia-kaska1ge, czasami z naturą nie wygrasz, ale niektórzy się nie poddają. Pozostaje sadzenie w koszyczkach, doniczkach a nawet na siatce zbrojeniowej. Może jednak warto spróbować ;:183 Wiosenne widoki wynagradzają trud ;:333
Anka-aneczka1979, kupuj kupuj, będziesz celebrować tradycje zakupu pelaśki ze mną ;:196 Ja właśnie też nie mam pojęcia co z tą lilią, o co jej kaman Obrazek
Krysiu, tfu tfu, jaśminowiec ruszył juz ładnie w zeszłym roku, teraz dopiero powoli się budzi. Mam jednak nadzieję że jak w zeszłym sezonie się tak opamiętał to i w tym pokaże na co go stać. Oczywiście papu z obornika tez dostanie jak poprzednio Obrazek A jak Twój?
Karolcia, moja magnolka na razie maleńka, tym bardziej spory na niej wydawał się jej kwiat ;:oj Gdzie tam jej do takich w Wojsławicach. Ale może kiedyś... jak dożyję Obrazek
Anita, witaj witaj, rozgość się Obrazek
Jolka, pchaj się pchaj kochana, musisz się dopchać bo nie wyobrażam sobie wąteczku bez Ciebie ;:196 Haha, a wiesz że ja pomyślałam odwrotnie, że ty poszłaś na jakość a ja na ilość. A to da tegoż że ja mam dużo a mniejszych kęp w większej ilości odmian, a Ty za to wybrane najlepsze (jakość) w dużych ilościach z jednego rodzaju. Ale można pomyśleć i tak i tak, ważne że w tych szaleństwach jest metoda ;:183
Elwi, oj, bo ja nie lubię spóźnialskich ;:183 Ale za tą mocno skruszoną postanawiam wybaczyć ;:306 A tak poważnie to bardzo się cieszę że dotarłaś, bo grono moich ulubionych forumków jednak się dopełnia :tan
Angelique corocznie pokazują się u mnie jako jedne z pierwszych. A czemu piszesz że Ice Crem pomyłkowy, właśnie powolutku zaczyna pokazywać swoje białe lodowe wnętrze. Może jednak to będzie on, tak na niego polowałam Obrazek
W odmianach tulipanów naprawdę jesteś nieźle zorientowana, ich jest jakieś 15 tysięcy odmian, w końcu nie można znać wszystkich Obrazek
Iwona-Iwonka1, nie masz dużo tulipanów, na jesień czas to zmienić. Ja też nie miałam wiele i teraz widzę ile przez to wiosną traciłam Obrazek
---------------
Dziś nie będzie portrecików, czasami trzeba od nich odsapnąć Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Jutro wolne, jak fajnie... Obrazek
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Ale cudne widoki, takie radosne ;:215 , miłego świętowania Zuziu :wit
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Zuzka tez boleję że koniec świętowania, portretów nie ma ale za to całe kompozycje, masz się czym cieszyć ;:108
A co rośnie na ostatnim zdjęciu :?:

Pozdrawiam
Winter
200p
200p
Od: 24 lut 2015, o 09:34

Post »

Morze tulipanów. Na żywo muszą się prezentować niesamowicie.
Pozdrawiam Paulina
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Jeju jakie cudowne świecące ujęcia. ;:138
Ślicznie i jakie śliczne polanki różnego koloru, cudne już obrazki włoskie czekamy na kwiaty. ;:138
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Zuza kwiaty magnolii trzy, ale jakie. ;:oj Lubię takie ujęcia ogrodu, widać jego klimat. ;:215 Korony tak się pysznią wyglądem. :) Niech nos wraca normy, ;:168 bo coraz więcej do wąchania.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Zuza. Piękna ujęcia z dalszych perspektyw ;:108 . Widać, że masz tam ładnie a ogród masz zadbany ;:333 . Przykro mi z powodu tego choróbska ;:222 . Biel jest bardzo ładna i w ogrodzie mile widziana . Ja niestety nie umiem być tak konsekwentna. W każdym razie w tym roku na pewno posadzę białe tulipany ;:224 . Pozdrawiam :wit .
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Uczta dla oczu, Zuziu! ;:63 ;:63
Urocze rabaty i taaakie zadbane, czyściutkie! ;:138 ;:138 ;:138
Mnóstwo kolorów w Twoim ogrodzie. ;:433 ;:433
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Śliczne zakątki ogrodu ;:138 ;:3
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

super widoczki zapodałaś a te białe tulipanki ;:167 ;:oj
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Przepiękne i kolorowe widoki z ogrodu. ;:oj
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Zuziu masz świętą rację! Portreciki są śliczne ale to dopiero szersze ujęcie pozwala ukazać piękno ogrodu. I Twój ogród jest naprawdę cudowny! ;:131
Powiedz mi Zuz masz tę małą trawkę variegata, zapomniałam jej nazwy, na rabatach, koło pniaka i ciemnych żurawek. Nie jest ona czasem ekspansywna? Zaprosiłam ją do siebie a potem tak doczytałam. :oops:
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Zuziu piękne ujęcia ;:215 Czy pod korą masz rozłożoną jakąś agrotkaninę lub agrowłókninę?
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Pięknie masz urządzony ogród Zuziu. ;:167
Cudnie go pokazałaś. Jak tam , przegoniłaś paskudne choróbsko?
Ja kaszlę jak stary gruźlik, myslałam że trochę jednak popracuję w ogrodzie lecz burza i ulewa pomieszały mi plany...Jednak miałam odpoczywać... ;:306
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”