Zaczarowany Ogród IV
- marpa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zaczarowany Ogród IV
Zaglądam co nowego Dorotko a tu
nawet lustrzane oczka
u Ciebie ...ho,ho,hooo!
Idziesz jak burza z tymi wystrojami ogrodowymi 

Tego lustrzanego oczka Beatce to i ja po zazdrościłam, nie wpadła bym na taki pomysł, nigdy
z kamieniami wygląda to super 
-
BOzENA1542

- Od: 14 cze 2008, o 21:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A mi się poidełko podoba
gdzie takie naczynko z dziurkami dorwałaś

- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No świetny pomysł z tym lustrzanym oczkiem miała Betinka i Ty również, świetne

-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Dorotko kochana, czy Ty jesteś w stanie czymś jeszcze mnie zaskoczyć?
Pewnie tak, boś Ty niesamowicie pomysłowa i pracowita dziewczynka.
Poidełko superowe, a oczko ... rewelacja!!!
Dorotko, jeśli byś chciała, to do kosmosu dorzucę sadzonki stokrotek łąkowych.
Poidełko superowe, a oczko ... rewelacja!!!
Dorotko, jeśli byś chciała, to do kosmosu dorzucę sadzonki stokrotek łąkowych.
- takasobie

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
A te ozdobne jabłonie to mają jadalne jabłka? Tzn czy coś można z nimi zrobić?
Pomysły na sztuczne oczko i poidełko ciekawe i oryginalne!
Pomysły na sztuczne oczko i poidełko ciekawe i oryginalne!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- Dorota71

- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
marpa, Maryniu, bo kiedyś trzeba odpocząć a najlepiej się odpoczywa robiąc duperele do ogrodu.
Bogumilka, Bogusiu, prawda że super wygląda w tych kamieniach.
BOżENA1542, Bożenko, to pewnie jakaś część lampy. Leżało tyle czasu w końcu mocy prawnej nabrało i trzeba było wykorzystać.
iwona0042, Iwonko, dzięki.
plocczanka, Lucynko, stokrotki
, Ty wiesz jak je lubię.
A dzisiaj odpoczywając zrobiłam kilka kolejnych kul i "cosik" na ścianę. Sama nie wiem czy na wodę czy na ziarno. Czas pokaże.
takasobie, Miłka, to typowe jabłonie ozdobne. Na razie jedna kwitnie a mam jeszcze 4 inne rodzaje. Niestety one bardziej dla dekoracji ewentualnie dla ptaków zimą. Strasznie kwaśne są i małe.

Bogumilka, Bogusiu, prawda że super wygląda w tych kamieniach.
BOżENA1542, Bożenko, to pewnie jakaś część lampy. Leżało tyle czasu w końcu mocy prawnej nabrało i trzeba było wykorzystać.
iwona0042, Iwonko, dzięki.
plocczanka, Lucynko, stokrotki
takasobie, Miłka, to typowe jabłonie ozdobne. Na razie jedna kwitnie a mam jeszcze 4 inne rodzaje. Niestety one bardziej dla dekoracji ewentualnie dla ptaków zimą. Strasznie kwaśne są i małe.

-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Dorotko, yyyyyyyyyyyy...... yyyy....yy...brak mi słów na wyrażenie mojego podziwu dla Twojej pomysłowości i umiejętności technicznych.

- stasia_ogrod

- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Dorotko, przyłączam się do Lucynki i również brak mi słów, jesteś jak " pomysłowy Dobromir " i " Adam Słodowy w jednym ".
Już nie mogę się doczekać, jakie cuda jeszcze wymyślisz za przysłowiowy grosik.

Już nie mogę się doczekać, jakie cuda jeszcze wymyślisz za przysłowiowy grosik.
- Dorota71

- Kontakt:
Lucynko, Stasiu - ja jestem z tych co nic nie wyrzucają, bo wszystko się przyda.
Niestety jak już się sporo rupieci nazbiera to jednak jestem zmuszona coś z tym zrobić.
Dzbanek kiedyś nam całkiem dobrze służył (on na prąd), później weszły te czajniki bezprzewodowe więc stary poszedł do lamusa. Przykrywka została po jakieś wazie, która się stłukła. A filiżanko spodek nawet nie wiem jaką ma historię bo jest "od zawsze".
Więc był wybór - albo wyrzucić albo jak zwykle coś zrobić.
I tak samo wyszło.
Niestety jak już się sporo rupieci nazbiera to jednak jestem zmuszona coś z tym zrobić.
Dzbanek kiedyś nam całkiem dobrze służył (on na prąd), później weszły te czajniki bezprzewodowe więc stary poszedł do lamusa. Przykrywka została po jakieś wazie, która się stłukła. A filiżanko spodek nawet nie wiem jaką ma historię bo jest "od zawsze".
Więc był wybór - albo wyrzucić albo jak zwykle coś zrobić.
I tak samo wyszło.
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Ale Ty pomysłowa kobieta jesteś

