Jest to róża Moin Moin Flower Circus. Młoda sadzonka, rośnie w donicy na balkonie (niecały miesiąc). Widoczne zmiany na liściach nie są spowodowane szkodnikami, bo takowych nigdzie nie widać. Musi to być coś innego... Listki robią się dziurawe, a końce młodych łodyżek zniekształcone. Być może jest to spowodowane zimną pogodą, panują u mnie bardzo chłodne dni (ok. 10 C) i noce (ok. 4 C).
Z góry dziękuję każdemu, kto się pokusi coś mi zasugerować.

Może ktoś jeszcze zechce zasugerować czym go zniechęcić na przyszłość? Jakieś opryski wykonać? Mam tylko preparaty na przędziorka i mszyce, ale w tym przypadku, to chyba nie są właściwe...
 Może ktoś jeszcze zechce zasugerować czym go zniechęcić na przyszłość? Jakieś opryski wykonać? Mam tylko preparaty na przędziorka i mszyce, ale w tym przypadku, to chyba nie są właściwe...

,listki poobrywałam,ale przy tej pogodzie jeszcze nie dałam rady zrobić oprysku.Czy u was tez jyż pojawił się ten problem? I czy uda się ją zwalczyć,czy tak już będzie do końca sezonu?:-(
 ,listki poobrywałam,ale przy tej pogodzie jeszcze nie dałam rady zrobić oprysku.Czy u was tez jyż pojawił się ten problem? I czy uda się ją zwalczyć,czy tak już będzie do końca sezonu?:-( Masakra jakaś po prostu,dziękuję za poradę.
 Masakra jakaś po prostu,dziękuję za poradę.

żeby nie było.
 żeby nie było.