- sweetdaisy

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Dorota wpadam i jak zwykle oglądam nowości
Czy Tobie pomysły kiedyś się kończą? Eee, komu jak komu, ale tobie to chyba nie 
-
Iwonka1

- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
To jest prawdziwy zaczarowany ogród. Cuda czynisz, Dorotko
Każda strona to uchylanie rąbka tajemnicy. Tyle masz pomysłów. poidełko i ja muszę jakieś zrobić, ale takie, żeby ktoś się nie pokusił i nie wziął sobie. Jednak moja działeczka często jest samotna, a amatorów kwaśnych jabłeksporo. Pomysł już mam, zresztą też zgapiony z forum, teraz tylko trzeba zrobić.
Jabłoń przyciąga wzrok, ma taki zdecydowany kolor. Pewnie jest widoczna z daleka?
A jak kotka? Lepiej?
Jabłoń przyciąga wzrok, ma taki zdecydowany kolor. Pewnie jest widoczna z daleka?
A jak kotka? Lepiej?
- Dorota71

- Kontakt:
Lucynko, ja tylko nie umiem się nudzić.plocczanka pisze:Dorotko, yyyyyyyyyyyy...... yyyy....yy...brak mi słów na wyrażenie mojego podziwu dla Twojej pomysłowości i umiejętności technicznych.![]()
Stasiu, jak nie robię w ogrodzie to i tak coś robię. Tak zawsze było. Nie potrafię inaczej.stasia_ogrod pisze:Dorotko, przyłączam się do Lucynki i również brak mi słów, jesteś jak " pomysłowy Dobromir " i " Adam Słodowy w jednym ".![]()
Już nie mogę się doczekać, jakie cuda jeszcze wymyślisz za przysłowiowy grosik.![]()
![]()
Iwonko, staram się.iwona0042 pisze:Ale Ty pomysłowa kobieta jesteś![]()
![]()
Zuza, pomysły raczej się nie skończą. Taką mam nadzieję.sweetdaisy pisze:Dorota wpadam i jak zwykle oglądam nowościCzy Tobie pomysły kiedyś się kończą? Eee, komu jak komu, ale tobie to chyba nie
Iwonko, u mnie raczej złodziei nie ma więc mogę szaleć. Jabłoń faktycznie teraz przyciąga wzrok. Obok są jeszcze dwie inne odmiany ale jeszcze w pączkach. Kotka idzie dzisiaj do weta, więc jak będziemy "po" to dam znać.Iwonka1 pisze:To jest prawdziwy zaczarowany ogród. Cuda czynisz, DorotkoKażda strona to uchylanie rąbka tajemnicy. Tyle masz pomysłów. poidełko i ja muszę jakieś zrobić, ale takie, żeby ktoś się nie pokusił i nie wziął sobie. Jednak moja działeczka często jest samotna, a amatorów kwaśnych jabłeksporo. Pomysł już mam, zresztą też zgapiony z forum, teraz tylko trzeba zrobić.
A jak kotka? Lepiej?
Pięknie nasiały się w tym roku bodziszki.

Hosty szaleją i szaleje kot. Upodobał sobie jedną i cały czas ją niszczy. Musiałam ogrodzić siatką.

A jeden z bodziszków dostał fajnych kolorków. Nie wiem czy go rozdzielić czy zostawić.

- Dorota71

- Kontakt:
Właśnie wróciłam od weterynarza. Zostawiłam 250 zł a to dopiero początek. Melcia ma HIV, jest osłabiona i odwodniona. Teraz czekamy jeszcze na wyniki z krwi. I jak wygląda jej wątroba i inne narządy. Trzymajcie kciuki.
A to jeszcze nie wszystko. Dzwonili dzisiaj z poczty. Szukają paczki. Miała do mnie dojść i nie doszła.
Koleżanka z forum wysłała mi lilaka pekińskiego i miniaturowa nawłoć. Ciekawe tylko w jakim stanie będą roślinki jak już się znajdą.
Niech ten dzień już się skończy. Mam maksa. W dodatku ręka mnie boli bo Melcia jak dostawała zastrzyki to w tym stresie mnie boleśnie ugryzła.
A to jeszcze nie wszystko. Dzwonili dzisiaj z poczty. Szukają paczki. Miała do mnie dojść i nie doszła.
Niech ten dzień już się skończy. Mam maksa. W dodatku ręka mnie boli bo Melcia jak dostawała zastrzyki to w tym stresie mnie boleśnie ugryzła.